-Yhteistyössä Taste of Helsinki-

Huomenna torstaina Helsingissä starttaa herkkusuiden ruokafestarit, Taste of Helsinki 2014 (lippupaketit täältä). Kansalaistorin puistoon on koottu 11 Suomen huippuravintolaa tekemään taikoja festarivieraiden iloksi 12.- 15.6. ajalle. Yksi näistä ravintoloista on tamperelainen Ravinteli Bertha, joka on todennäköisesti manselaisille erittäin tuttu. Jos ei ole, korjatkaa virhe välittömästi. Berthahan on elämäni ravintolarakkauden, Huberin, sisarpaikka. Huberin hampurilainen on heittämällä kaupungin paras ja Bertha puolestaan on paikallaan silloin kun haluaa istua rauhassa hyvässä seurassa pitkän kaavan mukaan. Molempi parempi, fiiliksen mukaan.

Koska en valitettavasti pääse ruokafestareille Helsinkiin, minulle tarjottiin esimaistajan roolia paikallisesti Tampereella. Ai että haluanko tulla illalliselle Berthaan? Juu en tietenkään, missä on autonavaimet! En ole kertaakaan tähän mennessä pettynyt Berthan sapuskoihin, joten Tampereelle wrooooom.

Illallisdeittini Ida:Kyllä, oli pakko ovelasti änkeä yksisarviset samaan kuvaan menun kanssa.


Valitsin alkuruuaksi Kuusamon muikkuja, kukkakaalia ja couscousia, pääruuaksi lammasta kolmella eri tavalla ja jälkkäriksi mansikoita, pistaasia ja minttujäätelöä. Menuhan Ravintelissa muuttuu jatkuvasti vuodenaikojen ja sesonkien mukaan, eli tällä viikolla tarjolla saattaa olla ihan eri herkkuja kuin seuraavalla. Listan ideana on tarjota aina meneillään olevan vuodenajan parhaat mahdolliset raaka-aineet, ja toki lähellä tuotettua ja luomua niin paljon kuin mahdollista.

Alkuruoka. Muikkujen kanssa on vaikea mennä pieleen, koska muikut ovat täydellistä kesäherkkua oli ne valmistettu melkein miten tahansa. Näissä muikuissa oli mukana etikkaa ja soijaa, jolloin makuelämys oli melkein japanilainen. Tarvitseeko edes mainita että upposi meikäläiseen kuin kuuma veitsi voihin, aika huikea setti.Pääruoka. Olen ruoka-asioissa samaan aikaan sekä äärimmäisen avarakatseinen (maistan melkein mitä vaan, jos tarjolla on) että erittäin kaavoihini kangistunut. Toisin sanoen valitsen listalta aina saman, tai samanhenkisen vaihtoehdon, jonka olen aikaisemmin hyväksi todennut. Nyt kuitenkin rohkaisin itseni ottamaan lammasta, koska lammas ei todellakaan kuulu niihin ruokiin mitä ensimmäisenä valitsen. Johtuen siitä että menneisyydestä löytyy muutamat ikävät villasukalta maistuvat lammaskokemukset, jotka eivät varsinaisesti ole kannustaneet lampaan pariin.

Kannatti olla rohkea, oli villasukat kaukana tästä annoksesta.


Berthan listalla ei ole puhdasta kasvisruokaa, mutta sitä saa, kunhan muistaa etukäteen mainita pöytävarausta tehdessä ruokavalionsa. Tänään tarjolla olisi ollut listan ulkopuolelta kevätrullia, jos olisi halunnut lähteä vegelinjalle. Raskausajan T-rex eli minä himoitsen vain ja ainoastaan veristä pihviä 24/7, joten lammas toimi tänään kohdallani paremmin, vaikkei se veristä ollutkaan. Verevän punainen punajuurivaahto lampaan kaverina oli tai-vaal-lis-ta.

Jälkiruoka. Ei pelkästään se, että ruoka on hyvää, vaan myös kaunista:


Kiitos paljon Berthalle hyvästä palvelusta ja herkullisista hetkistä. Business as usual kun tämä ravinteli kyseessä :)

Joten nyt te arvon helsinkiläiset, jos/KUN menette nauttimaan loppuviikon aikana herkkuja ruokafestareille, pitäkää mielessä manselainen Bertha. Kyllä kyllä, kaikkea ehtii ihan hyvin maistaa kun varaa vierailulle aikaa. Taste of Helsingin sivuilta löytyvät muut ravintolat, menut ja päiväohjelma, enjoy!

Ps. Vaadimme Tampereelle vastaavan tapahtuman. Heti. Kiitos.

Kommentit (10)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

en ole koskaan ollut täysin kasvissyöjä, koska olen syönyt kalaa koko ajan ja lihaa n. kerran kuussa. Nyt raskausaikana jostain syystä melkein ainoastaan liha maistuu ja kasvikset pitkälti vain oksettaa, eli ruokavalio on ihan päälaellaan mikä on ärsyttävää, mutta odotan paluuta vanhaan synnärin jälkeen :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

2/10 | 

VieläKÄÄN en ole saanut aikaiseksi käydä Berthassakaan. Se kyllä kaikkien kehujen puolesta (jo aiempien) varmasti olis kannattava kokemus, vaikka Huber rennompana tietysti on enemmän oma juttu kuin finedining.

Hulle
3/10 | 

Berthaan lauantaina :) Treffi-ilta <3 Vinkkiä sellaisille jotka tuonne viikonloppuna halajaa että pöytävaraus pitää tehdä ajoissa, saattaa olla 1-2kk lauantai-illat täyteen buukattuna.

piitzi
Liittynyt28.2.2014
4/10 | 

Hmm, näyttääpäs herra Tarjoilja tutulta... Onkohan hän vaikuttanut aiemmin Kuopiossa... No mut Huberissakin on yks kaveri töissä =D

piitzi
Liittynyt28.2.2014

Heh, piti "googlata" facesta, kyllä hän on entinen facekamu jonka poistin kun ei ollut enää yhteisiä asioita =)

Zara
5/10 | 

Hehee, ne muikut onkin kotoisin tuolta parinkymmenen kilometrin päästä :D Onhan ne hyviä, mutta ihan pienestä asti syöneenä alkaa pikkuhiljaa tulla korvista ulos. Tutut tuo meille muutaman kerran vuodessa ämpärikaupalla noita muikkuja ja sitten niitä on pakastin täynnä...

Chenille
6/10 | 

Berthassa olen syönyt elämäni parhaan ravintolajälkiruuan by far. Muutenkin Ravintelissa käyminen on kuin pieni seikkailu kun ei yhtään osaa odottaa mitä eteen tuodaan. Me likes!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013