Löysin hetki sitten kirppikseltä aivan mahtavan pienen maton vessaan, jonne meidän Anni oli toivonut pehmustetta jaloille jo pitkään. Tämä hauska pitsiverhoista tuunattu matto vastasi vaatimukseen pehmoisuudesta, ja lisäksi se on kierrätetty. Olettaisin sen olevan jonkun harrastajan DIY-projekti. Joku on keksinyt tosi ässän idean.

Tässä tarkemmat kuvat käsityötaitoisille, joilta löytyy nurkista vanhoja käyttämättä jääneitä pitsiverhoja. Kierrätysidea pitsiverhoille:

Maton pohja on todennäköisesti virkattu. Malli on niin yksinkertainen että jopa minä saattaisin kyetä tähän. Kertokaa jos olen väärässä, tällaisen tottumattoman silmään näyttää perusvirkkaukselta. 

Pitsiverhot on leikattu suikaleiksi ja pätkitty vajaa 10 cm pituisiksi pätkiksi, joista punotaan mattoon hapsut. Tuo on juuri sellaista solmimista, mitä voisi harrastaa telkkua katsoessa illalla. 

Rivi kerrallaan hapsujen solmintaa ja vähän väriä sekaan, jos ei halua yksiväristä mattoa. 

Pitää ehkä myöntää, että en välttämättä saisi aikaan tuollaista virkattua kehikkoa... En ainakaan sellaista, että se näyttäisi suunnilleen säännölliseltä :D Pitää ehkä tilata kehikko joltain koukkukykyiseltä ennen kuin vedän vanhat verhot matonkuteiksi. 

Anni ihastui prinsessapitsimattoon ikihyviksi!

Kommentit (10)

-T-
2/10 | 

Mä olen joskus nähnyt samalla idealla toteutetun maton, mutta pohjana oli sitä liukueste verkkoa ja hapsut tais olla jotain trikookudetta.
Vinkkinä siis, että jos virkkaus ei suju, niin ostaa sitä verkkoa ja leikkaa haluttuun muotoon :)

JanikaHaHa

Mulle tuli heti mieleen kanssa se liukuestematto. Osaan kyllä virkata mutta nopeampihan se olis tehdä valmiista. Tää täytynee toteuttaa mökin vessaan. 

Marisa

Juurikin maton liukuesteeseen näitä solmittiin 70.luvulla ihan innolla. Ohuesta muovinauhasta tai leikeltiin maitopusseista nauhaa. Tosin paljon kivempi nyt...mutta siihen mattoverkkoon aion tehdä tuollaisen, koska se ei sitten luista👍

Stiina
3/10 | 

Kun näin mattosi, niin mieleeni tulvahti kuva 80-luvun käsityötunnista. Olin jo koko matottoni unohtanut, missä lie seikkailee, täytyykin kysellä äidltäni. Me siis solmimme valmiiseen verkkoon pitsi- ja muita kangassuikaleita. Tein juurikin pyöreän maton. Jäin siis miettimään, että varmasti jostain saisi vieläkin tuollaisen maton tekemiseen sopivaa verkkoa. Kävisiköhän liukuesteverkko?

Rhia
4/10 | 

Hieno idea, olen tainnut nähdä vastaavan trikookuteesta tehtynä. Virkattu pohja on varsin simppeli, ketjusilmukoita ja pylväitä. Ohje peruspylväsvirkkaukseen löytyy täältä: http://www.ullaneule.net/0214/artikkelit_ympyranvirkkaaminen.html
Tuossa ohjeessa kun korvaa joka toisen pylvään ketjusilmukalla (näin jää isommat välit joihin leikatut suikaleet mahtuvat), päästään kutakuinkin mattosi kaltaiseen lopputulokseen. Mutta tosiaan tuo -T-:n ehdottama liukuesteverkko ajaa saman asian. Itselläni on työn alla saman henkinen matto lankapompuloista tehtynä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011