- Yhteistyössä Bosch -

Viimeistä viedään Boschin testilaitesarjassa, sitten testaajan urani päättyy. Kolmas hilavitkutin on omakotitalossa asuvan paras ystävä eli painepesuri. Ainakin siinä tapauksessa paras ystävä, jos arvostaa vapaa-aikaansa ja haluaa tehdä vaikkapa kevätsiivouksen vauhdikkaasti. Olen tähän mennessä elämääni käyttänyt painepesuria ainoastaan auton pesemiseen isäni pihassa ja siinäpä se sitten onkin. Mutta joka tapauksessa laite on jossain määrin tuttu jo ennestään. Tämä meidän lainapesuri oli mallia Bosch AQT 45-14 X.Boschin painepesurin mukana tulee paljon tarvikkeita, joiden avulla laite muuntautuu kätevästi eri käyttötarkoituksiin. Viuhkasuuttimella voi yleispuhdistaa kevyttä pesua kaipaavat asiat kuten varastossa pölyä keränneet terassituolit. Vaahdotussuuttimella voi tehdä pikaisen saippuoinnin ennen pesua. Terassipesurilla taas putsataan nimensä mukaisesti terassit ja patiot, ja rotosuuttimella voi räjäyttää tiukkaan juurtuneen lian veke mistä vaan pesua kestävästä. Tai sillä voi täräyttää maalit irti pergolan kattoparrusta, kuten allekirjoittanut. En ajatellut että se ihan NIIN tehokas olisi :D oli se. Mutta kyllä lähti pinttynyt likakin! Ja maalikin säilyi kun peruutti hieman kauemmaksi. Suosittelen täten ensin tutustumaan suuttimiin ja tehoihin, ennen kuin käy hommiin. Minun tyylini on ensin tehdä, ja sitten lukea ohjekirja ja se ei ihan joka kerta ole tie menestykseen.Sitten töihin. Meillä oli pergolan valokate ja puuosat suorastaan törkyisessä kunnossa talven jäljiltä, miten sitä voikin pinttyä noin paljon likaa. Ensimmäinen testikohde oli tätä myöten ilmiselvä. Lattialaudat pestiin siinä samalla terassipesurilla puhtaaksi, siinä ei kauaa nokka tuhissut.Hyvin lähti irti mustat likarannut pergolan etulaudasta. Jos haluaisi puuosista hohtavan valkoiset, ne pitäisi maalata uudelleen sillä maali on monin paikoin aika rapistunut. Siinäpä sitä projektia sitten tulevaisuudessa onkin, kun yrittää irroittaa ja varoa villiviiniköynnöstä!


Painepesurin hankinnassa kannattaa kallistua mielummin tehokkaamman laitteen puoleen, kuin säästää tehoissa. Tehokkuus tarkoittaa myös putsaushommien nopeutta, jää enemmän aikaa nauttia kesästä kun saa työt tehtyä vauhdilla. Tässä kyseisessä mallissa on 140 barin paine, ja kuten jo aiemmin mainitsin, sillä saa vaikka maalit irti puusta jos niikseen tulee. Pesurissa on 8 metriä johtoa kelassa joten sillä ylettyy pesemään esimerkiksi pergolan katon ja talon räystäät. Itse laitteessa on rullat alla, joten se kulkee helposti mukana pihassa. Laite painaa vajaa 18 kiloa, joten rullat ovat mukavat olla olemassa.

Toisena pesukohteena meillä oli pihakeinu, jota linnut olivat hmm.. pommittaneet kevään aikana oikein urakalla. Ei tarvinnut kuin vähän pesuria näyttää ja keinu oli siisti kuin tehtaalta tullessa.


Boschin painepesuria oli helppo käyttää ja se oli sen luokan tykki että tarvittaessa kylä lähti nääs. En usko että tämän tehokkaampaa laitetta kotipihan hommissa juuri tarvitseekaan, kun meistä peruskäyttäjistä puhutaan. Terassi, pergola ja pihakeinu ovat nyt valmiina kesään, eikä tarvinnut käyttää juuriharjaa ollenkaan. Selkävaivainen on tästä asiasta kovin onnellinen.

Loppuun vielä pari käytännön vinkkiä. Jos hyödyntää laitteen itseimevyystoimintoa, mikä mahdollistaa esimerkiksi sade- tai järviveden hyödyntämisen vesilähteenä, on aina muistettava käyttää vesisuodatinta. Meriveden käyttöä ei suositella ollenkaan, sillä suola voi olla vahingollista laitteelle. Säilytyksestä sen verran, että painepesuri pitää varastoida lämpimässä tilassa talven yli, muuten laitteen sisällä oleva vesi voi jäätyä ja rikkoa laitteen.

Se oli siinä. Kiitos Bosch tuotelainoista, it was fun!


Psst! Vielä on aikaa osallistua Anonyymien Puutarhureiden tuotearvontoihin lataamalla kisaan kuva omasta puutarhasta/puutarhaprojektista. Suosittelen myös tutustumaan Huvila&Huussi -ohjelmasta tutun Eva Wuiten kanssa laadittuun puutarhakalenteriin, jonka voi ladata ilmaiseksi. Kalenteriin on merkattu ylös vinkit puutarhan kuukausittaisesta hoidosta aina kevätvalmisteluista syyshommiin. Erityisen näppärä meille uusille puutarhan hoitajille, kuten allekirjoittanut.

 

Kommentit (2)

Suvi
1/2 | 

Itselläkin on suunnitteilla pergola, ja haluaisinkin kysyä että onko teillä sen katto yhtään kallellaan? Mietityttää vain talvi ja lumi, että kestääkö katto miten. Vai miten olette toimineet? Ihana puutarha teillä :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Meillä on ihan suora katto, mutta nyt kahden talven aikana mitä sitä on seurannut niin ei ole päässyt kertymään sellaisia lumimassoja että olisi ollut vaarassa esimerkiksi sortua. Ja sit vaan harjanvarrella lykkimään alas jos on ennätystalvi :) Tai sitten tosiaan tekee heti kättelyssä harjakaton tai hieman vinon katon, niin ei tarvitse sitäkään miettiä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011