Jos joku ärsyttää kenkäfriikkiä niin kenkien kuluminen. Jostain syystä ballerinoillani on yleensä poikkeuksellisen lyhyt elinkaari, vaikka kuinka yritän pitää huolta monoistani. Voisi sanoa jopa että pidän niistä huolta melkoisella hartaudella, koska soisin kenkieni kestävän, kestävän ja kestävän. Nämä vanhat Vagabondin keltaiset mokkaballerinat alkavat olla läheltä katsoen melko rähjäisessä kunnossa, en saa noita tahroja irti edes harjaamalla. Voiko mokkapinnan pestä vedellä ja saippualla, onko kukaan kokeillut?
Olen takertunut tähän Ivana Helsingin mekkoon niin tiukasti, että en haluaisi muita vaatteita käyttääkään. Joten kuittaan tällä postauksella parin päivän asut kerralla, vain tukka ja asusteet ovat vaihtuneet.

Tukkaesimerkkinä vaikkapa lauantain hiukset. Taittelin pitkästä aikaa feikkipolkkaa, eli käänsin pinneillä hiustenlatvat niskaan. Helpoista helpoin kampaus kiharaan tukkaan.


Se on maanantai taas kerran ja tajusin juuri että tällä viikolla on vappu! Epäilen suuresti että täällä meidän kylillä olisi vapputoria, joten jos ilmat sallii niin pitänee käväistä Tampereella hakemassa metrilakuja ja foliopallo. Koska ilman niitä ei ole vappua ;)

Kommentit (14)

Mietin kans että kyllä kai sieltä vapputori löytyy ku mutsi aina vie pikku siskon sinne ja sit sisko aina lällättää tänne pohjoseen mulle mitä kaikkee äiti ostikaan sille. No okei, on meillä ikäeroa se 16 vuotta mut silti oon kateellinen :D

Suopursu
2/14 | 

Oletko kokeillut kengille tarkoitettuja puhdistustuotteita? Ainakin ECCOlta löytyy sellanen puhdistusvaahto, jolla saa aika tehokkaasti tahroja irti. :) Toki saippuaa ja vettä voi varovasti kokeilla, mutta kannattaa antaa kuivua kunnolla ja laittaa se mokanhoitoaine sitten päälle, ettei nahka kuivu. :)

3/14 | 

Höpönpöppö, kyllä löytyy paikallinenkin vapputori! :D Ja joku vappukulkuekin. Tosin en YHTÄÄN tiedä mitä siellä on ja minkä laatuista, kun ei olla itsekään aiemmin käyty. ;) Myös Rautalan päiväkodilla on vapputapahtuma keskiviikkona klo 17:30, josta voit käydä ostamassa vappupallon Annille (ja itsellesi ;)).

6/14 | 

Saippua on tujua nahkalle. Mokkaharja, -kivi tai -sieni puhdistavat enimmät liat pois. Lisäksi Wolyn kengänpuhdistusaineilla (esim. Combi Cleaner ja Lemon Cleaner) voi varovaisesti puhdistaa ja elvyttää mokka- ja nupukkipintaa. Kannattaa myös käsitellä puhdistetut kengät kyllästeaineella ja säännöllisesti mokanhoitoliuoksella.

katriij
7/14 | 

Olen monesti pessyt samaiset kengät mutta vain mustana vedellä ja saippualla, lisäksi hankaan hiukan kynsiharjalla. Omat kengät eivät ole menneet miksikäät, ihan kuin uudet :)

Moaning myrtle
8/14 | 

Olen pessyt mokkakengät sappisaippualla ja
kynsiharjalla, hyvin toimi ja voiko edes pahemmaksi mennä?

a
10/14 | 

Suutareilta saa myös nahkasaippuaa, jolla olen onnistuneesti putsannut niin mokkanahkaiset kengät kuin suolaveden tuhoamat nappanahkaiset. Päälle vielä Wolyn avokadoöljyä sisältävää nahanhoitoainetta, niin kengät ovat kuin uudet.

Lrauu
11/14 | 

Mokkaanhan on olemassa sellaisia erikovuuksisia sienisysteemejä, vähänniinkuin pyyhekumeja, joilla tahroja voi hellästi hangata. Hommasta irtoaa sellaista purua, ja ainakin kovemmilla sienillä se taitaa perustua mokkapinnan kulumiseen. Mene ja tiedä. Mutta sellaista pehmeää, huokoista ja hyvin kumimaista joustavaa sientä suosittelen lämpimästi. Tiukempiin tahroihin (sarjassa yökerhon lattialta kerätyt yökötykset, joita mielessäni puhuttelen käsitteellä "ruoka", niinniin) käy sitten kovemmat kivimäiset versiot. Sen lisäksi olen nähnyt mokkavärejä, joilla edellämainitun puhdistuksen mahdollisesti tuottamia vaalentumia voi paikkailla. Epäilen kyllä, että noinkohan mahtaa löytyä keltaisena. :D

Vedelle (ja saippualle) sanoisin että nounou, useinhan mokkakenkiin ja vaatteisiin muodostuu kastuessa sellaisia suolarajoja - samaan tapaan kuin joihinkin herkkiin silkkimateriaaleihin..

taina

Marseille saippuaa saa tavarataloista ja sillä voi pestä nahkaa. Se on rasvaista, niin ehkäisee nahan kuivumista koppuraksi pesun jälkeen. En silti upottaisi veteen..

Laurrra
12/14 | 

Kokeileppa Wolyn tuotteita. Sarjasta löytyy "hiontakivi" mokalle ja nupukkinahalle.

"Woly Suede Velours Gum on hiontakivi jolla hiotaan uusi pinta esiin nahasta ja siksi sillä saa mokasta ja nupukista irti hyvin likaa sekä tahroja."

Töissä meillä oli tästä vasta koulutus ja päästiin testaamaan tätä ihan oikeille kengille, toimi tosi hyvin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011