Kun läksin neulomista harrastavan ystäväni seuraneidiksi Suomen Kädentaidot -messuille, kuvittelin päätyväni lankakerien ja askarteluaiheisten näytteilleasettajien keskelle. Voi pojat miten väärässä olin! Pirkkahallissa järjestettävä 3 päivää kestävä tapahtuma on lievästi sanoen laajentunut! Luin jälkikäteen, että tapahtumaviikonloppuna paikalla oli käynyt melkein 50 000 ihmistä ja siltä se välillä tuntuikin, sillä ruuhka oli loppuajasta kuin Provonssin päälavan edessä illan pääesiintyjän aikaan. 

Messuhallit olivat täynnä vaikka mitä käsityöläisten taidonnäytteitä aina materiaaleista valmiisiin tuotteisiin, ruoasta villalankaan. Kuljin silmät pyöreänä standilta toiselle ja ihastelin mitä kaikkea hienoa ihmiset osaavat omin kätösin valmistaa. Mutta koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, tässä muutama todiste:

Tuli tehtyä muutama tosi kiva joululahjahankinta siinä yleisen ihmettelyn ohella, ja löysin tapahtumasta myös monta uutta kiinnostavaa suomalaista brändiä, joista pitää kirjoittaa oikein ajan kanssa. Jos joku on meidän bloggaajien (yhteiskunta)vastuulla, niin pienten yritysten esille tuominen :) 

Kävitkö messuilla? Mikä jäi mieleen eritysesti?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 | 

Oi, nuo nuket/hahmot viidenneksi viimeisessä kuvassa - kenen käsialaa ovat?!?!?!

iava
2/13 | 

Käytiin lauantaina äitini ja mummuni kanssa, oli varmaan jo 7. kerta messuilla :) On sellainen meidän perinne, mutta nyt taisi olla viimeinen kerta :/ Ruuhka tosiaan oli pahempi kuin kertaakaan aiemmin, kerran jäätiin kunnon sumppuun kun yritettiin vaihtaa hallia "päähallista" aulan kautta toiseen ja samaan aikaan kuulemma tuli 1000(!) ihmistä kerralla sisään!! Eihän siitä ahtaasta välistä mahtunut mitenkään joten oltiin siinä ainakin vartti sellasen ihmismassan keskellä, että oli pakko lähtee pois kun alko jo ahdistaan :/ Ei olla totuttu tollaseen ihmispaljouteen kun ei olla käyty esim. missään festareilla :D Järjestelyt eivät oikein tuntuneet toimivan, ehkä lipunmyyntiä olisi syytä jotenkin rajoittaa? Ei sinne kerta kaikkiaan mahdu määräänsä enempää väkeä. Tiedettiin kyllä edellisvuosien kokemuksella, että ruuhkaa on, mutta tuli kyllä yllätyksenä noin valtava ihmismäärä. Olihan siellä kaikkea kaunista katseltavaa, noita kuvassa olevia rusettilaukkuja ihailin ainakin :)

Shrek

Lauantain ruuhka oli aivan jäätävä, mutta sunnuntaina oli paljon väljempää ja mukava liikkua messuilla. Totesin itsekin, että ensi vuonna lauantai on parempi jättää väliin.

-elina
3/13 | 

Kenen tekemiä nuo ekassa kuvassa olevat kengät ovat!? Ihanat! :O <3 Ja samoin nuo hatut! ^^

Rhia
4/13 | 

Olen käynyt tapahtumassa jo vuosia mutta viimeaikoina harvemmin sillä en nauti tuollaisesta tungoksesta. Tänä vuonna kuitenkin olin taas mukana sillä osallistuin lauantaina kansallispukunäytökseen. Mahtava kokemus olla lavalla lähes sadan muun kansallispukuisen kanssa.
Ehdin näytösten vuoksi kiertää messuja vähän pätkittäin mutta mieleen jäivät herkkuständit jotka ovat suht uusi asia messuilla. Kiinnitin huomiota myös innovatiivisiin juttuihin kuten kalannahkatuotteisiin.
Ollaan näemmä ihailtu samaa hattuständiä: sinapinkeltainen hattu mustin nauhoin on melko täydellinen.
Vähän jäi harmittamaan etten ehtinyt lainkaan kurkata nukkekoti- ja pienoisrautatietapahtuman puolelle.

Khuikka

Muistaako kukaan, kuka on tuo hattuständin pitäjä? Samaa sinapinkeltaista hattua ihailen, tahtoisin päästä kokeilemaan löytyikö nyt päähäni mahtuva unelmieni hattu.

Himmu
5/13 | 

Nehän on pohjoismaiden suurimmat käsityömessut, jonne tullaan bussilasteittain ympäri Suomea :). Ite en oo vielä päässy, haaveillu vaan.

VillerVillasukka
6/13 | 

Kultaseppä Sanni Lehtisen Lankapiika oli ehdottomasti messujen paras löytö! Tällaiselle  käsipuolelle himoneulojalle kirjoneuleet ovat aina tuottaneet tuskaa: niin ihanan näköisiä, mutta niin hankalia hallita. Kuulosta niiiiiiiin mainospuheelta, mutta tuntuu kuin lankapiika olisi muuttanut koko mun neulontaelämän! Aloitin heti kirjoneulevillasukat ja voi jumantsuka, ne on kauniit, tasaiset ja nopeasti etenevät. Olihan messuilla vaikka mitä ihanaa ja kaunista, mutta joskus pienet jutut yllättää. (tän näköinen vekotin siis https://holvi.com/shop/S2B9RV/product/1ab1c2e1fc28c9752c0ee79055bb89d3/)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011