Nyt alkaa käydä takkivalikoima jo aika suppeaksi minun kohdallani, esimerkiksi viikonloppuna ainoasta talveen soveltuvasta lenkkitakistani räpsähti vetoketju vatsan kohdalta auki :D Sain onneksi pihdeillä puristettua takin vetskan takaisin toimivaksi, mutta veikkaan että kyseistä takkia ei enää kannata käyttää tälle keväälle.

Tavallisista toppatakeista ylleni mahtuu enää tämä vihreä vanha rönttötakki, joka itseasiassa säkkimäisyydellään saattaa pelastaa lopputalven, luulisin mahtuvani siihen koko lumikauden ajan. Tylsää ehkä, mutta en todellakaan aio ostaa uusia takkeja muutaman kuukauden vuoksi. Sitten taas kun lumet sulaa ja kevät tosissaan alkaa, ei ole enää mitään hätää kun voi käyttää nahkarotseja auki jne.Asiasta ihan toiseen, että jaksaa hämmentää tämä kaupunkitirppojen eli talitinttien ti-tyy ti-tyy sirkutus :o mihin on jäänyt ti-ti-tyy! Vai onko tirpoillakin oma slangi landella vs. kaupungeissa...

Kommentit (13)

Nalletar
1/13 | 

Vannon, että tänä aamuna tintit räppäsi tosi rytmikkäästi tyyy-ti-ti tyyyy-ti-ti, ihan iskevästi,
jäi ihan päähän soimaan. Voi tuota tinttinuorisoa!

Karoliina
2/13 | 

Mulla oli juuri tuollainen takki odotusaikana ahkerassa käytössä. Siitä tosin meni vetskari rikki (melkein heti kun ostin), mutta minä näppäränä tyttönä kävin ostaa UFF:in euron päiviltä karmeen mummotakin, jossa oli saman mittainen hyvin toimiva vetska ja vaihdoin sen omani tilalle, koska en vaan raaskinut heittää hyvää takkia vetskan vuoksi roskiin. En ole todellakaan mikään käsityötaituri, mutta niin vain järkeilemällä ja kärsivällisyydellä homma hoitui, ilman apuja.

3/13 | 

Masun kasvaessa talvi on tosiaan tylsintä aikaa! Uutta kallista mammatakkia kun ei viitsisi ihan lyhyeksi aikaa ostaa...Olen käyttänyt sitten mahdollisimman suuria vanhoja ja yleensä sitten lapsi onkin jo armeliaasti syntynyt - kun takissa mitta loppuu:) Syysvauvat ovat olleet H&M:n jättikokosen trenssin alla suojassa, sen napitus on ollut masulle tosi hyvä ja korostanut kivasti vaikka ei mammatakki virallisesti olekaan.

Mutta, näytät kauniilta:)

http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

s
5/13 | 

Juu, saattaa johtua melusta, mutta talitinteillä on kyllä muutenkin monia lauluja:
"Monipuolinen äänivalikoima. Kutsuääniä ovat mm. iloisena kuuluva, peippomainen "pink pink", hilpeä "si jutti jutti" ja puhelias "ti tuui". Syksyllä kuuluu kysyvä, epävarma "ti ti tyh". Riitelee rähisevällä sarjalla "shä-shä-shä-shä-shä-..." (harakkamainen). Lentopoikaset täyttävät metsän itsepintaisin, valittavin "tetete tetete..." -äänin. Kevättalvesta lähtien kuuluva laulu yksinkertainen, hiova, mekaanisen sävyinen esim. "ti-ta ti-ta ti-ta" tai kolmiosainen ja erilailla painottunut "ti-ti-tyy ti-ti-tyy ti-ti-tyy...". Petolinnun näyttäytyessä ohut "siii siiii""

Lähteenä Lintuopas, Euroopan ja Välimeren alueen linnut.

6/13 | 

Eikös se mee, että se ti-tyy on talvisirkutus ja kuten laulussakin sanotaan, niin maaliskuussa sitten kevään merkiksi tulee se ti-ti-tyy. :)

/Suvi

Heidi
7/13 | 

Ihana! :D Johan jo lähes 20v sitten ala-asteella opetettiin, että kaupungistumisen (=melun) myötä tintit laulaa ti-tyy, jotta se kuuluu pidemmälle. Titi-tyyhyn ei saa tarpeeksi volaa, jotta se kuuluisi kaupunkimelussa.

8/13 | 

Hahaha, siis mua jotenkin surettaa että noin ne linnut nykyään laulaa! Kaikista tylsimmän kuuloista on pelkkä "tyy", jota olen kuullut. Haluan ti-ti-tyyn takaisin! Joensuussa jollain mökillä onneksi kuului maalaislaulua, mutta ei kaupungeissa. :(

I
9/13 | 

Takki auki ja jättikaulahuivi kaulaan, se on ollu mun pelastus tänä talvena! Toki kovilla pakkasilla (ne pari hassua päivää) jouduin turvautumaan miehen toppatakkiin :) nyt huidellaan 39vklla ja omat vaatteet houkuttaa enemmän ku koskaan!! Ei mee enää kauaa :)

Nanna
11/13 | 

Etkö tienny tinttimurteesta? Maaiaistintit vetää koko setin, kaupunkilaiset on niin kiireisiä, etteivät ehdi vetää kuin ti-tyy. :D

Kuvakulma ja asuvalinta on hämäävä, pallo katoaa! :)

Lende
12/13 | 

Ysikytluvun untuvatakki oli oma pelastukseni talvisen mahapallon kanssa. Silloin oli mitoitukset reiluja :) onneks ei ollut tullut hyvää takkia hävitettyä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu