Mitä lähempänä olen tulevaa toijalalaisuutta (en varmaan koskaan opi käyttämään Akaata), sitä enemmän kaihoilen Tamperetta. Ehdin kuitenkin pitää Mansea kotinani lähes 15 vuotta eli ei mikään ihan lyhyt ajanjakso elämästä. Muistan niin elävästi kun kannoin ystäväni kanssa tavaroita ensimmäiseen kimppakämppäämme aurinkoiseen Amuriin ja vapaa huoleton opiskelijaelämä oli juuri alkamassa. Päivät kuluivat koulussa ja illat yötä myöten ison rakkaan kaveriporukan kanssa kotibileissä, baareissa ja ties missä huidellessa. Kesät reissattiin festareilla ympäri Suomea ja roikuttiin muissa kaupungeissa asuvien ystävien kämpillä. Olin köyhä kuin kirkonrotta, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä, pienelläkin tulee toimeen kun on kekseliäs. Olen niin onnellinen että ehdin viilettää varmasti 4 ihmisen edestä nuorempana, sillä nyt tuntuu siltä että olen ihan oikeasti valmis siirtymään hieman erilaiseen vaiheeseen elämässä. Olen ollut aina aika levoton ja pelännyt rutiineja, mutta nyt olo on melkein hämmentävän seesteinen. Ei ole kiire mihinkään, elämä on nyt.

Silloin parikymppisenä Tampere oli minulle rakas, ja rakkaana tämä kaupunki tulee pysymään varmasti hautaan asti, ihan sama missä asun. Eilen meillä oli viimeisen tamperekuukauden turneella Pyynikin vuoro, ei vaan voinut jättää väliin Pynsän munkkeja ja entistä lenkkimaisemaa.


Tein harvinaisen loistavan huomion kevättakkien suhteen, nimittäin minulle mahtuu Sakun takit :D omat muotoonleikatut ovat käyneet jo liian pieneksi vatsan kohdalta, mutta miestentakithan ovat väljempiä ja suoria! Heureka! Eli edelleenkään ei tarvitse lähteä takkikaupoille.


Jos täällä on joku joka ei ole vielä käynyt Pynsän näkötornin munkkikahvilassa, shame on you, nyt on aika mennä. Suussasulavia munkkeja, kaffetta ja limpparia voi nauttia sisätilojen lisäksi ulkona terassilla. Sisseinä valittiin tietysti terassi.
Munkkiähkyn jälkeen voi lähteä sulattelemaan kaloreita harjulle. Olipa aika mahtavaa kiipeillä kallioilla iltapäiväauringossa, metsässä ei ollut enää yhtään lunta. Päälenkkipolku on pyndelläkin vielä osittain jäässä, mutta muu metsä on jäävapaata aluetta.Tähän viimeiseen metsäiseen kaivokuvaan on hyvä lopettaa ja tunnustaa että kammoan kaivoja ihan yli kaiken. En tiedä olenko katsonut vähän liikaa kauhuelokuvia, ja päälle vielä ahtaanpaikankammo, mutta kaivot ovat todella creepyja. Olen aavistuksen epäileväinen meidän talomme pihassa olevaa toimivaa kaivoa kohtaan, kuinkahan moneen kertaan Sakun täytyy varmistaa että kansi on lukittu idioottivarmasti kiinni. Kaivovettä käytetään saunassa ja puutarhassa, mutta se luojan kiitos toimii uudenaikaisella pumpulla eikä perinteisellä ämpäritekniikalla :D en nimittäin menisi lähellekään kaivon reunaa jos näin olisi. Niinan epämääräiset pelot osa 1001.

Kommentit (29)

pasi
1/29 | 

Ai täällä on noin monta, ketkä varmasti ihastuisivat "Vierailupäivä työpaikallani"-tapahtumaan. Siihen kun kuuluu tunkeutuminen putkiin, luoliin ja muihin ahtaisiin, vedellä täytettyihin kohteisiin. Niin, ja suurimmaksi osaksi eka tehtävä on laskeutua juuri SEN kaivon pohjalle, jotta pääsee sinne putkistoon. Hmm, mä voisin kehitellä tästä iltasadun... ketkä tulee viekkuun kuuntelemaan? =D.

T100
2/29 | 

Meijän mummolan tontin rajalla, hullussa ryteikössä on saoskaivo eli puhekielellä paskakaivo ja vieressä joku toinen murhakuilu. Lapsena aina keikuttiin siellä reunoilla, kansi oli jotain fiksua pinkopahvista itse askarreltua ja ihmeteltiin että onpas pitkä pudotus sinne itteensä. Jälkikäteen ihmettelen ettei keneltäkään lähtenyt henki enkä päästä omaa muksuani metriä edemmäs yksinään kun ollaan katsomassa vanhaa mummolaa.

Kaivoja enemmän yrjöttää ajatus vesitorniin joutumisesta. En kestä ajatusta tipahtaa sinne pohjattomaan kuiluun, jossa kiemurtelee mustan pinnan ala kaikenmaailman johtoja ja putkia. Kuinka todennäköistä on _tipahtaa_vesitorniin_? Minun mielestäni hyvinkin todennäköistä.

Merenwen
3/29 | 

Niin tuttu aihe :) Tampereella on jo yli 26 vuotta asuttu eli toisinsanoen olen paljasjalkainen tamperelainen. Asuin alle vuoden muualla kunnes palasin takaisin Tampereelle. Nyt kun lähenee muutto ulkomaille ja vieläpä pysyvästi, itsellä on edessä suht perusteellinen Tampere-kierros, johon sisältyy tuttuja paikkoja, vakiopaikkoja sekä sellaisia, joissa käynti "aina vaan jää". Pitää imeä itseensä tamperelaisuutta sekä suomalaisuutta ennen Suomesta muuttoa vaikka tietenkin tulen Suomessa käymään niin usein kun se on rahallisesti mahdollista :)

Tampere on ja tulee aina olemaan koti vaikka asuisin kuinka pitkään toisaalla <3 Toisaalta, koti on missä sydänkin on eli omassa tapauksessani monessa paikassa :)

Charlotta
5/29 | 

Noin viisivuotiaana putosin kotini lähellä olevaan vanhaan kaivoon. Olin juoksentelemassa pikkuveljeni kanssa pihalla pitkin poikin ja aina välillä ylitimme kaivon kannen (vaikka kaivoista oli meitä varoitettu). Sitten erään kerran lahonnut kansi ei kestänytkään enään minua ja tipuin veteen. Kun pulpahdin pintaan, käskin ihmettelemään tullutta veljeäni hakemaan äidin, joka oli pihan toisella puolella. Äiti veti minut kaivosta ylös.

Kumma kyllä, tapauksesta ei jäänyt mitään traumoja tai pelkoja kaivoja kohtaan. Ahtaista paikoista en kylläkään pidä.

Hanna
6/29 | 

Taitaa olla kuitenkin vain pelkkä betonirengas (joka ei ole syvä). Ainakin itse olen Pyynikillä semmoiseen törmännyt, liekö tuo se sama.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

en mennyt niin likelle että olisin nähnyt syvyyttä, mutta toivottavasti ei ole syvä.

Annukka, juu ei pienintäkään riskiä että kansi voisi irrota/lahota, se on varmistettava heti ensimmäisenä. Jos totta puhutaan niin minäkin maailman pahimpana arkajalkana saatan karata äidille (joka asuu ihan lähellä) jos Saku on yötä pois kotoa ;D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Minna
14/29 | 

Takkivinkki: Tutkippas semmoinen vekotin kuin Kumja kantopaneeli. Saat käyttöösi ainakin vetoketjulliset takkisi.

15/29 | 

Meillä oli mökillä lapsena pieni kaivo pihan reunalla, mökin omistaja (oltiin vuokralla) painotti ettei saa lapsia päästää kaivon lähelle. Muistan kuulleeni että tämän omistajan oma lapsi oli tippunut kaivoon, en ole ihan varma muistanko väärin vai oliko todella niin. Niin tai näin mut meidän mökissä kummitteli ;) Olihan se jo 100 vuotta vanha...

Susanna
16/29 | 

Tampere on kyllä <3! Olen asunut siellä kahteen otteeseen, vieraillut sitäkin useammin ja ajatus on palata vielä joskus pysyvästi.

MUTTA MIKÄ ON TUO HAULITORNIN KUVALLA VARUSTETTU IHANUUS??! Kukkaro? IHANA! Mistä tuollaisia saa? :D

Johanna
17/29 | 

Suljettujakin kannattaa pelätä, ainakin jos kansi on laho tai muuten kehnossa kunnossa. Pakotin oman isäni uusimaan heidän ikivanhan kaivon kannen kokonaan ennen kuin uskalsin päästää lapset heille hoitoon. Ja oman talomme takametsiköstä löytyi myös kaivo, jossa oli vaan joku vaneri kantena... onneksi naapuri teki ison pihatyön kaivurilla ja täytti samalla kyseisen kaivon kivillä. Enkä enää toista kertaa uskaltaisi katsoa sitä suomalaista leffaa Kaivo. Eli joo, pelottaa.

Leena
18/29 | 

Ei liity tämä kommentti nyt varsinaisesti tähän postaukseen, mutta meinaan kuolla täällä nauruun kun luin noita postauksia huumori-kategorian alta...=)
Mummolassa oli kaivo ja aina saatiin uhkaukset, että se pieksää meidät jos hukutaan sinne...

Annukka
19/29 | 

Hui! Tuo kaivohan on hengenvaarallinen ilman kantta tuolla metsikössä! Ainakin eläimille jos ei muuten. Meillä myös pihakaivo ja tänä vuonna siihen on laitettava lukittava kansi, koska taapero alkaa olla siinä iässä etten halua ottaa mitään riskiä sinne mulahtamisesta. On jäänyt kans lähtemätön kammo Ring-elokuvan jälkeen kaivoista, en menis yöllä sinne äärelle hillumaan, hrrr. Alkuun muutenkin pelkäsin olla iltaisin yksin täällä ok-talossa, vaikka ihan taajamassa ollaan eikä missään metsän keskellä. Aika iso elämänmuutos teillä tulossa, muutto "tuppukylään" ja lapsi, mutta kypsemmällä iällä rauhallinen elämä on ainakin musta ihan jees, nimim. yli 35-v mutsi. :) Ja, hei Tampereelle pääsee aina takaisin!

Tiinanen

Tai noh voihan tuo olla uusvanhaakin kun tarkemmin tihrustan kuvaa pienellä puhelimen näytöllä :P

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla