Rakastan tätä alkusyksyn oranssiksi taittavaa auringonpaistetta, eilinen oli kertakaikkiaan upea päivä. Mysteeripuutarhurimme on ottanut istutuksissaan huomioon syksynkin, sillä omenapuiden puskiessa omenaa, myös kukkapenkeissä tapahtuu. Nämä yli metrin korkuiset keltaiset kukat ilmestyivät yllättäen talon nurkalle, olin koko kesän luullut että kyseessä on pelkästään vihreä istutus:


Pari metriset kultapallot lakosivat sateen jälkeen, joten niille pitää virittää jokin tukisysteemi. Tämä on ollut ihan ehdoton suosikkini kaikista monista kymmenistä pihan lajeista, keltainen kukkameri on niin piristävä.


Ruusunmarjat näyttävät chileille:


Karhunvatukatkin alkavat pikkuhiljaa kypsyä ja näyttää siltä että sadosta on tulossa iso. Vadelmat menetin pitkälti ampiaisille, mutta näiden kanssa aion olla asemissa.


Ensimmäisiä luumujakin on jo maisteltu. Viisi suurta luumupuuta näyttää tuottavan melkoisen sadon nekin, raakileita on sellainen määrä että hieman hirvittää.


 

Mutta omenapuissa vasta satoa onkin, joka päivä tilanne maassa on kuin omenasateen jäljiltä vaikka kuinka keräisi. Tästä riittäisi lähitalleille, peuroille ja omenapörssiin niin paljon omppua kuin sielu sietää (saapi ottaa yhteyttä jos on tarvetta isolle määrälle kerralla) :)

 

Syksy - paras vuodenaika <3

Kommentit (18)

Talvikettu
2/18 | 

Aivan ihana puutarha, kunpa meidänkin oma olisi tuollainen... Tässä 4800 neliön tontissa on todella kova homma pelkässä suunnittelussa, mutta vauhtiin olen päässyt. Silti takapihalla on suuri tyhjä niitty, jota koristaa jokirannassa vain pari viime kesänä istutettua omenapuuta...

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
5/18 | 

Ensimmäisen kuvan kukka näyttää kultanauhukselta. :) Tiesitkö muuten, että kultapallo kestää tosi hyvin maljakossa? Itse sain kimpun niitä tuttavaltani viime vuonna näihin aikoihin ja se kesti varmaan lähemmäs kolme viikkoa. Pienet nuput aukesivat edellisten kuihduttua.

AaHoo
6/18 | 

Viekää omenoita kassikaupalle tuoremehuasemalle ja saatte takaisin maailman parasta omenamehua pullotettuna, nam!

reetta
7/18 | 

miksi oi miksi asutte niin kaukana minun näkökulmasta! Omput ois niin kova juttu!

8/18 | 

Oooh mikä unelmapuutarha, karhunvatukoitakin vielä! Itse väijyn mustasukkaisena sen yhden (joskin tuottoisan) omenapuun vieressä ettei vaan tipahda hukkaan yksikään omppu :)

daeph
9/18 | 

Saattaisi olla kallionauhus. Minun hoivassa kyseinen laji oli koko viime kesän vain vihreä mutta tänä kesänä intoutui kukkimaan :) aika komea kun suurin osa muista kukista on jo parhaat päivänsä nähnyt

scaredy-cat
10/18 | 

Kallionauhus se eka on - houkuttelee ainakin vanhempieni pihalla paljon amiraaliperhosia. :)

Aba
11/18 | 

Laittakaa kyltti portinpieleen,että omppuja saa hakea tai laitatte valmiiksi portin pieleen otettavaksi,näin meillä tekee naapurit ,kun on ylituotantoa.
Tai olisiko lähellä jotain tallia hevosille viemisiksi tai joku muu eläinpaikka,ottaisivat ehkäpä mielellään vastaan satoa.

atomi
13/18 | 

Tuo teidän puutarha on niin IHANA ettei vertaa <3. Kaikki nuo yllätyksenä putkahtavat kukkaset, omenat, luumut ym herkut, nams. Ymmärrän hyvin kuitenkin tuon liikatuotannon tuskan, ei ole kiva jos omenia ym menee hirveät määrät hukkaan. Olette kuitenkin kultaisia, kun jaatte satoanne, harmi kun ei pääse omppumaistiaisiin..Piirakkaresepti kuulosti helpolta ja hyvältä, täytynee kokeilla. Nautiskelkaa te sadonkorjuusta ja syysilmoista:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012