Viime keväänä kuvittelin vielä ihan tosissani että kesällä ehditään ihan hyvin rempata kylppäri ja syksyn aikana koko yläkerta, ihan helpostihan se hoituu vauva toisessa kainalossa. Saattaa olla, että luuloni oli hieman optimistinen, etenkin kun meille osui tyttö jonka mielestä päiväunet on parasta ottaa vartin torkkuina (älä nuku elämäsi ohi) ja mielellään nekin sylissä, että koita siinä nyt sitten rempata yhtään mitään. Sylissä kannettava malli ja tapettien repiminen eivät yhdistelmänä ole kovin näppärä. Haluaisin tietää että onko jollain muka oikeasti sellainen vauva joka nukkuu monen tunnin päikyt putkeen vai onko tämä urbaani legenda :D

No mutta. Nyt joka tapauksessa on pakko aloittaa jos meinataan ikinä saada yläkerrasta asuttava. Tällä hetkellä kaksi makuuhuonetta toimivat meillä epämääräisen ja sekalaisen rojun varastona, koska varsinaista varastohuonetta ei vielä ole. Tästä syystä on aika luontevaa aloittaa tekemällä ensin koko talon mittainen sivu-ullakko valmiiksi ja sitä varten remppahemmomme onkin käynyt jo tekemässä katselmuksen ja homma alkaa kohta. Varaston rakentaminen on ehkä maailman epäkiinnostavin asia (verrattuna tapetointiin esimerkiksi), mutta pakollista joka tapauksessa.

Kun varasto on valmis, voimme järkätä kaikki kamat huoneista sinne, eli tyhjentää koko yläkerran pintarempan tieltä. Työlistalla on kahden kahden makuuhuoneen ja yhden isohkon aulatilan tapettien uusiminen. Lattiamaalit (mintunvihreä ja vaaleansininen) ovat yläkerrassa hieman kuluneet, mutta se jotenkin sopii kolhuisiin lautalattioihin niin kivasti että en halua kajota lattioihin tällä erää. Irvistän täällä jo valmiiksi tapettien irroittamiselle, se oli niin jäätävää puuhaa viime keväänä. Elän tosin toivossa että tapetinpoistoaine toimisi ylhäälläkin yhtä hyvin kuin alhaalla.

Tapetoinnin jälkeen onkin luvassa sisustamista oikein urakalla, minulla esimerkiksi ei ole valmiina kalusteita pientä sohvaa lukuunottamatta suurempaan kammariin. Pienempi huone on varattu lastenhuoneeksi, mutta siihen menee aikaa että meidän tyttö ihan oikeasti huonettaan käyttää joten väliaikaisesti se on miehen peliluola. Ideana kuitenkin tapetoida huone niin, että se on kiva paikka lapsellekin. On varmaan sanomattakin selvää että huoneesta ei tule hellokittyn pinkkiä, vaan jotain ajattomampaa joka sopii vanhan talon värimaailmaan ja tunnelmaan. En oikein tiedä edes miksi sellaiset ilmiselvät lastenhuoneen tapetit eivät sytytä, kun taas esimerkiksi jokin puuteriroosa vintagehenkinen ruusutapetti tai mintunvihreä lintutapetti suorastaan vaatii päästä tytön huoneeseen. Ainakin ajatuksen tasolla ruusutapetti on pitkäikäisempi kuin Nalle Puhin seikkailut. Varsinaisia lastenjuttuja voi sitten lisäillä taulujen ja muun sisustuksen kautta. Haluan tottakai että tytöllä on kiva huone missä on hänelle itselleen mieluisia asioita, pikkuaikuishuoneen voi toteuttaa sitten myöhemmin kun leikit on leikitty.

Yläkerran jälkeen vuorossa on WC/kylppäri ja siihen olennaisesti liittyen pikkueteisen laatat. En tässä vaiheessa vielä maalaile aikataulua tälle proggikselle, tehdään tuo yläkerta nyt ensiksi. Elän kuitenkin toivossa että kylppäri olisi pulkassa vuoden loppuun mennessä.

