Narvan markkinoilla oli täsmälleen samanlaista kuin silloin lapsena, oli aika nostalginen reissu! En usko että Vesilahdessa on koskaan niin paljon porukkaa kerrallaan kuin joka viides vuosi markkinoilla, aivan järjettömät autojonot keskellä ns. ei mitään :D Saku oli kuullut radiosta että paikalle odotettiin 20 000 kävijää, mutta en tiedä täyttyikö tavoite.
Olin varannut cashia mukaan että olisin päässyt shoppailemaan kaikenlaisia kotiin tuotavia ruokia/mausteita/sinappeja ja sen sellaisia, mutta niitä ei tällä kertaa löytynyt. Ainakaan sellaisia mitä olisin kaivannut. Tarjontaa oli paljon enemmän tavara- ja koristepuolella, erilaisia käsityöläisten kojuja riitti.
Pääsin käteisestä kuitenkin jossain määrin eroon, kun ostin suuren hopeasormuksen. Se on todella yksinkertainen, vähän Kalevala Koru -henkinen, mahdollisesti väännelty jostain lusikasta tai vastaavasta. Tykkään todella paljon näistä rahoista ja erilaisista vanhoista hopeaesineistä valmistetuista koruista, tosi kiva tapa kierrättää.Markkina-aueella oli myös näyttelyjä ja työnäytöksiä, eli ihan tavalliset markkinat eivät siinä mielessä ole kyseessä. Yksi osa metsää oli lasten aluetta, missä oli erilaisia kiinnostavia asioita perheen pienimmille.
Asukuva tervahaudan edessä. Ai että tuo tuoksuu hyvälle, minun puolestani tuollainen voisi loimuta jossain kodin lähistöllä vaikka koko kesän.

Ristiä näyttävä kirkkoherra ja muut erikoisiin asuihin pukeutuneet liittyvät historialliseen kulkueeseen, joka on yksi markkinoiden rakastetuimmista perinteistä. Rooliasujen ihastelun lisäksi kuulee samalla Vesilahden historiaa yli tuhannen vuotta taaksepäin.


Nyt mekkoni tuoksuu ihan tervalle ja savulle, enkä raski heittää sitä pesuun :D terva on yksi parhaista tuoksuista mitä tiedän, toimii niin salmiakin mausteena kuin löylyveteen sekoitettuna. Unohtamatta shampoota, tervashampoo on pakollinen mökkituote.

Kommentit (23)

Varjosudenhetki
1/23 | 

Muistatko kenen tekemiä nuo pennikorut ja haarukkakorut on? Olen etsinyt jotain tuon tyyppisiä

mervi
2/23 | 

Upea kuviointi tullut ekan kuvan lehmään ikkunan mekkokuvan heijastuksesta. :D Piti kaksi kertaa katsoa että millä se lehmä on maalattu. :D

linpukka
3/23 | 

Mmmm! Terva! <3 Ootko maistanu Treen Kauppahallista tervaleipää?? Superhyvää, oikeesta tervasta eikä mitään höpönlöpöesansseja. :D

Tuula Tuominen

Puput ovat vesilahtelaisen Riitta Pentin tekemiä, Taidepaja Pegasos. Aivan ihastuttavia muitakin eläinhahmoja savesta mutta myös taottuina raudasta.

Haiha
6/23 | 

Tervashampoo on kyllä hyvän tuoksuista!

Asiasta toiseen: Sinähän olet löytänyt kirpparilta sydänkuvioitua kangasta. Itse löysin nyt vastikään pitkän kohtuu kapean mekon (tyylin perusteella mielestäni 70-luvulta, röyhelöt hihansuissa ja helmassa leveä röyhelö), joka oli tehty punapohjaisesta sydänkankaasta, sydämet siis valkoisia. Myyjä ehdotti, että kangas olisi Pia ja Paula -merkin oma kangas. Voisiko olla näin vai onko se luultavimmin Tampellan kangas, josta olet ainakin puhunut? Saa nähdä, kehtaisiko mekkoa lyhentää vai pitäisikö jättää se pitkäksi.

Toinen kysymys: Kyselin kerran vinkkejä mekkoja tekevästä tai muokkaavasta ompelijasta Helsingissä. Oletko sattunut kuulemaan, minne täällä kannattaisi suunnata?

Haiha

Lisäys: Tajusin nyt, että joissakin sydänkankaista sydämet ovat ilmeisesti tiheästi ja rivissä. Omassa mekossani ne ovat toisin eli harvemmin ja epämääräisemmin (kenties viistosti ylöspäin menevässä rivissä, jos jotakin säännönmukaisuutta haluaa löytää).

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Se Tampellan Cook Collectionin vanha sydänkangas on tosiaan sellainen että sydämet ovat säntillisesti riveissä. Mutta Finlaysonilla on tuollainen kangas missä pienemmät sydämet ovat sikinsokin, sen kankaan nimi on Onni. Laita Finlayson Onni googlen kuvahakuun niin voit tarkistaa olisiko kangas sitä. Mutta varmasti tuollaisia valmistaa muutkin kuin Finlayson/Tampella, joten myyjä saattaa toki olla oikeassa.

En valitettavasti tunne ompelijoita Helsingistä, ainoastaan Tampereelta :(

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sanni
8/23 | 

Kivan oloiset markkinat -ja nuo puput!!!! Ihania kertakaikkiaan! Mistä nuo sun tennarit -ja mekkokin on,vai ovatko vanhempia hankintoja?

Katita
11/23 | 

Olen blogisi pitkäaikainen lukija ja mukana järjestämässä näitä markkinoita. Oli hauska yllätys, että vierailit ja teit oman postauksen näistä, saa hymyn huulille pitkän projektin jälkeen. Aina kiva kuulla jos muutkin arvostaa perinnemarkkinoita :)

hanna
13/23 | 

Blogisi on kyllä piristävä! Narvan markkinat ovat kyllä niin nostalginen tapahtuma joka kerta - ollaan käyty ja yhtä kivaa on ollut. Viimeksi olin vatsa pystyssä ja tänä vuonna pääsivät on omat lapsetkin sitten mukaan Ihailin myös noita kauniita kolikkokoruja, hieman jäi harmittamaan etten ostanut. Ja voi se peuran käristys..nam! Onko muuten liikunnan vihaaja tekemässä paluuta?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012