Tunnustetaan heti alkuun että nippelitietoni antiikkihuonekalujen saralla on huono. Kuljen kirppiksillä pitkälti oma maku edellä, ja useimmiten tutka osoittaa vanhoihin antiikkihuonekaluihin. Tavallaan se on harmi, että talo on täynnä ikivanhoja tyylihuonekaluja, mutta en tiedä niiden alkuperästä mitään. Ehkä tässä olisi potentiaalinen tulevaisuuden harrastusprojekti, ottaa asioista enemmän selvää.

Asunnon kalustaminen on ollut meille ikuisuusprojekti, ja projekti jatkuu edelleen. Me emme kävele huonekalukauppaan ostamaan uutta ja kiiltävää, vaan käytän tarvittaessa vaikka vuosia aikaa täydellisen ja tarpeellisen huonekalun löytämiseen käytettynä. 90 prosenttia kaikista huonekaluistamme onkin toisen käden löytöjä, tästä poikkeuksena sänky ja henkilökohtainen isoin ärsytyksen kohteeni eli TV-taso. Mutta palataan tähän myöhemmin, melkoinen projekti sekin nimittäin.

Heikko kohta minulla on Laitalan talonpoikaisrokokoohon ja muihin samaa tyylisuuntaa edustaviin kalusteisiin. Harmi kyllä niistä osataan pyytää melkoisia hintoja, joten tähän mennessä lompakkoystävälliseen hintaan olen raahanut kotiin jumalattoman kauniin eteisen lipaston ja siihen kuuluvan tuolin. Tänä keväänä aktiivinen yöpöytien metsästys tuotti vihdoin tulosta ja extrana kauppaan kuului vielä 90cm leveä saman sarjan sänky, josta tulee Sakun huoneeseen varsin passeli sohvan korvike.

Yöpöydät ovat täyspuuta, vaaleat mintunvihreät ja kauniisti vuosien kolhimat. Nämä ovat kovasti Laitalan näköistä, mutta en mene vannomaan. Ehkä tietyllä tapaa vähän massiivisemmat kuin Laitalan rokokooyöpöydät yleensä.


  

Myyjä kertoi että ovat kulkeutuneet heille aikoja sitten antiikkiliikkeen kautta, enkä epäile tätä väitettä yhtään, sekä sänky että pöydät ovat selvästi vanhat. Sinällään vuosiluvulla ei ole merkitystä jos tyyli on oikea, mutta jos joku teistä sattuisi olemaan alan asiantuntija, arvostaisin kovasti veikkauksia valmistajasta/vuosikymmenestä.

Nyt meillä on vihdoin yöpöydät, jee!

Kommentit (26)

Hennis

Eroaa nuo kyllä Laitalan yöpöydistä, joissa laatikko on huomattavasti matalampi. Vanhemmillani on Laitalan kalusteet makuuhuoneessa (sänky, yöpöydät ja kampauspöytä) helmenharmaana ja onhan ne todella kauniit, vaikka eivät varsinaisesti omaa tyyliä vastaakaan. Jotenkin ihanan rauhallisen tunnelman luovat koko huoneeseen, kun siellä ei sitten muuta kalustusta olekaan kuin pieni Emma-tuoli lisäksi ja tyyliin sopivat hohtava rauhallinen tapetti.

Niin, tosiaan kiva päästä seuraamaan teidän remppaprojektia, kiva kun aloitit tämän blogin. Itse rakennetaan uutta (ja ihan erilaista). Sisustuksessa on juuri se mielenkiintoista, että vaikka oma tyyli on täysin toisenlainen, niin silti muitakin tyylisuuntia voi ihailla. Itsekin kyllä arvostan ja rakastan yli kaiken vanhoja huonekaluja ja muutamia aarteitani vaalin kyllä huolella hamaan loppuun, joten sikäli samaistun aarrejahtiisi.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Himoitsen sitä Laitalan kampauspöytää NIIN paljon!!! Olen päättänyt että se vielä joskus löytyy järkihintaan jostain <3 Emma-tuolit ovat aika mielettömiä nekin, kuulostaa kivalta vanhempiesi sisustus.

Kiva että tykkäät, ja olen täsmälleen samaa mieltä että ymmärrystä kannattaa löytyä muillekin sisustustyyleille kuin vain sille omalle, saattaa saada ihan uudenalaisia inspiksiä kun poistuu omalta turva-alueelta. Tästä syystä luuhaan itse aina kaikki minulle epätyypilliset simppelit skandinaavisisustukset suurella mielenkiinnolla läpi :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Aino

Ihanaa lueskella talo -ja sisustusjuttuja, oon aivan innoissani tästä sivuprojektiblogista. Usein käyn kyttäilemässä onko tullut jo uutta postausta, haha. Vaikka itselle remppajutut ei ole ajankohtaisia seuraan silti innosta kihisten miten teidä talo edistyy. Hyvää kevättä! :)

Sini

TV taso on tosiaan hankala löytää!
Siksi teimme itse.. olen sellainen vanhan tavaran haalija =)
Täällä saaressa on vaikka mitä aarteita ihmisten nurkissa.. rakensin siis tv tason 50 tuumaiselle näytölle kahdesta vanhasta umpipuisesta peiliovesta..ovat hieman erikokoiset. En pilkkonut ovia ollenkaan. Maalattukaan niitä ei ole vaan saavat elää ihan omaa maaliansa kaikkine kulumineen.. Ovien välissä on tiiliskiviä ja välikössä voi siis olla kaiuttimet, pelikoneet yms..
Lattiasta ovet erottaa 2 käsittelemätöntä puupalkkia jotka olen nyysinyt yhdeltä raksalta =)
Saranat ja ja muu sellainen jäi myös paikalleen. Meille ei Ikeaa rantaudu. Tosin tää mun rakennelma ei ole mitenkään muuttoystävällinen. Ovet ovat tosi panavia, ennen osattiin rakentaa!

Voih, mulle tulee noista huonekaluista mieleen aina mummula. Äiti on ilmeisesti laittamassa juuri myyntiin tuon tyylin kampauspöytää, kun ei vaan taho tila riittää säilyttää.. Sydäntä riipii, mutta kun ei sitten taas oman kodin tyyliin sovi ollenkaan. Kiva kuitenkin ihailla näin blogin välityksellä muiden (erilaisiakin) sisustusjuttuja! :)

Sinituuli

Vanhat senkit ovat oikein oivallisia tv-tasoja. Meillä alapuolella kolme kaappia, joihin kätkeytyy niin pelikonsolit kuin leffat ja muut asiaankuuluvat härpäkkeet.
Ja sit muuten vaan, tää on tosi kiva sivublogi. Tykkään kyllä tälläsenä vanhoja taloja rakastavana remppahulluna.

Vitsi, miten hauskaa tätä blogia on lukea! En ikinä ostaisi tuollaisia yöpöytiä moderniin kotiini, mutta sinun tyyliisi (ja esim. tuohon tapettiin) ne passaavat täydellisesti. Kaunis pari, onnea löydöstä!

Emma

Voi että miten mahtavaa oli lukea, että pidät juuri meidän pienen kuntamme käsityöstä! Ihan mieltä lämmittää :) Jurvahan ei tosiaan mikään suuri kunta ole, mutta silti täällä taidetaan tehdä aika suuri osa suomessa tuotetuista tyylihuonekaluista, jos oikein muistan :)

Hear hear, täällä toinen jurvalainen! :) Eipä Jurvaa turhaan puuseppäpitäjäksi tituleerata :)

Susanna

Kysäisin isoisältäni (jonka isoisä on ko yrityksen perustanut) näistä yöpöydistä, ja ne ei eivät ole Laitalan. Hän veikkasi, että nämä taitaa olla aikanaan jonkun käsin tekemät :P

Ja heh, täällä ilmeisesti sitten kolmas jurvalainen lukija!

Marja Häkli

Hei , jos jotain kiinnostaa Laitalan vitriini , sohvapöytä , tv-taso ja keinutuoli kylläkin kirsikan värisenä , ja parisänky helmen harmaana , myymme mökille muuton vuoksi .

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011