Kysyn vaan, että missä vaiheessa pieni vauvani muka sai jalat alleen siinä määrin, että aloitti futisharrastuksen! Isä ja tytär kävivät lauantaina ensimmäistä kertaa 2-3 -vuotiaiden jalkapalloharjoituksissa. En päässyt itse mukaan, mutta näin lyhyen videopätkän treeneistä ja en voi kieltää, etteikö olisi tullut tippa linssiin sitä katsoessa. Siellä se pieni koipeliini kuljetti palloa ihan sujuvasti yli puoli kenttää! 

Naperoiden sisätreenit ovat tietenkin leikkimieliset, eikä siellä varsinaista pelaamista vielä juuri tapahdu. Mutta olen todella onnellinen, että tyttö innostui futisleikeistä. Jopa niin paljon, että alkoi itkeä kun treenit loppuivat. Harrastukset ovat elämän suola ja sokeri, ja aion kannustaa Annia kokeilemaan kaikkea. Ja sitä kautta löytämään ne itselle mieluisat asiat. 

Tämä futishomma tuli tietysti futishullulta isältä, ei minulta :D Minä vihaan jalkapalloa. Yli kaiken. Mutta lupaan silti käydä kiltisti katsomassa kaikki mahdolliset pelit, jos tämä lopulta osoittautuu Annin suureksi intohimoksi. 

Tänään hain Annille kaupasta urheilushortsit, trikoot ja T-paidan. Enkä meinaa mitenkään käsittää sitä. Vasta ostin potkupukuja! Peruspessimistinä valitsin Stadiumin rekiltä edullisempia SOCin vaatteita, katsellaan niitä sikahintaisia Nikeja ja Adduja sitten siinä vaiheessa, jos oikea pelaaminen alkaa. Siinä vaiheessa Saku saa mennä hifistelemään varusteiden kanssa. (En ole eläissäni nähnyt kenelläkään yhtä monia futiskenkiä kuin miehelläni).

Meidän perheessä tämä jako taitaa mennä niin, että Saku hoitaa Annin kanssa urheilupuolen ja minä taas keskityn taideaineisiin ja erinäiseen hihhulointiin sillä saralla. Luontainen jako meidän perheessä :D

Miten teillä hoidetaan lasten kanssa harrastelu, osallistutteko vai toimitteko vain kyytinä? Samalla olisi kiva kuulla vinkkejä mitä hauskaa 2-vuotiaan superaktiivisen liikkujan kanssa voisi yhdessä tehdä. Onko löytynyt hittilajeja, hyviä temppukerhoja tai muuta vastaavaa, mitä uskallat suositella?

Kommentit (9)

Katjah78
1/9 | 

Satubaletti oli tyttäreni suosikki 5-vuotiaaksi asti. Sitten into loppui täysin, kun oli kevät-esitys.. Tytär kieltäytyi menemästä enää koko balettiin. Baletti vaihtui puissa kiipeilyyn ja metsäseikkailuihin. Myöhemmin tytär aloitti judon ja se into on säilynyt vuosia.

Alexansta
2/9 | 

Vielä kun hiukan varttuu, niin yleisurheilu! Se on monipuolista ja toimii hyvänä pohjana kaikelle liikkumiselle. 

Sariska
3/9 | 

Siskoni silloin n. 3vuotias adhd-poika kiipeili kotona joka paikkaan mihin pääsi ja särki pari kirjahyllyä ja lasivitriinin. Kun poika vietiin kiipeilyharrastukseen väheni kotona kiipeily ja toki myös väsytti rasavillin pojan. Kiipeily on käsittääkseni kehoa aika kokonaisvaltaisesti rasittava laji.

Vierailija
4/9 | 

Missä Anni käy pelaamassa? Me asutaan Tampereella ja täältä löytyy erittäin innokas 1v. 8kk pallottelija. ? Mietin juuri, että olisiko jo 2 -vuotiaille jotain jalkapallo -toimintaa jossain.

Shuwili
5/9 | 

Komppaan Alexanstaa! Mies on liikunnanohjaaja ja sanoo aina että jos lapsena käy yleisurheilukoulussa, niin sen jälkeen osaa kaikkea monipuolisesti ja voi valita lajinsa. Sanomattakin selvää, että isi huolehtii meidän perheen liikuntakasvatuksesta. :D

Meidän 2v-poika alotti vauvauinnin 3 kk iässä ja sitä ollaan jatkettu, kun tuntuu tykkäävän. Lisäksi se käy taaperojumpassa, jossa pääsee tekemään vähän kaikkea. Se on kova kiipeilijä, mutta sitä ollaan toistaseksi harrastettu lähinnä puistoissa..

JanikaHa
6/9 | 

Nuo Socin vaatteet on mun mielestä tosi hyviä. Ite käytän niitä aika paljonkin treenaamisessa, että vaikka hinta on edullisempi kun Adduissa niin mun mielestä siinä ei kyllä menetä mitään... ellei halua pröystäillä merkeillä.

ssssonja
7/9 | 

SOCin treenivaatteet on oikeasti tosi hyviä hinta-laatu -suhteeltaan. :) Itse olen ryhmäliikuntakävijä, työmatkapyöräilijä ja satunnainen lenkkeilijä ja mulla on oikeasti monet 9,90-29,90 SOCin topit ja treenitrikoot pysynyt ihan superhyvinä vuosien käytön, hikoilun ja pesemisen! Lisäksi ne on oikeasti monet kivoja kuvioinniltaan ja designiltaan myös.

Eli mitä suotta vaihtamaan kalliimpaan (etenkään lapsen kohdalla). :) Paitsi toki jos treenikamahifistelijä mies ehdottomasti niin haluaa tehdä. :D Ehkä se merkki on oikeesti futiskamoissa jo tietty laadun tae siinä vaiheessa kun totisemmin pelataan.

Nena
8/9 | 

Lauantaina muuten järjestetään Viialan metsälinnassa harrastemessut (klo11-16), jossa esillä mitä kaikkea vapaa-ajan toimintaa on tarjolla Akaassa kaiken ikäisille. Kannatta poiketa kattoon, jos löytyis Annille (tai itselle) lähitienoolta kiinnostavaa harrastusta, jos ei nyt niin sitten vähän vanhempana :)
 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011