- Kaupallinen yhteistyö: Suuri Käsityö -lehti

Parhaita ovat ne yhteistyöt, joissa istutetaan meikäläinen ompelukoneen äärelle. En ole ehtinyt pitkään aikaan ommella, vaikka nautin siitä suunnattomasti. Sain tehtäväksi valita uudistuneen Suuri Käsityö -lehden ohjeista suosikkini ja laittaa se myös käytäntöön. Ihanat neulemallit sain ikävä kyllä unohtaa heti kättelyssä, sillä olen täysin neulomistaidoton. Mutta kaavat sen sijaan, ne ovat minun kuppini kahvia. 

Ilmassa oli hieman valinnanvaikeutta, sillä olisin voinut ommella useammankin vaatteen lehden ohjeiden perusteella. Ja epäilemättä tulen vielä ompelemaankin, mutta tätä juttua varten piti valita yksi. Sivuilta löytyi yli 50 ohjetta eri vaikeusasteilla: kivoja lastenvaatteita, hyödyllisiä perusvaatteiden kaavoja aikuisille, neuleohjeita, kauniita asusteita, DIY-sisustusohjeita ja myös muutama hauska leluprojekti. Huopa-Dodo on ainakin ihan pakko toteuttaa! Joka lehdessä luvataan jatkossa olevan myös lasten kanssa yhdessä toteutettava askarteluaihe. 

Vaikka itse intoilen ompeluiden perään, virkkaajat ja neulojat tuskin jäävät kylmäksi hekään, sillä malleja löytyi aina moderneista perinteisiin. Minä laitoin tilaukseen perheemme neulojataiturille tämän seuraavan kauniin paidan, pitää vaan metsästää vastaavaa lankaa mustana: 

Meidän Anni 2v. ilmoitti haluavansa tuon valkoisen pupun heti kun näki sen lehden sivulla, mutta äidin oli pakko myöntää tyttärelleen, että ei tule onnistumaan, en osaa :D Kyseessä on retromalli, se on julkaistu alunperin vuonna 1984 eli silloin kun minä olen itse ollut 3 tai 4-vuotias. Voi tätä nostalgiaa. 

Omaksi projektikseni valikoitui lopulta mekko, jossa on puolipitkät hihat. Käytän mekkoja lähes joka päivä, joten arkimekoille on aina tilausta. Mallimekossa oli Eurokankaan raikas raidallinen scuba-kangas, mutta päädyin itse valitsemaan kankaaksi Eurokankaan kukkakuvioisen scuban.

Minulle ohut scuba oli materiaalina uusi tuttavuus, olen tottunut ainoastaan paksuihin ja jäykkiin scuba-kankaisiin. Ohuempi oli ihastusta ensikosketuksella. Kangas joustaa, mutta on silti ryhdikäs. Se laskeutuu kauniisti, mutta ei rypisty käytössä. Voiko parempaa arkimekkokangasta enää olla!

Jäljensin kaavat kaava-arkista ja kävin hommiin. Vaatteiden kaavoista löytyy kokoja välillä 34-54, joka kattaa jo aika suuren joukon vartaloita.

Tein mekosta oman version eli jätin kokonaan pois eteen tulevat taskut, koska halusin sellaisen peruskaavan, jonka avulla ompelen jatkossa mekon vaikka puolessa tunnissa. Kun taskujen työvaiheet jäivät pois, tuli todettua että mekon tosiaan ompelee puolessa tunnissa vaikka helma ja pääntie viimeistelläänkin vinonauhalla. Nauhan neulaus ei lopultakaan vie kauaa aikaa, ja lopputulos on hienostunut ja siisti. Epäsymmetrisestä helmasta vilahtaa nyt hauska yksityiskohta, roosa vinonauha.

Valkoisesta kukkamekosta tuli todella kiva, olen ehtinyt jo käyttääkin sitä useampana päivänä. Korkkareiden kanssa sen voi pukea juhlaan ja ballerinojen ja arkilaukun seurassa se käy hyvin toimistollekin. En pääsääntöisesti erottele arki- ja juhlavaatteita, vaan hoidan eron asustamalla. 

Tämä kyseinen Suuri Käsityö -lehti on kaupassa juuri nyt, jos tuli akuutti tarve alkaa mekkohommiin (täydet suositukset tälle perusmekon kaavalle!) tai saada kutimet kätöseen. Huomaa myös Sanomakaupan tilaustarjous, jossa tilaajalahjana Rakas Villasukka -kirja ja bambu-puikot. . 

Kommentit (6)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011