Onko geelilakkaus teille tuttu? Tarkoitan kynsilakkamaista ainetta, joka kovetetaan led-valon avulla. Yleensä geelilakkauksia tehdään kauneushoitoloissa, mutta markkinoilla on myös kuluttajille suunnattuja pakkauksia kotikäyttöön. Rakennekynsiä en välttämättä alkaisi vääntämään kotona ilman kunnon koulutusta tai opettelua, mutta geelilakkaus on helppo tehdä itse.

Geelilakkauksessa kynteen saadaan aikaan kiiltävä ja kestävä pinnoitus, jonka voi tehdä joko paitsi kirkkaana, myös värillisenä. Geelilakkoja on myynnissä vaikka kuinka monessa eri sävyssä. Geelilakkaus kestää pitkään, paljon paljon pidempään kuin tavallinen kynsilakka joten ei tarvitse koko ajan huolehtia näyttääkö kuluneiden kynsilakkojen kanssa metsäläiseltä. Lisäksi geeli suojaa kynttä niin että kasvatusoperaatio ottaa tuulta alleen jos sitä erityisesti toivoo. Geelin päällä myös tavallinen kynsilakka kestää todella hyvin ja tämä on se syy miksi itse jaksan geelata kynnet aina silloin tällöin.


Esimerkiksi Dependillä (omani ostin Sokos Emotionista. Edit: voi olla että tätä kyseistä ei ole enää myynnissä) on suht edullinen aloituspakkaus (n. 50euroa) jossa tulee mukana led-valo, putsari ja alus- ja päällysgeeli. Levitys on nopea homma, etenkin jos tekee vain kirkkaan geelauksen. Putsataan kynnet putsarilla, levitetään alusgeeli ja kynnet 30 sekunniksi led-valon alle. Sitten päällysgeeli ja sama 30 sekuntia. Lopuksi pyyhitään vielä putsarilla kynnet läpi ja valmista on. Jos käyttää lisäksi värillistä geeliä, se laitetaan noiden kahden välissä ja kovetetaan myös led-valolla.


Geeli on kuin paksua kynsilakkaa, joka on helppo levittää, eli se ei vaadi sen ihmeempiä taitoja. Jos osaa lakata siististi kynnet, osaa levittää geelin. Pitää vain katsoa että ei ainetta geeliä iholle, koska se kovettuu myös siihen ja on aika tujua tavaraa eli allergiariski pitää muistaa.

Lopputuloksena on kiiltävät kynnet, joissa kynsilakka näyttää tosi hyvältä. Chanelin Rouge Noir melkein vaatii alleen tämän geelauksen, että saan sen pysymään kulumatta. En tiedä mikä maanantaikappale minulle on tästä lakasta osunut, mutta ilman geelausta se pysyy lohkeamatta vain pari tuntia.Tämä on vähän kuin kevytversio rakennekynsistä. Itse en halua enkä voikaan oikeita kynsijatkeita käyttää, mutta on kuitenkin kiva että kynnet ovat edes jokseenkin kuosissa.

Kommentit (21)

Marjo
1/21 | 

Onko pakkauksessa mukana värigeeli myös? Kuinkas geeli sitten poistetaan kynsistä? Mahd. erikoiskynsilakanpoistoaineella, onko mukana pakkauksessa?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Tässä Dependin pakkauksessa värigeeliä ei tule, mutta niitä voi ostaa erikseen. Minulla on punainen värigeeli ihan toiselta sarjalta kuin Dependiltä ja se toimii näiden kanssa yhteen hyvin.

Poisto hoituu asetonipohjaisella aineella missä kynsiä liotetaan kevyen viilauksen jälkeen, on helppo homma. Luulisin että jokaisella geelilakkasarjalla on tuollainen aine olemassa, yleensä se pitää ostaa erikseen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

2/21 | 

Kaikissa kotiin myytävissä geeliseteissä on allergiariski, samoin kuin tietysti myös rakennekynsissä ja ammattilaisen palveluissa. Siksi noita on nyt alettu vetää markkinoilta, kun kuluttaja ei ole yhtä huolellinen lakan levityksen kanssa -> geelilakkaa jää iholle -> akrylaattiallergia. Allergia oireilee hyvin usein jossain muualla kuin käsissä, varsinkin kun monet meikkivoiteet ja ihonhoitotuotteet sisältävät akrylaatteja tai niiden johdannaisia. Kotisetin geelin levityksen kanssa kannattaa siis olla todella ehdottoman tarkka, ettei sitä joudu iholle YHTÄÄN. Pienikin altistus voi riittää.

Mulla on muuten kaikista Chanelin lakoista yhtä huonoja kokemuksia, vaikka mulla yleensä pysyy lakat kynsissä todella hyvin.

katja
3/21 | 

Kuinka usein poistat geelilakan? Itselläni geelilakka kesti reilun viikon hyvänä,sitten alkoi reunat irvistämään kärjestä. Omat kynnet kärsi hieman kun geeliä joutui raaputtamaan kynneltä. Mutta kynsien liuskoittuminen rauhottui geelin alla.

AnBa
4/21 | 

Tuo Dependin setti on kuulemma vedetty pois Suomen markkinoilta koska se on kaiketi aiheuttanut allergisia reaktioita käyttäjilleen :/ Tai näin ainakin lähi-Kicksissä kerrottuun kun menin hakemaan täydennystä. Siitä tosin on jo vuosi aikaa joten en tiedä onko tullut takaisin..

Ja psst, tuo uuni on led-uuni eikä uv ;) Kuivattaa siis ledvalon avulla eli on hieman ystävällisempi kuin uv-uuni jota käytetään rakennekynsigeelien kuivattamiseen (tuota uunia ei siis voi käyttää siihen tarkoitukseen).

Itsellä ollut tuo setti käytössä kuitenkin jo useamman vuoden enkä pois vaihtaisi! Ihania kausivärilakkoja on, nyt jouluksi tulossa kaiken maailman punaisia aah <3

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos todella paljon korjauksesta, kirjoitan automaattisesti UV-valo argh! Korjasin virheen tekstiin :)

Onpa tosi kurja uutinen jos täydennyspakettia ei enää saa, olen tykännyt tästä ihan mielettömän paljon, eli ihan sama fiilis kuin sinulla. Sitten pitää etsiä joku korvaava, oletko löytänyt mitään vastaavaa?

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Shrek

Jouduin lopettamaan geelilakkauksen noin vuosi sitten (mulla on tuo presiis sama Dependin setti) kun sormet alkoivat tulla kutisevia pieniä vesikelloja täyteen. En ollut sitten ilmeisesti ainoa allergisoitunut... Harmi, koska geelilakkaus oli tosi jees ja minunkin pehmeät helposti liuskoittuvat kynteni pysyivät kuosissa kauniisti.

Elina O.
5/21 | 

Mulla on ihan sama kokemus Chanelin Rouge Noirista. Huonoin lakka ikinä, ei kestä hetkeäkään lohkeamatta edes varpaankynsissä. Onneksi sain omani hyvin randomisti ilmaiseksi Puhoksen ostarilla olleilta kristityiltä, muuten harmittaisi.

:.:
6/21 | 

Chanelin kynsilakat on kuuluisia siitä että ne ei kestä kynsissä edes yhtä päivää hyvinä. Luulisi että sellainen luksusmerkki jaksaisi kehittää tuotteitaan vähän, kynsilakoillakin on kuitenkin hintaa lähes kolme kymppiä euroissa.

jkv
8/21 | 

Mä oon aina ihmetelly tota Chanelin Rouge Noiria, kun mulla se kestää duunissakin helposti kynsissä viikon, enkä meinaa saada sitä irti. Ja mulla on duunissa kädet tosi kovilla, pakko lakata edes ne kynnet, kun muuten käpälät näyttää ihan hirveiltä, kynsinauhat repsottaa ja naarmuja ja haavoja sormet täys. Voi sillä lakalla huijata vähän sivistyneemmät kädet. :D

Mun salaisuus on Mavalan aluslakka, kaks kerrosta sitä Chanelia ja päälle Mavalan päällyslakka. Vähän alkaa neljäntenä-viidentenä päivänä kärjet kulua ja näkyä kynnen kasvu, mutta muuten pysyy loistavasti! :) Monet muut lakat, esim. &other Storiesin, kestää paljon huonommin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011