Hei kaikki Italiassa matkustaneet, kaipaisin vähän apuja. Me ollaan lähdössä parin viikon päästä perhereissulle Italiaan niin, että ensin ollaan pari päivää Roomassa ja se puoli on jo hallussa, mutta siitä eteenpäin on vielä vähän pimeän peitossa. Olen lukenut pää sauhuten matkajuttuja Rooman ympäristön rantapaikoista, mutta päätöstä ei tunnu tulevan. Nyt viimeisimpänä listalla on ehkä Sorrento, jota moni tuntuu kehuvan.

Hakusessa on siis paikka missä on sekä nähtävää, että ranta. Ei tarvitse olla mikään uimaranta vaan meren läheisyyttä lähinnä kaipaillaan. Rakastin niitä pohjois-Italian vuoristoisia rannikkopaikkoja viime kesänä! Ja koska isäpappani ei taatusti jaksa nököttää missään rantatuoleissa 5 minuuttia pidempää, pitää paikassa tosiaan olla tekemistä, kävelyreittejä ja sen sellaista.

Eli jos jollain on suositteluja tuosta osasta Italiaa, antaa tulla. Onko Sorrento kiva? Vesuviuskin olisi siinä ihan lähellä... (Milla Magia <3 :D)
Matkaa Roomasta mielellään junalla max 3-4h, en halua käyttää päiviä sisäiseen matkustamiseen enempää kuin on ihan pakko. Antakee tulla jos tietoa löytyy, arvostaisin sitä oikein paljon :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (45)

mii
1/45 | 

Mun on ihan pakko lisätä tähän vielä vähän kun tultiin just viikko sit Roomasta.. Villa Borghesessa kannattaa piknikin lisäksi vuokrata tunniksi riksa (2 tai 4 hengen) ja ajella sillä ympäri puistoa, ehtii näkemään enemmän ja vauhdissa tuntuu mukavan viileältä. :)

Satu
2/45 | 

Sorrentoon ehdottomasti!! Itse käynyt siellä useita vuosia sitten, mutta tykkäsin paikasta ja kulkuyhteydet esim. Napoliin, Caprille ja Vesuviukselle ovat hyvät! :)
Aaw Italia <3

pompeiji on must
3/45 | 

Sus siunakkoon :)
En kyllä saanut vaarallista kuvaa Napolista siitä huolimatta, että yksikseni siellä seikkailin kartta kädessä oikopolkukujiakin pitkin...
Eikä mua kivillä heitetty, liekö sitten tummaksi värjätty kuontalo toiminut suojakilpenä ;)
Käsittämättömän herkullista margherita-pitsaa Napolissa söin.

Anne
4/45 | 

Roomasta junalla Napoliin (2h) ja sieltä lautalla Ischialle! Ihana pieni vehreä saari, jossa on pieniä kaupunkeja, rantoja, reippailupäivää varten nousu vuoren huipulle sekä jumalaisia kylpylöitä, joiden vuorenrinteeseen kaiverretuissa altaissa lilluen tuijotellaan merta ja aurinkoa... Turisteja riittää mutta kuulemma vähemmän kuin Caprilla. Juttu kertoo että George Clooney viettää aikaa myös Ischialla, eikös se riitä perusteeksi :) Lauttamatkan päässä Napoli (oikein eteläitalialainen, ihana kaaos), Pompeiji, koko Amalfin rannikko... Ischialle jäi minun sydämeni kertaheitolla.

Elina
5/45 | 

Cinque Terre! Suosittelen niiin niiin lämpimästi. Kannattaa ottaa netistä vähän selvää, vastaako toiveita, mutta kävelyä, rantaa ja ihania ilta-aurinkoja ainakin on takeissa. Söpöjä kyliä, autottomia jyrkkiä katuja ja ylärinteiden viiniviljelmiä. Vai tarkoititko juuri tätä seutua vuoristoisella pohjoisella? :) Jos et, niin mene ja koe!

