Olen ommellut vuosien varrella kaikenlaisia rusettipantoja ja turbaaniviritelmiä, joista suurimman osan olen laittanut eteenpäin. Pannoilla on ikävä tapa kiipiä takaraivolta ylös. Tavallinen tilanne on se, että 15 minuutin käytön jälkeen pääni näyttää sieneltä. Monelle on varmaankin tuttu tämä hitaasti kohoavan pannan aiheuttama sieniefekti, kun hiukset nousevat pannan mukana ylös :D Pieni sieni on ok, mutta iso ei. 

Ensimmäinen hyvä niksi kokoamisen estämiseksi on tehdä pannan takaosaan keskelle pystysuoraan rypytys. Se korjaa jo paljon. Rypytys sitoo pantaa kohti niskaa, ettei se jo valmiiksi kurottele kohti päälakea. Rypytyksen voi harsia käsin tai toteuttaa  esimerkiksi kuminauhalla.

Kaikkein eniten tässä asiassa auttaa materiaali, joka on niksi numero 2. Hiuspannan materiaalin täytyy olla karheaa, ei liukasta. Tämä heureka iski minulle Mustahöyhenen paljettipantaa ihastellessani. Pannan vuori eli sisäpuoli oli mattaista joustosamettia, joka ei lähtenyt nousemaan. Sitä ihmetellessäni ymmärsin, että itse paljettihan pitäisi pannan vielä paremmin paikoillaan, kunhan paljettikangas on riittävän "harvaa". Paljetit toimivat kuin hiuspinneinä, jotka lukittavat asusteen paikoilleen. 

Kolmantena niksinä vielä pannan koko. Pääperiaate on se, että tiukka panta nousee, väljä pysyy paikoillaan. Kun lopulta ymmärsin tehdä riittävän väljän ympärysmitan turbaaniin, päälakea kohti hiipiminen loppui kuin seinään. Voisi äkkiseltään luulla, että vähän tiukempi trikoopanta lukittuu paikoilleen, mutta meillä vähän vähemmän takaraivoa syntymässä saaneilla se ei toimi niin. Väljempi panta on parempi, kokeilkaa vaikka. 

Tässä on tuotekehittelyn toistaiseksi pysyvyydeltään paras malli. Riittävän väljä malli, harvaa paljettikangasta ja niskassa kevyt rypytys. Kangas on Eurokankaan palalaarista. 

Tämä turbaanimalli pelastaa huonot hiuspäivät ja mikä tärkeintä, pysyy paikoillaan ilman jatkuvaa korjailua. 

Kommentit (3)

Miude
1/3 | 

Tuli mieleeni, että rikki menneistä stay up-sukista kun leikkaa sen ylimmän pitsireunuksen, jossa on sisäpuolella kuminen jutska, niin siitä saa kätsyn hiuspannan. Itse käytän siis ihan kotioloissa esim illalla kasvopesujen tai naamioiden aikana. Saisikohan sellaissta viriteltyä ja ommeltua tuollaisen pannan/turbaanin sisäpuolelle, niin pysyisi varmasti oaremmin paikoillaan? :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Nyt on ehkä vuosikymmenen niksipirkkavinkki käsillä :D :D en näe mitään estettä miksei tuota rinkulaa voisi harsia kiinni hiuspantaan joka on liukkaammasta materiaalista tehty. Paitsi jos silikoninauha rasittaisi hiusta pitkään käytettynä jotenkin? Mutta ehkä kukaan ei käytä turbaania joka päivä. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sandrina
2/3 | 

Ihailen kauniita rusettipantojasi ja muita asusteitasi. Nyt kun juhannus kolkuttelee ovella, niin olisiko mahdollista saada rusettipannan teko-ohje ja vinkkivitoset sen valmistukseen? Nousisi juhlan vietto oikeisiin mittasuhteisiin näyttävän rusetin kera.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010