Nimesin hetki sitten inhokkihommakseni siivousrintamalla pölyjen pyyhkimisen. Ehkä juuri siitä syystä meillä ei ole yhtä upean mautonta kitsch-hyllyä lukuunottamatta lainkaan tasoja seinillä, joihin voisi posliinikissoja keräillä. En kestäisi sitä pölyjen pyyhkimisen määrää. 

Siivous on aivan takuulla välineurheilua parhaimmillaan, mutta loistan siinä enimmäkseen lattiatasoilla. Pintojen pyyhkiminen sen sijaan... no jos on aivan pakko. Toissa viikon Domus Classican (rautakauppa) vierailulla käsiini tarttui kuitenkin huikea apuväline. Joudun myöntämään, että pölyhuiskun ulkonäkö oli se, mikä ensiksi kiinnitti huomion. Seuraavaksi vasta käytännöllisyys. 

Valkoinen pörröinen sulkahuisku (huiska?) tuo ensimmäisenä mieleen vanhan Aku Ankan, jossa ranskalaiseksi sisäköksi pukeutunut huijaripimatsu hurmaa Akun. Tämä poussiere... eikun pöly... Voin vaikka vannoa, että repliikki meni jokseenkin noin, kun daami laittoi Akun tekemään omat työnsä :D

Poussieren pyyhintä ei ole ihan yksinkertaista poimutetuista verhoista ja kattokruunuista, joita meillä on talo täynnä. Mutta muhkealla huiskalla se on suorastaan nopeaa! Siis miksi ihmeessä en ole tätä aiemmin tajunnut! Etenkin kun tuntuu, että kattokruunu on kerännyt parissa päivässä pölykerroksen uudelleen, vaikka sen olisi vasta putsannut. 

Ja koska huisku on niin nätti, sen voi pitää esillä ja näin ollen sitä tulee myös helpommin käytettyä. 

Siivousvälineurheilu - parasta!

Kommentit (5)

Tiinanii
1/5 | 

Siis aivan turhake. Toihan vaan pölyttää sen pölyn takas ilmaan josta se hiljalleen laskeutuu takas. Luulee mukamas siivonneensa. Kaunishan tuo, mutta siivouksessa turha.

Vierailija

Ei pidä paikkaansa. Tuolla ei ole nimestä huolimatta tarkoitus huiskia vaan ennemminkin sivellä pölyt pinnoilta. Tarttuvat staattisen sähkön ansiosta sulkiin. Välissä voi sitten käydä ravistamassa isoimmat pölyt ja taas jatkaa siivousta :)

Vierailija
2/5 | 

Mulla on sellainen karvareuhka johon pöly tarttuu kiinni, ei siis leviä ympäriinsä. Valkoinen reuhka tulee ihan likaiseksi pölystä, kopistan sen aina ulos. Reuhka vaihdetaan välillä uuteen varteensa.

-elina
3/5 | 

IHANA huiska! Tuollaisella mäkin voisin vähän ryhdistäytyä ja oikeasti ottaa huiskan käteen ja pyyhkiä pölyjä (olen delegoinut tällä hetkellä kolmelle kissalleni tuon homman).. :D

Jep
4/5 | 

Höyhenhuiskuista en tiedä, mutta sellaisiin sateenkaariraitaisiin (jostain syystä ne on melkein aina sen värisiä, joskus vaaleanpunaisia...) tekokuituhuiskiin ainakin staattisen sähkön avulla pöly sivellessä tarttuu ja irtoaa sitten ulkona kopistellessa. Ilman sellaista pölyjen pyyhintä oliskin yhtä tuskaa. On noita ollut kaupossa monta kymmentä vuotta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011