Glida
6/45 | 

Epäsuosittelen vahvasti Napolia. Olimme siellä viime syksynä viikon ystäväni kanssa, ja vihasimme molemmat joka hetkeä. Kaupunki sinänsä oli kiehtova ja kaunis (tosin erittäin likainen ja hukkumassa roskaan) kaikessa rapistuneessa kauneudessaan, mutta ihmiset olivat hirveitä. Meille huudeltiin ja ehdoteltiin koko ajan, käpelöitiin ja tultiin kuiskailemaan korviin. Naiset taas kohtelivat meitä erittäin tympeästi, etuiltiin jonoissa, tönittiin ja ystävääni jopa heitettiin kivellä. Kaksi suomalaista blondia ei siis ollut hyvä yhdistelmä siinä kaupungissa, miesseurassa kokemus olisi varmasti ollut hyvin erilainen, enkä osannutkaan muilta kuultujen matkakokemusten perusteella moista odottaa. Ikinä ei ole sellaista kohtelua tullut koettua, ja kumpikin meistä on kuitenkin matkustellut suhteellisen paljon.

Ischian saari sen sijaan oli ihana. Pieni, tunnelmallinen, siisti ja hyvin idyllisen kaunis. Olimme siellä vain päiväretkellä, ja itku meinasi tulla kun jouduimme illalla lähtemään takaisin kohti Napolia...

Kuten muutkin ovat sanoneet, myös Pompeijissa kannattaa ehdottomasti käydä!

Roomasta junalla Napoliin, kestää noin pari tuntia. Napoliin ei kannata jäädä missään nimessä, on Italian rumin ja vaarallisin kaupunki. Olen reissannut Italiaa ristiin rastiin ja en ole missään muualla pelännyt kuin Napolissa. Napolissa on ainut se hyvä puoli, että sieltä pääsee lautalla Caprille. Se on todella kaunis paikka, pelkkää postimerkkimaisemaa 360 astetta. Suosittelen lämpimästi, yövyin siellä viime kesänä 4 yötä, enkä ole nähnyt mitään kauniimpaa, vaikka reissattua on tullut melkoisesti. Caprin ainut miinuspuoli on, että se on TOSI kallis muuhun Italiaan verrattuna, myös kaikkien paikallisten mielestä. Buon viaggio :)

Niina
7/45 | 

Napolilla on kaikista parjauksista huolimatta oma brutaali viehätyksensä ja kaupungilla on vahva rooli Italian identiteetissä. Kaupunki on myös jännä sekoitus kauneutta sekä rumuutta, siitä vaan joko tykkää tai sit ei. Ja historiaa rakastavalle Vesuvius ja Pompeiji on tietty ihan ehdottomat matkakohteet. Pompeiji on muuten yllättävän laaja alue ja sen tarinasta saa kyllä huomattavasti enemmän irti hyvän oppaan kera. Me olimme viikon Ischialla (tosi kaunis ja vehreä saari) josta teimme ihan omin päin päiväristeilyn Sorrentoon ja Positanoon, Caprin saaren kautta. Caprilla kävimme vain maissa ottamassa matkustajia kyytiin mutta kyllä siinäkin jonkinlaisen kuvan saaren kallioisesta kauneudesta sai. Sorrentossa sekä Positanossa vietimme 2-3 tuntia kummassakin, Sorrentossa oli oma 50-luvun Hollywoodmainen viehätyksensä mutta VOI JEBA että Positano oli aivan mielettömän upea varsinkin mereltä päin lähestyttäessä. Kaupunki tosiaan kohoaa jyrkkää vuorenrinnettä ylöspäin ja osaan taloista pääseekin vain köysiratashissillä. Positanoon on aivan pakko päästä uudestaan ja sillä kertaa romanttisesti oman murun kera! <3

Johanna
8/45 | 

Rimini on turistirysä, en suosittele! Ehdottomasti Pesaro, joka on ihana yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa! Pesarosta on helppo tehdä päiväretki renesanssin helmeen eli Urbinon kaupunkiin, joka on Raffaellon syntymäkaupunki. Myös satamakaupunki Fano on lähellä ja kiva paikka tutustua!

Sara
9/45 | 

Olin viime kesänä juuri samoilla seuduilla Italiassa. Rooman lähistöllä on ihastuttava Castel Gandolfo, kauniin järven rannalla. Paavilla on siellä muuten kesäasunto. Castel Gandolfo on pieni paikka, kauniita maisemia ja hyviä ravintoloita, mm. La Quintessa järven rannalla ja La Gardenia (hotellin ravintola), josta upeat näkymät järvelle. Nämä kaksi ravintolaa olivat aivan erinomaisia.

Sorrento oli ihan kiva paikka, mutta heinäkuussa se oli aivan liian turistien kansoittama. Siellä yövyimme ihanassa Villa Orianassa, jota suosittelen lämpimästi. Se oli parasta Sorrentossa, ainakin vilkkaimpaan aikaan. Sorrentossa voin suositella La Vela Bianca ravintolaa, erinomaista ruokaa.

Caprilla käväisimme päiväreissun verran. Onneksi emme viipyneet sen pidempään, ainakin Caprin sataman lähistön kadut olivat kaikenmaailman kaupustelijoita ja ravintoloiden sisäänheittäjiä täynnä. Caprin edusta oli mielettömän kaunista ja sinne haluaisin mennä joskus uudelleen, mutten missään nimessä enää pahimpaan turistiaikaan.
Positano on ihastuttava ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä.
Myös Pompeijissa kannattaa käydä, rauniot tekevät vaikutuksen. Pompeiji oli muutenkin kiva paikka. Yövyimme siellä Hotel Forumissa. Siellä kannattaa ottaa superior- huone. Se oli kohtuuhintainen ja erittäin tilava ja tyylikkäästi sisustettu - toisin kuin ne perushuoneet. Siellä kannattaa pyytää huone pihan puolelta. Yöllä autot ajoivat ikkunoiden alitse ja tööttäilivät tuntitolkulla - kuulemma normaalia joka yö. Pompeijissa suosittelen Zi Caterina- ravintolaa (Hotel Forumin lähellä ja he suosittelivat sitä). Se on hyvin pelkistetysti sisustettu, jossa on paljon paikallisia syömässä. Aivan erinomaiset pizzat siinä paikassa. Suosittelen lämmöllä :)

Eija
10/45 | 

Moro, me kierrettiin muutama vuosi sitten niin, että oltiin Roomassa pari yötä, sitten junalla (halpaa/ nopeaa) Napoliin jossa yksi yö, josta lautalla Ischian saarelle. Pieni ja kaunis saari! Ihania katuja, ihmisiä, kauniita näkymiä, sitruunalehtoja, Limoncelloa, rantoja ja ruokaa. Kova hinku olisi Italiaan takaisin :) Ihanaa reissua mihin päädyttekin!

Elpa
11/45 | 

Vaikka sanoit että Rooma on hallussa pakko vinkata että Villa Borghesen puistoalue on aivan mahtava. Eväät mukaan ja sinne piknikille. Muusta italiasta ei valitettavasti ole kokemusta :(

Katjuska
12/45 | 

Ei Riminiä! Siinä ei oikeasti ole mitään erityistä. Paljon turisteja vain. Sorrentossa olen käynyt ihan vaan läpikulkumatkalla, kun meillä oli Amalfin rannikolla pari viikkoa talo vuokrattuna. Tuo seutu kaikkineen on tosi kaunista ja Sorrento noin pikaisesti vaikutti kivalta paikalta kauniine maisemineen.

Katjuska
13/45 | 

Pompeijiin sellainen vinkki, että hellepäivänä siellä on TODELLA kuuma ja auringolta ei juuri suojaa ole. Olin kiitollinen mukaan ottaneestani sateenvarjosta. Sen alla jaksoi tutustua paikkaan paljon paremmin.

Violetti
14/45 | 

Cinque terren alue Roomasta pohjoiseen rannikolla on todella kaunis viiden kylän rypäs. Voi ottaa aurinkoa ja kylien välillä menee huikeita kävelyreittejä. Suosittelen!

Meri

Mäkin suosittelen Cinque Terreä! Se on maanpäällinen paratiisi; merenrantaa, jylhiä maisemia, patikointireittejä, pastellinvärisiä taloja mäkisessä maisemassa. Enn ole varma pääseekö ihan neljässä tunnissa Roomasta junalla, muttei varmaan paljon sen ylikään mene, ja on todellakin sen arvoista.

Johanna
15/45 | 

Samaa hehkutan kuten moni muukin. Sorrento ja Positano ovat aika hehkeita tapauksia. Itse kavin Ischian saarella (paasee helposti lautalla Napolista) silla Capri oli valitettavasti aivan liian kallis budjettiini kun Ischian saari oli huomattavasti edullisempi. Napolista paasee tosiaan Sorrentoon lahijunalla joka itse asiassa pysahtuu siella Pompeijissakin. Samaa valitan kuin muutkin - hemmetin kuuma siella nain kesalla eli kanattaa sitakin miettia kuinka paljon sita kuumuutta jaksaa. Toinen vaihtoehto on tosiaan Garda-jarvi ja sen lahella oleva Veronan kaupunki. Tai tai...junalla hurauttaa Venetsiaan!!! Venetsiassa voi sitten ihmetella ja valilla kayda huilaamassa ranalla siella laguunan saarilla.

16/45 | 

Jos Pompeiji kiinnostaa, niin aika hyvä paketti olisi Napoli+Pompeiji(+Herculaneum, vielä paremmin säilynyt, tuhkan alle jäänyt antiikin kaupunki)+Capri. Napoli on kaikessa kaoottisuudessaan ihanan rosoinen ja tunnelmallinen, lisäksi pitsa on siellä ihan parhainta!! Caprilla en ole itse käynyt, mutta houkuttaisi. Siellä ainakin olisi sitten niitä biitsejä. Noihin molempiin antiikin kohteisiin pääsee Napolista lähijunalla.

pompeiji on must
17/45 | 

Pompeijissa aika meni vauhdilla, oli mielenkiintoinen kokemus vaikken mikään historiafriikki olekaan. Ja mielestäni Pompeijissa on kaikkien syytä käydä vielä kun se on jotenkuten kasassa... (valitettavasti se kärsii vajavaisesta ylläpidosta).
Samoin Napolissa on paaaaaljon katsottavaa, ihan sellaista pelkkää visuaalista nautinnollista katsottavaakin siis ;)
Vesuviuskin oli erittäin kiva kokea, mutta Ischian saarella taas mielenkiintoisin seikka oli uimaranta saaren eteläosassa, tai oikestaan kun Skotlannissakin patikoitte niin suosittelisin myös kapuamaan Ischian huipulle, mutta sinne on ehdottomasti otettava vettä mukaan. Itse tosin annoin vähäisen veteni patikkamatkan varrella eräälle koiralle ja olin itse loppumatkasta hieman janoinen...

pompeiji on must
22/45 | 

Minä joka kirjoitin etten ole historiafriikki, sain Gardajärven seudusta vähän pitkästyttävän loman, tosin maisemat hienoja joo, mutta olisin saanut lomasta enemmän irti lähtemällä tosiaan sinne vuoristoon seikkailemaan...

mari
23/45 | 

Roomasta pääsee vaivattomasti Napoliin, joka on kaunein kaupunki jonka olen nähnyt! ... siis kunhan ei jää katsomaan pintaa eli roskia ja kaaottisuutta ;)
Siellä on niin paljon pientä ihasteltavaa, mutta samalla pääsee rannalle nautiskelemaan. Pompeijia suosittelen! Se oli erittäin mielenkiintoinen paikka, joka minulta jäi vähän lyhyeen koska kuumuuden seurauksena pyörryin ... pitkin raunioita makaa vaalea suomalaisnainen, ai että mikä näky! Jos menisin sinne nyt, ottaisin päähineen ja litroittain vettä...
Vesuviukselle kapuaminen on sen arvoista, näkymät sieltä ovat huikeat! Napoli on pieni kaupunki, miljoona asukasta :DD, mutta you get the point.. se näyttää sieltä korkealta aivan valtavalta ja upealta. Samalla näkee Ischian ja Caprin. Olen käynyt Ischialla ja meno sinne oli vaivatonta laivoilla. Erittäin kaunis paikka ja mielettömät rannat.. Napolissa voit shoppailla, mutta Ischialla enemmänkin nautiskella vaaka-asennossa.
Yksi ylitse muiden oli kuitenkin Amalfi-rannikko. Menimme omalla autolla ja vittuperkele se oli kamalaa. Bussi on siis numero uno! Kestin koko ajomatkan, reilun tunnin, siinä kiemurtelevalla tiellä, mutta kun saavuimme Positanoon, melkein kuolin kun oli niin ihanaa ja kaunista! Oli superhämmentävää kävellä niillä äärimmäisen ahtailla pikkukaduilla, tuhansilla rappusilla ja päätyä alas hiekkarannalle ja nähdä merta silmänkantamattomiin ja katsoessaan taakseen saattoi nähdä koko Positanon, pienen vuoristokylän kohoavan korkeuksiin.
Haluun käydä siellä vielä uudelleen!

+ napolin pitsa on ehkä parhainta koskaan ja miehet ovat superkomeita ja ihmiset aina hyväntuulisia ja auttavaisia vaikka englanniksi asioiminen on tuskaa, niin kaikki haluavat auttaa ja asiat aina hoituvat oikein päin!

Leena
24/45 | 

Sydän jäi Sorrentoon! Ihana Amalfin rannikko ja Caprin saari.Kaksi kertaa olemme käyneet,Jospa vielä pääsisi.

Raijis
25/45 | 

Hei, Sorrentoa minäkin suosittelen ja sieltä on tosi kätevää käydä just muiden mainitsemat Vesuviukset ja Pompeijit, mutta mun mielestä parasta oli hypätä laivaan ja sillä Caprille, joka on siis ihan lähellä ja ihan mielettömän ihana paikka.

Sini
26/45 | 

Italiassa en oo käyny mutta äiti 56-v ja iskä 70-v hehkutti sen verran sorrentoa että sinne on joskus mentävä. Iskäkin kävi jopa vesuviuksella :) joten sitä suosittelen!

Pauliina
27/45 | 

Jos Sorrentoon päädytte, ehdottomasti kannattaa käydä katsastamassa myös huiman jyrkkä ja romanttinen vuoristokylä Positano samalla rannikolla, aivan mieletön paikka. Mutta älkää missään nimessä menkö autolla kuten allekirjoittanut, vaan säästäkää hermojanne ja hypätkää bussiin...

sannu
28/45 | 

En osaa sanoa, kauanko junalla+ laivalla matkustaisi Sisiliaan, mutta sieltä kaupunki nimeltä Taormina vei mun sydämen <3 Vähän pienempi kaupunki / kylä tosi korkealla vuoren rinteellä, josta pääsee vaijerihissillä helposti alas kauniiseen rantaan. Olin äitini kanssa ja matkakokemukseen vaikutti suuresti se, että tuurilla valitsimme mahtavan hotellin, joka oli tunnelmallinen, kaunis ja antoi upeat näkymät välimerelle. Ihmistungosta oli havaittavissa vain keskipäivän aikaan pääkadulla, kun italiaslapset tungeksivat luokkaretkillään kaupungissa. Pienillä sivukujilla ihania italialaisravintoloita, lähellä rauhallinen kasvitieteellinen puutarha sekä amfiteatterin rauniot. Kaupungin kulmilta lähti patikointireitti yhä ylemmäs jonkinlaiselle patsaalle/näköalapaikalle, jonne en kuitenkaan äitiäni saanut mukaan :D suosittelen laittamaan googlen kuvahakuun edes italiafiilistelyn vuoksi ;)

Sarr
29/45 | 

Gardajärvi! Siellä löytyy rantaa järven äärellä, tekemistä kaupungilla ja kävely/pyöräilyteittejä vuoristossa. Maisemat on mitä upeimmat, vuoristoo, vihreyttä, luontoa. En voi muuta kuin suositella :)

30/45 | 

No me asuttiin joskus 6kk Fano -nimisessä kalastajakylässä. Hiljaisisa rantoja ja ravintoloita. Ancona myös ihan lähellä jos haluaa suurkaupungin vilinään. Fanon lähistöllä on paljon maataloutta joten mahtavia maaseuturavintoloita ja viinitiloja riittää, kannattaa kysyä paikallisilta niistä lisää. Sanakirjaa ei kannata unohtaa, koska siellä ei paljoa puhuta ameriikkaa.. Mutta kaikki aina ilosia ja ystävällisiä. Junamatka Roomasta Fanoon on muistaakseni 2-3 tuntia, mutta elämys sinänsä, koska se kiemurtelee maaseudulla ja vuoristojen välissä.

Sailis
31/45 | 

San Marino + Rimini + Riccione, me osallistuttiin tuolla futisturnaukseen mooonta vuotta sitten ja tuli pörrättyä lähiseudulla. San Marinon keskuksta on Unescon maailmanperintökohde ja paikka on ihana kääpiövaltio. Riccione on puolestaan perinteisempi turistimesta- biitsiä, paljon nuoria, ravintoloita ja bileitä jne.

Riminis on kahden edellisen risteytys- historia ulottuu 800eaa ja siellä on tosi paljon niitä perinteisiä nähtävyyksiä (mm. amfiteatteri 100-luvulta) sekä kaunis ranta. Näin ainakin reilu viisi vuotta sitten :) Eli varmaan toi Rimini kuulostaa siltä mitä haette ja sieltä vaikka päiväreissulle San Marinoon?

Pippuri
32/45 | 

Moikka! En nyt voi vannoa, että kaikkea tiedän, mutta ehkä voin vähän vinkkiä antaa. Roomasta toki olisin osannut vinkkailla enemmän, sillä täällähän minä asustelen :) rooma on ihana ihana ihana kaupunki, mutta täytyy kyllä sanoa, että kuumaan aikaan olette tänne tulossa!

Tuon kuumuudenkin takia on varmaan erittäin fiksua hakeutua sitten myös meren läheisyyteen. Olen kolunnut aika paljon noita rantakaupunkeja tästä Roomasta etelään, ja täytyy kyllä sanoa, että tuota Sorrentoa minäkin olisin teille suositellut! Se ei mikään suuri paikka ole, eikä siellä itsessään mitään maata mullistavia nähtävyyksiä löydy, mutta katseltavaa siitäkin edestä! Ja maisteltavaa, tuo jo aiemminkin mainittu limomcello liköörihän on juurikin sorrentosta (ja ah, se sitruunapuiden määrä on ihana)! Sorrento on aivan mielettömän kaunis, ja jos hurauttaa esimerkiksi vuoren rinnettä kiertelevää tietä ylös niin näkymät on huikeat! Kaupungistakin näkymät on kauniille napolin lahdelle ja myös vesuviukselle.

Siinäkin mielessä sorrento on hyvä kohde, että sieltä on tosiaan helppo tehdä päiväretkiä esim. Napoliin, tai pompeijiin, tai vaikka napolin lahden edustan saarille :)

Itse en valitettavasti sorrentossa yhtä päivää enempää viettänyt, mutta olisin kyllä halunnut. Sanoinko vielä että siellä oli niin kaunista? Siitä etelämpäänhän alkavat amalfin rannikot ja niiden pitäisi kuulemma olla vielä paljon kauniimmat kuin sorrento.. En ole vielä päässyt tarkastamaan, mutta jonain päivänä on pakko! :)

Ja siis jos historialloset kohteet kiinnostaa niin suosittelen kyllä pompeijin raunioilla käyntiä, oli muuten vaikuttava kokemus.

Ps. Löytyy sieltä sorrentosta sitä biitsiäkin ;)

Nittta
33/45 | 

Vietimme toissajouluna viikon Napolissa ja retkiä teimme Pozzuoliin, Sorrentoon sekä Pompeijiin. Jonkin verran Euroopassa kierrelleenä voin sanoa, että mikään urbaani maisema ei enää saa haukkomaan henkeä sen jälkeen, kun on nähnyt Napolin. Napoli on upea kaikessa rapistuneessa kaoottisuudessaan. Sant'Elmon linnaan kannattaa aivan ehdottomasti mennä huokailemaan ihastuksesta.

Sorrento oli huomattavasti huolitellumpi, mutta tarjosi silti sekin paljon katseltavaa kävelyturistille. Meille tosin riitti puoli päivää :)

Sonja
34/45 | 

Itse olin äitini kanssa joitakin vuosia sitten Cattolicassa, tosin kävimme myös Firenzessä, Venetsiassa ja San Marinossa. Cattolica ei kovin kummoinen itsessään ole, vaikka viihdyinkin, ja San Marinoon ei kovin paljoa matkaa ole. Eli jos esimerkiksi tuonne Katsun suosittelemaan Riminiin eksytte, niin San Marino on ehdoton, aivan ihana pieni valtio :) Ja Riminissä sitä historian havinaakin taitaa löytyä, toisin kuin Cattolicasta, joka on aika lailla vain turistikohde.

