Jonain päivinä ei kekseliäisyys paljon päätä pakota, ei ainakaan pukeutumisen suhteen. Silloin on ihan jees tukeutua turvalliseen trikoovaatetukseen, raitaan ja sen sellaiseen perinteiseen. Mutta kai nämä perustylsätkin asut ansaitsevat paikkansa blogissa, joka pukeutumisesta kertoo.Talouutisia sen verran, että koko ihanuus siirtyy meidän haltuun alle kahden viikon päästä! Ai että!!! Odottavan aika on ollut harvinaisen pitkä, mutta nyt kun edelliset omistajat vahvistivat lopullisen muuttopäivänsä ja asia konkretisoitui, odotusaika tuntuu superlyhyeltä. Taidan viettää ensimmäisen talopäivän ihan vaan halaillen puuhellaa, pönttöuunia, mintunvihreää rappukäytävää ja jokaista omenapuuta vuoron perään. Ai miten niin innoissani. Samalla pitäisi alkaa tehdä päätöksiä parin huoneen tapeteista ja lattian väristä, ja suoraan sanottuna en ymmärrä näistä asioista hölkäsen pöläystä. Meillä on kyllä tietty oma tyyli, mutta miten siihen lopputulokseen päästään, onkin ihan eri juttu. On käynyt esimerkiksi niin, että se huone mistä ensimmäisenä tuumasin että seinässä on karmein tapetti mitä olen koskaan nähnyt (tumma ruskeanpunainen), on alkanut mystisesti viehättää. Jos olisimme muuttaneet taloon heti kauppojen teon jälkeen, olisin repinyt ihan ensimmäisenä ko. huoneen tapetit veke. Mutta nyt mietin kuinka ainutlaatuinen se huone oikeastaan on, ja kuinka hauskan överin siitä vielä saa. Kunnon tuuliviiri. Miten ihmeessä ihmiset osaavat tehdä oikeita ja pitkäkestoisia päätöksiä talojensa maalien, tapettien ja muiden valtavien pintojen suhteen?!

Kommentit (31)

Miu
2/31 | 

Palasin piiitkästä aikaa blogiisi (en ole aikoihin lukenut muita kuin ihan lähimpien ihmisten blogeja, mulla menee suunnilleen kaikki tosi kausittain) - ja meinasin tipahtaa tuolilta, kun näin että sulla on vauvamasu! Ihanaa! En olisi ikinä arvannut, että tulen näin iloiseksi käytännössä tuntemattoman ihmisen raskaudesta, varsinkin kun en ole mikään fanaattisin mahdollinen vauvakuumeilija tai ylipäätään lapsifani...
En malta odottaa, että näen millainen pötkö sieltä tulee ja kasvaa! Paljon onnea, tapani mukaan (epä)tyylikkäästi myöhässä!

Kaisa
4/31 | 

Eikös ne pienenpienikuvioiset usein ole aika armollisia kohdistamisen kannalta. Isokuvioisissa epäonnistunut kuvionkohdistus näkyy helposti ja kauas.

tiitiäinen
6/31 | 

Onneks maali on edullista, eikä tapetointikaan ihan perseestä ole. Paitsi jos sattuu valkkaan pienen pientä kohdistettavaa kuvioo. :)

nimetön
7/31 | 

Tiedän tunteen! Jos vain mahdollista,asukaa talossa jonkin aikaa ennen remppaa.. monesti talon fiilikseen pääsee paremmin ajan kanssa,eikä lopputulokseen kyllästy niin nopeasti kuin nopeiden päätösten tuloksiin! (Olen itse hyvinkin kaikkimulleheti-tyyppi,mutta sisustusalaa opiskellessani huomasin,että joskus on vain parempi malttaa ja makustella rauhassa..)

Jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia talosta ja sen projekteista! :)

Meeri

Tuo on hyvä vinkki, että asuu hetken ja remppaa vasta sitten! Ainakin mun mielestä, joka asun vasta ekassa opiskelijakämpässä ja ekan vuoden kestin hirveän rumia tapetteja ja vasta vuoden jälkeen maalasin seinät. Mutta tuon vuoden aikana kalusteet asettuivat paikoilleen ja sain pohtia asioita kunnolla :) Meillä on mun mielestä huikean ihanat valkoiset seinät ja parissa huoneessa mustat tehosteseinät (tiedän, kuulostaa sun mielestä hirveältä ;)) ja etenkään noita tehosteseiniä en heti tänne muuttaessa olisi tajunnut laittaa.

Voisin kuvitella, että monenlaisten tapettien ja muutenkin värikkäämmän tyylin kanssa on vielä haastavampaa, mä voin maalata kaiken valkoiseksi ja se näyttää musta ihanalta, mutta sellaista herkullista värikästä tyyliä en osaisi kyllä tehdä!

