Ostin kirppikseltä 2,5 eurolla palan silkkikangasta. Silkki on materiaalina sellainen, että mikä tahansa laatikkomainen ja äärimmäisen helppo parin sauman mekko näyttää kivalta. Tämä taas johtuu materiaalista itsestään: se laskeutuu ja liikkuu kauniisti.

Neuvoni huituloiden ystäville on, että osta aina silkkipala, jos sellainen edullisesti eteen sattuu. 

Tämä mekko on muodoltaan täydellinen suorakaide, johon on ommeltu vain olka- ja sivusaumat, sekä huoliteltu hihansuut. Helma ja pääntie oli jo valmiiksi huoliteltuina palakankaassa. En leikannut mekkoon lainkaan muotoa, se on yksinkertaisesti laatikko.

Rento silkkitunika on hyvä pari esimerkiksi muhkeille villatakeille.

Kuvista ei välity seitinohuen silkin kauneus. Se on niin hienovaraista, että jopa batiikkivärjäys näyttää hyvältä. En yleensä ole kallellaan batiikkivärjäykseen, mutta synkeänä versiona silkissä se on kuin marmoria. Ja jos joskus kyllästyn, voin aina värjätä koko mekon mustaksi. 

Ps. Ostin juuri uuden ompelukoneen ja johan sujuu taas! Innostusta ilmassa. 

Kommentit (3)

Majayna
2/3 | 

Uu, minkä koneen ostit?! Laatikkovaatteet on kyllä hirmu käteviä, sekä tehdä että käyttää!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010