Vielä pieni tarina, joka saattoi vaikuttaa siihen, miksi Cattolicassa viihdyin varsinaisten nähtävyyksien puutteesta huolimatta: olimme eräässä perheen pitämässä hotellissa, joka oli aivan mainio. Näin esimerkkinä: satuimme olemaan siellä kun Italia voitti jalkapallon maailmanmestaruuden ja koko hotellin väki henkilökuntineen ja kannatuspaitoineen ahtautui pienehköön aamiaishuoneeseen katsomaan loppuottelua ja voi sitä hulinaa kun Italia meni ja voitti. Takanani kuului kun mummelit huusi että "Mamma mia!" ja tunnelma oli aivan mahtava :D Viereisessä, hienommassa hotellissa taasen oli aivan kuollutta, henkilökunta pönötti respassa ihan tavalliseen tapaan.

Venetsiaa ja Firenzeä yllätys yllätys suosittelen kovasti, ainakin jos päädytte siedettävän matkan päähän jommasta kummasta. Molemmat uskomattoman kauniita kaupunkeja ja nähtävää riittää vaikkei nuohoaisi museoitakaan.

Tulipas tekstiä, haha. Italiassa kyllä riittää varmasti nähtävää, ihan sama minne menee! Mutta suositteluja toivoit, niitä sait :)

35/45 | 

Roomasta kannattaa suunnata Santa Marinellaan tai Civitavecchiaan, kestää vain alle puoli tuntia junalla Termini-Civitavecchia tai Termini-St.Marinella :) Kaunis rantapaikka ja enemmän paikallisia kuin turisteja: http://bellissimamarinella.blogspot.fi/2011/11/rantaelamaa.html

Amalfi on aika kaukana muuten suosittelisin sitä, Napoli on aika levoton ja roskainen sieltä kannattaa nähdä vain Capri. Sisiliaan jos suuntaa niin Roomasta löytyy 20e lentoja Cataniaan, Taormina on upea mutta kallis. Sardiniassa on eniten eläimiä ja näistä kaikista rauhallisin kohde.

Rosa
36/45 | 

Its olin poikaystävän kanssa autoreissailemassa Italiassa ja majapaikka oli viikon ajan Italian keskiosissa itärannikolla Ascoli Piceno nimisessä kaupungissa. Aivan mahtava oli ympäristö: vuoria, vuoristojärviä, pikkukyliä, perinteistä italialaista kulttuuria ja tietysti meri siinä vieressä. Jos tykkää epätasaisesta maastosta niin ihan must paikka! Parasta oli se että siellä pääsi kosketuksiin todellisen italialaisuuden kanssa, eikä paikka ollut mikään turistirysä. Kaupunki itsessään on todella vanha ja täynnä kauniita kirkkoja/katedraaleja. Suosittelen lämpimästi. Voisipa tähän kommenttiin liittää kuvia! :)

Marika
37/45 | 

Riminin ja Cattolican vieressä on söpöinen pikku rantakaupunki nimeltä Pesaro. Sillä on ikivanha pieni keskusta, ja paikka tunnetaan mm. säveltäjä Rossinin kaupunkina. Hyviä ravintoloita, mukava ilmapiiri, junalla pääsee. Suosittelen lämpimästi, suorastaan tulisesti.

Marika
38/45 | 

Vaikka ei silti. Menkää ihan mihin vain. Italian rantakaupungit, ruoka, maisemat... Veikkaan, että vaikka sohaisisitte kohteen sormella sokkona, teillä olisi ihanaa :).

Maria
39/45 | 

Olen lähdössä TAAS elokuussa Sorrentoon ja täytyy suositella Pompeijta. Vaikuttava paikka mutta kannattaa varata kesäaikaan tarpeeksi vettä mukaan.

Napoli kaikessa kaaottisuudessaan mahtava paikka, jossa on paljon nähtävää. Ja jos tulivuoreen haluaa tutustua niin suosittelisin Vesuviuksen sijasta Pozzuolissa (eli ihan siinä Napolin lähellä) olevaa Solfatara tulivuoren kraateria. Pääset kävelemään kraateriin, näät kiehuvaa liejua ja jos tuuri käy niin saatat polttaa jalkasi rikki höyryihin :).

Sorrenton ympäristössä puolestaan menee ristiin rastiin merkattuja patikointireittejä. Myös rantaelämään on mahdollisuus, kun ei jää laiturille löhöämään vaan suuntaan Marina di Puoloon.

pompeiji on must

Voi h**** kun oisin tiennyt tosta Pozzuolista, nääs vähän petyin kun Vesuviuksen kraateri olikin "kuiva"...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012