8/31 | 

Noilla ihanill kengillä kyllä piristää tavisasunkin vallan mainiosti:)

Kuulostaa kyllä ihanalta tuo uusi kotinne, omenapuineenn kaikkineen. Vanhoissa taloissa on kyllä ehdottomasti sitä jotain!:)

Meillä on 2000-luvun alussa rakennettu ja pinnat kaipaisivat kovasti päivitystä, nämä on rakennuttajan jäljiltä ja ihan hirveät. Ei voi edes puhua ajan patinasta. Hirveä on hirveää. Vuosikausia ollaan lykätty remppaa ties millä varjolla, pääasiassa lisääntymällä. (eihän sitä kaikkea voi ehtiä kun pitää vauva hoitaa ja ja ja...). Myös piha odottaa isompaa remppaa vaikka sille on aika paljon jo tehtykin.

Mielestäni omakotiasuminen ja omistusasuminen on yleensäkin tuuliviirille ihanteellinen vaihtoehto, suuntaa kun voi muuttaa ihan omien mielihalujensa mukaan!

Mate
9/31 | 

Joku täällä jo taisi sanoa, että kannattaa asua talossa ensin vähän aikaa. Kun huoneille löytyy omanlaisesta fiilis on päätöksiä tapeteista ja lattioiden väristä helpompi tehdä. Kissatalouteen en missään nimessä suosittele tummaa lattiaa, koska siinä näkyy kaikki pöly ja karvat aivan karmealla tavalla.

Annie

Pakko kommentoida, että olen kyllä täysin eri mieltä kissatalouden tummista lattioista. Me vaihdettiin tumma tammilattia vaaleanharmaaseen ja voin sanoa, että kyllä tuota vaaleaa lattiaa saa olla useammin imuroimassa, koska kaikki kissankarvat ja pölypallot näkyy heti. Mutta muuten se on kyllä tummaa lattiaa miljoonasti ihanampi.

Jenny
10/31 | 

On muuten ihan poikamaha kun on tuossa edessä. :D Minusta ei takaapäin edes huomannut että olen raskaana kun poikia odotin.

pippa
11/31 | 

Ihan vaan realiteettina muistutettakoon, että ne omenapuut pitäisi leikata näihin aikoihin...(elleivät poismuuttavat ole sitä tehneet)

12/31 | 

Ihan epistä! Se, että pääsen omaan kotiin, tapahtuu omalta osaltani vasta neljän viikon päästä! Ja kaupat sinetöitiin jo tammikuussa... No odottavan aika on pitkä, mutta eipähän ole vielä tarvinnut aloittaa pakkaamista hah. Onnea uuteen kotiin!

Inkkuw
13/31 | 

Olin juuri sanomassa samaa! Meillä on kotona 50-luvun rintamamiestalossa kaikki huoneet keittiötä lukuunottamatta juurikin näillä Ritola & Pihlgren tapeteilla, ja on täällä aivan eri fiilis kuin serkuilla (samanlainen talo, mutta vaaleaa ja nykyaikaista). Ja lattioista sen verran että valkoinen on ihanan raikas, mutta muut värit tuovat kivasti syvyyttä ja pehmeyttäkin kokonaisuuteen. Nyt ilo irti sisustamisesta! Onneksi aina voi tapetoida ja maalata päälle jos kyllästyy ;)

sannamoi
15/31 | 

Onnea!

Oon varmaan tulossa vanhaksi kun tuntemattomien onnelliset uutiset saavat onnelliseksi. :))

Vanhan talon luonteen oppii vasta kun on asunut säitä ja vuodenaikoja, ehkä hyväkin katsoa rauhassa mitä talo haluaa. Ettei tarvitse vasta laitettua purkaa kun huomaa että jossain ei esimerkiksi eristyksiä ole yhtälailla kuin mitä pienet viluiset varpaat toivoisivat. :)

Terkuin; nurkkia purkava random.

16/31 | 

Ei ne aina tiedäkään, vaan ne ensin maalaa ja tapetoi ja remppaa ja aloittaa sitten saman udelleen kun mieli muuttuu :-) Mutta maali on suhteellisen edullista ja remppaamaan oppii kuka tahansa, eli no worries. Ja eihän kukaan (kai) jaksa ihan samoissa vaatteissakaan kulkea vuositolkulla, joten miksei seinien värejä ja kuosejakin voisi sopivan pituisten ajanjaksojen välein vaihdella? Onnea sisustushaaveisiin ja niiden toteutumiseen!

Tuulia
17/31 | 

Hei,
kai tiedät että Toijalassa on ihan oma Tapettitehdas, Pihlgren & Ritola Oy. Sieltä löytyy juurikin vanhan talon henkeen sopivia tapetteja, mm. ihania malleja vaikka lastenhuoneeseen...
En ole aikoihin kommentoinut, joten tässä on sopiva hetki: lämpimät onnittelut tulevan perheenlisäyksen johdosta ja paljon onnea uuteen kotiinne.

