Keväällä opettelin ompelemaan lierihattuja. Niin kalastajahattuja kuin astetta leidimpiä malleja, joissa on suuri lieri. Ilmeisesti hattuleikkini on ollut sen verran pätevää, että äitinikin päätti luottaa tyttärensä kykyihin :D sain nimittäin tässä eräänä päivänä pätkän Marimekon Unikko-kangasta ja toiveen kalastajahatusta. 

Eipä siinä, kone käyntiin ja homma tulille. Tämän hattu poikkeaa edellisistä malleista siinä, että lieriin on silitetty kiinni kovikekangas. Marimekon ohut puuvillakangas ei olisi jaksanut pitää lieriä ylhäällä ilman sitä. Kovikekangas toi hattuun uudenlaista ryhtiä, joten sitä sietää näköjään harkita hieman paksumpiinkin materiaaleihin. Nyt lieri on sileä ja viimeistellymmän näköinen kuin rennomissa hattumalleissani.

Projektissa kävi kuitenkin niin, että tämä kuvien hattu ei matkaakaan mummolaan, vaan se jää minulle. Sovituksessa kävi ilmi, että äitini halusi vieläkin väljemmän hatun, joka "putoaa päähän". Eli käytännössä ylisuuren lätsän, joka ei lyttää tukkaa tai hiosta. En olisi etukäteen uskonut, että tykkään tästä hatusta valtavasti, sillä Unikko ei ole oma lempparini Marimekon kuoseista. Tässä kankaassa väriyhdistelmä on kuitenkin erilainen, millaiseksi Unikon yleensä miellän. Tämä versio on tummempi ja synkempi. En olisi ikinä tarttunut itse Unikko-kankaaseen, joten onneksi tämä jää minulle. 

Hatun kaava on itse piirretty versio, pohjana Suuri Käsityö -lehden 5/2019 numeron kalastajahattu. Tuo peruskaava on todella toimiva, ja siihen on helppo lisätä lieriin leveyttä sekä hattuun syvyyttä oman mielen mukaan. 

Kommentit (1)

jennii
1/1 | 

Kertakaikkisen hieno ja etenkin kangas vetoaa. Itsellä nimittäin sama juttu: Unikko-kuosi ei ole suosikkini, mutta tuo väriyhdistelmä on upea.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat