Viimeisellä lomaviikolla on tullut harrastettua kulttuuria oikein urakalla. Keskiviikkona vein äitini Laukon Kartanoon, missä hän ei ollut vielä koskaan vieraillut. Tänä kesänä Laukossa on Linnoissa kreivien -näyttely, joka pureutuu Suomi100-hengessä Suomi-Filmien heinälatoromantiikkaan ja wanhaan glamouriin.

Samalla voi tutustua Laukon huikeaan historiaan, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.Esimerkiksi Pehtoorin talosta löytyy näyttely valokuvaaja Signe Branderin 100 vuotta vanhat Laukko-kuvat, ja varsin hurmaavia olivatkin. Nykyajan ihmisenä tietotekniikan ympäröimänä on vaikeaa kuvitella elämää 1900-luvun alussa, vaikka vauraat herraskartanot varsin moderneja usein olivatkin. 

Kirjoitin vuosi sitten melko kattavan postauksen Laukosta, joten en ala tässä jaarittelemaan ihan samaan malliin. Tsekkaa postaus linkin takaa, jos historia kiinnostaa. Laukon näyttelyt vaihtuvat joka vuosi, joten visiitti on aiheellinen kerran kesässä (jo pelkästään sen huikean kartanolounaan vuoksi!).

Linnoissa kreivien -näyttely oli tällaiselle vanhan & vintagen ystävälle visuaalista karamellia! Sitä aina tuppaa unohtamaan, että meillä Suomessakin on ollut lumoavia näyttelijöitä ja näyttelijättäriä. Ihan jokainen näyttelyn muotokuvien tähtösistä veti vertoja vanhan Hollywoodin säihkeelle. Hyvänä esimerkkinä Helena Kara ja Ansa Ikonen:

Puhumattakaan Suomi-Filmien ultimate hunkista, Tapio Rautavaarasta! Siirry syrjään Tauno Palo :D

Iso plussa näyttelylle myös siitä, että eräästä kauniista yläkerran huoneesta löytyi vanha kampauspöytä joka oli pullollaan upeita hattuja, pantoja ja hiuskoristeita. Vielä parempaa, että näitä kehotettiin sovittelemaan. Osallistavat näyttelyt ovat vahvasti makuuni, se on vähän kuin kirsikka kakussa.

Voisin kulkea joka päivä tuo riikinkukkopanta päässäni, mieletön!

Kartanon alakerrassa keskitytään pääasiassa Laukon historiaan, ja siinä riittää tottavie kerrottavaa. Alakerrankin näyttelyn teema vaihtuu vuosittain, joten sitä ei kannata jättää väliin vaikka olisi Laukossa jo käynyt. Tässä muutamia fiiliskuvia:

Ihan oma lukunsa on myös valtavan suuri puutarha, jossa järjestetään kesäisin konsertteja ja elokuvanäytöksiä. Minun piti kovasti tänä kesänä käydä katsomassa jokin vanhoista Suomi-Filmin leffoista, mutta ei muka aikaa riittänyt. Pienempiä näyttelyitä löytyy ympäri Laukon puutarhaa erillisistä rakennuksista, joten kannattaa tutkia aluekarttaa huolella ettei missaa mitään.

Ajoittaisesta vesisateesta huolimatta Laukko tarjosi nähtävää ja koettavaa useammaksi tunniksi. Tämä on yksi lempikohteistani koko Suomessa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010