Miia
18/31 | 

No eihän se kannatakaan heti rempata, ensiksi pitäis malttaa aina asua jonkin aikaa ja tehdä vasta sitten tarvittavat muutokset :) Sittenki ne saattaa mennä vähän vinksinvonksin, mutta kerrankos sitä :D Tuuliviiri vallaton... ps. tulleeko teille poka? vai näenköhän mie aivan väärin!? Onnea silti, talosta ja vaavista. Taustalla seuraillen :)

Talvikettu
19/31 | 

Oli pakko lukea ääneen miehelle tuo kohta "Taidan viettää ensimmäisen talopäivän ihan vaan halaillen puuhellaa, pönttöuunia, mintunvihreää rappukäytävää ja jokaista omenapuuta vuoron perään" ja sanoa että "mäkin haluan puuhellan ja pönttöuunin ja mintunvihreän rappukäytävän ja halailla omenapuita!" ja mies tykkäsi :P Ja tuon sun lausahduksen perusteella sanoisin, että teidän talonne tarvitsee selvästi tapettia tapettitalolta http://www.tapettitalo.fi/luettelot/mallikirja.php :)

20/31 | 

Suosittelen asumaan talossa ja miettimään rauhassa mitä muutoksia haluaa tehdä. Vanhoissa taloissa on oma tunnelmansa, jota ei kannata hätiköiden pilata.

Ja onnea vauva uutisesta, pitkä tauko oli etten kurkannut ollenkaan tänne ja mitä näinkään, söpön massun!

22/31 | 

Noh, täytyy myöntää että aika huonosti. Yli kaksi vuotta ollaan asutettu tätä meidän tönöämme, emmekä ole yhtäkään tapettia liisteröineet seinällemme :D

Annukka
23/31 | 

Edellisiä kanssa komppaan, ettei vanhan talon kanssa kannata hätiköidä remonttien kanssa. Meillä kanssa rmt ja täällä on harmillisen vähän alkuperäistä jäljellä. Esim. pönttöuuni jouduttiin teettämään yms.

Spf
24/31 | 

Suosittelen tutustumaan heti aluksi Panu Kailan Talotohtoriin ja Hannu Rinteen Perinnemestarin rintamamiestalon, ennen kuin toteuttaa mitään remontteja. Esim. Talon hengittävyyden kannalta on tosi tärkeää tietää joitain juttuja ennen remontoimista. Onnea uuteen kotiin joka tapauksessa, vanhat talot ovat ihania.

Epu

Komppaan täysin edellisiä kommentoijia, asukaa ensin talossa ja fiilistelkää talon henkeä, remppaa ehtii myöhemminkin tekemään. Pilhgren & Ritolan tapetteja löytyy myös meidän talosta jokaisesta huoneesta, suosittelen! ja tuo Hannu Rinteen Perinnemestarin rintamamiestalo kirja on todella lukemisen arvoinen kirja.

Ja paljon onnea teille pienestä tytöstä! <3

25/31 | 

Eihän niitä pitkäkestoisia päätöksiä tarvitse tehdä! Sehän on teidän oma ja saatte laittaa sinne mitä vaan ja vaihdella sitä mielinmäärin.

Jos itse remppaa, niin ei tarvitse edes harmitella rahan menoa.

Minna
26/31 | 

Komppaan muita. Malttia sisustussuunnitelmiin.
Me tehtiin periaatepäätös, että vuoteen ei rempata yhtään mitään. Se oli meidän ja tämän talon kohdalla hyvä ajatus, pari aivan turhaa kallista juttua jäi tekemättä alkuhuuman laannuttua ja muutenkin lopputulos on paljon parempi, mm. yhden kohdan eristeiden ongelmat saatiin korjattua eikä tarvinnut rikkoa vasta tapetoitua seinää kuten muuten olisi käynyt.

Ja pinta on vain pintaa. Katsokaa syvemmälle. Samalla vaivalla sitä purkaa seinää kurkistuksen verran riskipaikoista ennen pintojen laittoa ja sitten voi olla varma, että uuden ihanan pinnan allakin talolla on kaikki hyvin.

adenne
27/31 | 

1. Kohteliaisuus asusta. Sulle kyllä käy kaikki mahdollinen ja mahdoton somasti. :)

2. Onnea muuttohulinoista! Se on aivan ihana tunne kun pääsee _kotiin_, ja saa vielä tehdä siitä itsensä näköisen.

3. I'm saaaad, koska kaukana Tampereelta asuvana menetän hassuisen, pienenkin arkikontaktin lähelläsi asuvaan siskoon jota aina fiilistelen ulkona otettujan asukuvien yhteydessä. :D Tuolla takana näkyvien talojen edessä sitä on aina itsekin rullannut Siwaan ja keskustaan ja kaikkialle. Yyhh. Amuri. <3

28/31 | 

"Miten ihmeessä ihmiset osaavat tehdä oikeita ja pitkäkestoisia päätöksiä talojensa maalien, tapettien ja muiden valtavien pintojen suhteen?!"

Eiväät mitenkään, voin kertoa :D. Omakotitalosta muodostui mun kohdallani ainakin paradoksi. Kaikesta tykkää, mutta silti kaikki voisi näyttää siltä ja tältä ja tuolta ja vähän paremmalta. Mies ei kumma kyllä oikein arvosta :D

Ps. Ja onnea vielä tulevan tytyliinin johdosta! Tytöt on ihania, terveisin Jäävi ja Puolueellinen :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011