Olipa kerran synkkä ja myrskyinen iltapäivä, kun pakkasin itseni autoon ja ajelin Hämeenlinnan taakse kylästelemään Anna-Marian luokse. Ansku oli kutsunut paikalle myös kaimansa Anna-Marian ja (t)ekoturkkeja valmistavan Helin, jolla oli mukanaan rekillinen pörröisiä töitään.

Heli tekee aivan uskomattoman hienoja takkeja ja asusteita jo viikinkien aikoina tunnetulla perinteisellä ryijytekniikalla, materiaalina lämmin 100% villalanka. Suomessa tällä erää vasta vuoden asunut paluumuuttaja Heli on ehtinyt voittaa takillaan jo Golden A'Design Awardin (2014), joka on kuin suunnittelijoiden Oscar-palkinto. Eikä suotta, minun piti pari kertaa hieraista silmiäni näiden vaatteiden edessä, aivan käsittämättömän näyttävää jälkeä.
z29syys14 fash_tes6

z29syys14 fash_tes6z30syys14 coat_test6

z30syys14 coat_test6

Nyysin yllä olevat kuvat Helin sivuilta, koska oma pokkarini ei ihan laittanut parastaan hämyisässä valossa.Päästiin tietty kokeilemaan pörrövaatteita ja väitän että meistä jokainen oli kuin lapsi karkkikaupassa. Anna-Maria näytti upealta perhoskeepissä ja mustassa haalarissa:


Minä sovitin mustaa pörröistä takkia jossa olo oli kuin olisi käärinyt itsensä nallekarhuun, sen verran muhkea ja painava vaate oli. Epäilemättä takki päällä ei tarvitse juuri huolehtia Suomen talvesta, kyllä tarkenee. Iskin silmäni välittömästi myös alla näkyvään kääntöhattuun ja ostin sen pois samantien vaikka kyseessä ei myyntitilaisuus ollutkaan. Nyt ratkesi arkakorvaisen talvihattuongelmat kerrasta eikä varmasti tule samanlaista vastaan.


Päästiin leidien kanssa kokeilemaan ryijyn tekemistäkin ja sehän oli periaatteessa helppoa kuin heinänteko. Heli kertoi että on julkaissut aikoinaan Suuressa Käsityölehdessä ohjeet takkiin, mutta ei ole kuulemma nähnyt kenelläkään ohjeiden mukaan tehtyä takkia. Villi veikkaus että syynä on se, että kokeneellakin tekijällä kuluu takin tekemiseen noin 7 viikkoa, että ei ihan pikku projekti. En silti voi olla miettimättä että pitäisikö alkaa nypertämään talven pimeinä iltoina ryijyä, eihän sillä sikäli väliä vaikka tekemiseen kuluisi 10 talvea.


Lämmin Audrey-talvihattuni on fiilikseltään vintage juuri sopivalla tavalla, että se käy villakangastakkeihini kuin nenä päähän. Korvaläpät ovat niin tiiviit, että ei vahingossakaan mene tuuli läpi. Lakin voi kääntää myös musta puoli ylöspäin, jolloin korvaläpät sidotaan karvalakkityyliin ylöspäin. Pitää jossain vaiheessa ottaa kuvat niinkin.


 

Kommentit (15)

MinnaLiisa
2/15 | 

Oi mistä tuollaisen lakin voisi itselle ostaa? On kyllä niin hieno että haluaisin sen myös omia korvia suojaamaan.

jaanaaj
3/15 | 

Perhoskeeppi on uskomattoman hieno!
Muistan Suuren Käsityölehden ohjeen, ihastuin siihen tulenpalavasti silloin. Minulla on itseasiassa se vielä tallella ja jopa osa kankaistakin on jo ollut ostettuna vuosia, mutta takin (joka on ilmeisesti sama joka sinulla on päälläsi) kuvio oli mielestäni niin susiruma, että toteutus on vielä antanut itseään. Eli sitä ihmeellistä hetkeä, kun vapaa-ajan lisäksi löytyy se täydellinen ruutukaavio kuviointiin :D

Mahtavaa kuulla JaanaJ etta olet aikanaan huomannut ohjeet ja paassyt noinkin pitkalle projektissa! Todellakin, kuten Niina mainitsi, voit tehda takistasi taysin yksivarisen tai suunnitella ihan minka hyvansa oman kuvan siihen, ala anna epamieluisan kuvion estaa viemasta projektia loppuun! Piirrat vain tekstiililiidulla pohjatakkiin haluamasi kuvion ja ompelet nukan sen mukaan. :)

rosa
4/15 | 

Wow, luovaa :) Hienoa tuo luonnon tuoma inspiraatio, jännää ettei siitä enempää inspiksiä oteta muodin maailmassa, kuitenkin niin kauniita juttuja luonnosta löytyy. Muutakin kuin niitä kukkia :)

Heidi
6/15 | 

Pakko nyt laittaa tänne, että olen tehnyt sen käsityölehden ohjeen mukaisen takin. Kahdella sinisellä rinkulalla tosin vain, eli vähän lyhyemmän (ja ehkä vähän harvempana lankaa säästäeksi). Takki ei kyllä käyttöön ole päässyt mutta mukava oli tehdä ylä-asteen käsityötunneilla ja tallessakin takin pitäisi edelleen olla. Ihania on muutkin tuotteet, etenkin tuo perhoskeeppi.

Kiva kuulla, Projekti, etta tykkaat! Ohje oli Suuri Kasityolehden vuoden 2001 eka (1) numerossa. Ko. takki oli ihan ensimmainen laatuaan ja loin sen kevaaksi 2000 'Elsku Helsinki' -nayttelyyn Reykjavikiin, Islantiin.

Projekti!
8/15 | 

Missä lehdessä takkiohje on mahtanut olla? Kuulostaa juuri niin mielenkiintoiselta syksyn (ja ehkä talven ja toisenkin) iltapuhdehommalta, että sormet alkoivat syyhytä :D Siis nuo perhoskeepit ja lakit on tosi kauniita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013