Sitten 90-luvun Mustamäentoriturismin, Tallinna on ottanut melkoisen harppauksen eteenpäin. Tallinnaan voi tehdä omien intressiensä mukaan ruoka-, kulttuuri- tai vaikkapa shoppailumatkan. Kauppojen saralla löytyy useita sellaisia ketjuliikkeitä, joita meiltä Suomesta on turha hakea; River Island, Bershka, Stradivarius ja Pull&Bear, muutaman mainitakseni.

Ketjuliikkeitä etsivä suuntaa Rotermann Cityyn eli vanhaan tehdasmiljööseen rakennettuun kortteliin keskustassa, josta löytyy ketjukauppojen ja putiikkien lisäksi kahvila- ja ravintolaelämyksiä kauniissa ympäristössä. Rotermannin vieressä on iso ostari Viru Keskus, josta löytyy Zarat, Mangot ja Niket.

Ekologisia pikkuputiikkeja ja kaunista designia löytyy esimerkiksi Telliskiven alueelta, mutta myös vanhankaupungin kujilta. Suosittelen satunnaista harhailua vailla aikatauluja.

Myös kaltaisilleni vintage-harrastajille Tallinna on kiinnostava kohde. Kaupungista löytyy pieniä helmiä, ja hintataso on meikäläisittäin edullinen. Laadukkaissa vintage-putiikeissa hinnat ovat toki korkeampia kuin kirppiksillä, mutta silti edullisia. Yllättävän moni pikku putiikki myy sekä vintagea että paikallista designia.

Sain virolaiselta ystävältäni matkavinkit tsekata seuraavat Tallinnan vintage-kaupat: Fankadelik & Sireen Vintage. Näistä Sireen Vintage ei valitettavasti ollut auki, mutta Fankadelik taas johdatteli shoppaajan toisen kerroksen paratiisiin. Tämä on ihan must vintage-fanille!

Fankadelik oli todella kauniisti sisustettu, ja vaatteita pääsi selaamaan järkevästi. Usein vintage-putiikit ovat niin täyteen ahdettuja, että löytäminen vaatii sekä tuuria että hartiavoimia...!

Upeiden mekkojen hintahaitari oli n. 20 - 60 euroa. Jos olisin voinut nipistää vyötäröltäni noin 20cm veks, olisin löytänyt pari ihan unelmamekkoa! Ilokseni löysin kuitenkin omassa koossani hienon vekkimekon syksyksi 35 eurolla, ettei tarvinnut täysin masentua oman pituuden ja leveyden vuoksi :D Vintage-markkinoilla ei tosiaan kannata olla näin pitkä daami, mutta toisaalta, löydöt tuntuvat oikeilta löydöiltä. 

Fankadelikin asustepuoli oli kattava, 20-luvun käsilaukuista 80-luvun näyttäviin vöihin. Jos mukana ei olisi ollut 4-vuotiasta, olisin taatusti saanut aikaa kulumaan putiikkia luuhatessa ties miten kauan. Myös myyjätär oli kiva tyyppi, antoi selata rauhassa ja jututti tarvittaessa. 

Vintage-putiikit ovat ainoita liikkeitä, missä aidosti haluan keskustella myyjien kanssa. Muuten olen kovin suomalainen, eli älkää puhuko minulle, kääk! Vintagen myyjä tuntee oman valikoimansa läpikotaisin. Joten jos on etsimässä jotain tiettyä tyylisuuntaa, kannattaa kysyä suoraan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010