Kesällä varmaan tehdään pikku fiksausta myös saunaan ja saunahuoneeseen, sellaista pika-apua tosin tähän ensihätään. Saunarakennukseen on syytä paneutua kunnolla tulevina vuosina, kuin myös koko talon ulkomaaleihin ja mahdollisesti lautojen uusimiseen, mutta tämä sitten joskus. Ensisijaisesti haluan saunatuvasta vaihtoon kellertävän muovimaton ja käsitellä lauteet jollain aineella tummemmiksi. Muistelisin että joku saunamönjä on olemassa jolla laudepuut saa tummanharmaaksi, saa vinkata jos joku on vastaavan homman tehnyt että toimiiko vaiko eikö.

Että hommaa on, ei ainakaan tule lomilla tylsää.

Kommentit (32)

1/32 | 

Tiedetään... :) Remontoinnin tahti ole enää ollenkaan sama, kun kuvioissa on pikkuapulainen. Ja tuntuu kuin aika vain moninkertaistuisi, mitä enemmän pikkuihminen kasvaa. Eipä kannata ottaa aikatauluista siis paineita ;) Sitten kun tyttösenne alkaa olla "sopivan" kokoinen, suosittelen päikkäreitä ja muita pikkutorkkuja varten hyvää kantoreppua (Manduca, Tula, Ergo tms.), jossa pikkuinen voi uinua tyytyväisenä ja itsellä jää kädet vapaaksi remppahommia varten. Näin ainakin meillä on saatu seiniä maalattua yms. :)

Vanhan Viialan aikaisen pihasaunamme seinät käsittelin Liberon-kuultomaalilla: http://voikukkapelto.blogspot.fi/2011/03/sauna-makeover.html
Samalla aineella käsiteltiin myös nykyisen sisäsaunan seinät. Hyvää tavaraa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Jumaleissön miten hieno!!! Haluan juuri tuollaista tummaa sävyä (musta, tummanharmaa tms) ja tästä tuli mieleen että seinät tosiaan voisivat olla ihan mustatkin, ja lauteet harmaat esimerkiksi. Savusaunafiilistä :)

Meillä on kantoreppu mutta en ole lumien tulon jälkeen sitä juuri käytellyt, pitäisi taas ottaa päiväohjelmaan. Olen niin tottunut kantamaan tyttöä sylissä koko ajan että reppu unohtuu :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Tiina
2/32 | 

Jep jep, en tahtoisi leuhkia mutta meillä tyttö nukkui pisimmillään 7 tunnin unia vaunuissa ulkona...talvella... :) ei ole siis pelkkää legendaa...

Käyttäjä1211
Liittynyt8.10.2015
3/32 | 

Me käsiteltiin vaaleat lauteet Supi-saunavahalla tummemmiksi, hyvin toimi!

t. Nimim. ensimmäinen kommentti ikinä, vaikka molempia blogejasi on lukenut iät ja ajat. Tykkään! :)

Suvi

Meillä myös käsiteltiin supi-saunavahalla lauteet. Muistaakseni otettiin mustana mutta sekoitettiin siihen lopulta valkoista kun olisi tullut liian tummat lauteet kun seinätkin oli tummanharmaat (käsiteltiin muistaakseni supi arctic-aineella, vai mikälie se nimi olikin?) eli meidän tapauksessa olisi voinut ottaa harmaan sävyn saunavahasta. Mutta hieno tuli! :)

Tytti
4/32 | 

Kahden lapsen kokemuksella väittäisin urbaanilegendaksi ne päiväunet. Mutta jossain välissä on meidänkin rintamamiestalo silti tullut rempatuksi, tosin mies on tehnyt melkein kaiken ja mä kanniskellut lapsia.

Miia
5/32 | 

Supi saunavahalla saa lauteet värjättyä, sopii kaikille saunan puupinnoille :) on vaan aika litkua, lattia kannattaa siis suojata!
Päikkärihommista sen verran, että oma pötkyläni nukkui elämänsä ensikuukaudet minuutilleen puolen tunnin erissä (yöllä onneksi pidemmissä pätkissä). Nyt vasta lähempänä vuoden ikää on päiväunetkin pidentyneet, enkä vieläkään tiedä mitä tekisin noilla parin tunnin vapaahetkillä :D sitä niin tottui niihin pikatorkkuihin.

annina
6/32 | 

Mintunvihreä lintutapetti kuulostaa todella kauniilta. Ja täällä muuten löytyy puoli vuotias joka nukkuu pitkät päikkärit :). Tosin poika muutenkin ihan outolintu unien suhteen kun oppi jo noin oisko ollut 3 kk ikäisenä nukkumaan täysiä yöunia :)

7/32 | 

Hyvältä ja työntäyteiseltä kuulostaa! Mekin saimme juuri maalattua vessamme ja seuraavaksi pitäisi operoida makuuhuoneen seinät. Aloittaen vanhojen tapettien repimisellä... Olen luottavainen, että siinä olisi vain yksi tapetti kiinni, mutta vähän pelottaa, millä kaikella tapetti on seinään liimattu. Sittenpähän sen näkee. :D

Äni
10/32 | 

Heheh, mä just joulun alla ostin pienemmän lapsen huoneeseen tätä: static.webshopapp.com/shops/014469/files/005090556/eijffinger-behang-van-pip-studio-met-bloemen-en-vo.jpg

On livenä aivan ihana!! :D

Tara
11/32 | 

Vauvan päiväunet eivät ole urbaania legendaa :) Meidän molemmat neidot vetelivät aikoinaan 3-4 tunnin päiväunia. Neiti kakkosen kohdalla tein kaiket päivät opinnäytetyötä, kun tyttö veteli sikeitä.
Molemmat olivat erittäin hyväunisia :)

Käyttäjä1549
Liittynyt4.11.2015
12/32 | 

Hih, ihanaa ettei teilläkään nukuta! Mä oon kuullu vaan tarinoita (tosia jopa) noista 2.3h x2 nukkuvista muksuista.. meillä siis neiti nukkui pienempänä jopa 5x 30min päikyt päivässä, nyt lähempänä mennään 1x1h ja 1x30min noin suunnilleen, loppuaika touhotetaan. Olishan se kiva päivällä itekin tehä jotain tai vaan olla mutta nou can do. Tällä mennään.. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Touhottaja täälläkin :D Anni ei ole paikoillaan sekuntiakaan, vaan suhaa ja sählää koko ajan kuin olisi lentoon lähdössä! Että ei kai siinä malta nukkuakaan, kun on niin paljon touhottamista tehtävänä heh... Tuo "olla vaan" homma on niin kauas jäänyttä historiaa omassa elämässä että hyvä kun muistan enää miltä tuntui istua sohvalle ja olla vaan :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kirsi
13/32 | 

Nyt oli aivan pakko kommentoida tuohon vauvan nukkumisasiaan. Meidän tyttö (samanikäinen kuin teidän Anni), nukkuu yhdet pitkät päikkärit (2-3h), mutta vain viileässä. Siksipä tyttö nukkuu ne vaunuissa kylmässä ulkoeteisessä. Saattaa tosin tätä nykyää herätä kesken tuon unipätkän, mutta silloin annan tissiä ja vien takaisin nukkumaan. Jos nukkuu sisällä, jostain syystä nukkuu n. tunnin, eikä nukahda uudelleen. Vauvoilta kestää hetken kyllä tuohon vaunuissa nukkumiseen oppia. Ootteko Annilla tuota vaunuissa viileässä nukuttamista kokeilleet? Vauva-arki on kyllä mielenkiintoinen seikkailu, ei voi muuta sanoa. :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Anni nukkuu vaunuissa max 20- 30min ja silloinkin vaunujen pitää olla liikkeellä, se siis herää joka kerta kesken vaunulenkinkin kun tuo 30min on täynnä ja aloittaa suhaamisen :D lenkkini kestää aina reilu tunnin, eli se on kyllä tottunut vaunuihin mutta niissäkin on kivempaa touhottaa kuin nukkua :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

LeenaM
14/32 | 

Vaunuissa ulkona meillä vedettiin 4h unia, sisälle en ees yrittäny. Nyt kaksvuotiaana kesällä helteillä siirryttiin sisälle ja 2h menee vieläkin helposti. Oli kyllä pelestus itselle nuo pitkät päikyt! :)

Liberon paneelivaha on hyvää ainetta esim. Lakattuihin vanhoihin paneleihin mut saunat on usein käsitelty sasu saunasuojalla tms ennenvanhaan (siis n. 30v sitten) joten niihin kannattaa vetästä sävytetty supi saunasuoja! Vaatii kyllä ainakin kaks kerrosta toisin kuin tuo paneelivaha mut käyttökohdekin toki erilainen. Ja käsiteltävät kohteet kannattaa pesasta eli pyyhkiä maalipesulla ensin ja nimenomaan sitten biocombin maalipesulla kun sitä ei tarvi huuhella pois kuten Tikkurilan vastaavaa. :) täälläkin vähän entrailtu vanhoja juttuja siis :)

Lilli
15/32 | 

Täälläkin rempataan joten (liiankin) tutulta kuulostaa nuo teidän vapaa-ajan viettosuunnitelmat ;) ei muuta kuin tsemppiä kovasti remppaan! Ja vitsi sitä tunnetta kun saa valmista aikaiseks!

Ja hei muuten, mitä tapettia teiltä löytyy olkkarin seiniltä? Sitä olen moneen kertaan ihastellut ja miettinyt, josko sitä eksyisi meidän makkarin seiniin.. On kerrassaan ihanan näköistä!

Liisa
Liittynyt31.10.2015
16/32 | 

Moi
Vaatehuonetta oon lukenut vuosia, mutta poikkesin tännekin.

Mahtava tuo punainen makkari, mutta täytyy kuunnella itseään onko se väri sittenkään oikeassa paikassa :-)
Itse rakastan oranssia ja punaista. Yllättäen edellisessä talossa minä valitsin voimakkaan oranssin maalin eteiseen ja keittiöön. Mutta makkarista tuli vihreä. Olin itsekin yllättynyt, mutta tyytyväinen. Perinteiset rauhoittavat sinisen sävyt ei minusta sopineet makkariin.
Mutta lastenhuoneessa sininen oli tosi kiva, mausteina oranssia ja valkoista
En siedä "lasten tapetteja" minäkään, huoneet on paljon pitkäikäisempiä kun ne on itsellekin mieluisia.

Viikonloppuna irrottelin muksujen kanssa tapettia, ja eka kertaa onnistui helposti!
-riippuu varmasti tapetista, ja liisteristä mutta onnistuimme hyvin repimällä ensin "pinnan" irti. Sitten kasteltiin noin 30cm korkeasti ja vuodan leveys kerrallaan sumutepullolla.
Sen piti antaa vettyä hetken, sillä välin kastelin lisää. Kostutetut paperit lähti helposti kakkulapiolla ja juustohöylällä joka on kakkulapion muotoinen ;-D

Marinah
17/32 | 

Mulla on hyviä kokemuksia noista Supi-saunatuotteista. Käsittelyyn kului kyllä aikaa, tein kevyen hionnan (osittain), pesut Supi-sarjan omalla pesuaineella ja lauteiden maalauksen Supi-saunavahalla sekä seinien maalauksen Supi-saunasuojalla (tumman harmaa, helmiäishohde). Vaati monta käsittelykertaa, mutta lopputulos oli erinomainen ja vaivan arvoinen ehdottomasti!

Lohduttavaa kuulla, ettei muillakaan nukuta monen tunnin päikkäreitä. Meillä 7kk tyttö nukkuu kerran pari viikossa pitemmät päiväunet ulkona vaunuissa, muuten vedetään semmoisilla 30min pätkillä. Sylissä kannettavasta mallista on meillä kuitenkin löytynyt lattialla viihtyvä moodi nyt ryömimistaitojen hioutuessa, eli valoa tunnelin päässä...? Tsemppiä remonttiprojekteihin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013