En tiedä kuulunko enemmistöön vai vähemmistöön, mutta en voi sietää joulun valmiskonvehtirasioita. Siis niitä perinteisiä, joissa on useampia eri makuja. Niistä voi syödä vain toffeet ja hätätapauksessa marmeladitäytteiset. Onneksi on Vihreät Kuulat, nam!

Mutta jos nyt kuitenkin haluaisi joulupöytään nättejä suklaaherkkuja, niitä on todella helppo tehdä itse. Ei tarvitse hifistellä sen enempää kuin sulattaa lempisuklaansa miedolla lämmöllä kattilassa, valuttaa se söpöihin metallivuokiin ja ripotella päälle haluamiaan mausteita. Sitten antaa suklaan jähmettyä jääkaapissa. 

Nämä sydämenmuotoiset pienet foliokipot ovat Tigerista, yhdessä pakkauksessa on 40kpl. 

Mausteiksi valitsin kuivattuja karpaloja ja paahdettuja suolaisia manteleita, jotka murskasin ennen vuokiin ripottelua. Valkosuklaa on jumalainen pari suolaisille pähkinöille! Jos tykkää kookoksesta, voi lisätä sulaan suklaaseen myös kookoshiutaleita tai nokareen kookosöljyä. Pieni määrä (teelusikallinen tai pari) kookosöljyä saa seoksen juoksevammaksi, eikä se jähmety liian nopeasti. 

Hyvänä kaatokannuna toimii  esimerkiksi pieni posliininen maitokannu, josta on helppo annostella vuokiin pieni määrä sulaa suklaata. Myös pikkulusikka toimii annostelijana jos seos ei ole kovin litkua. 

Itse tehdyt "konvehdit" kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja ottaa pöytään kerrallaan vain sen verran kuin syö. Suklaa pehmenee liikaa huoneenlämmössä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat