Tämä räjähtäneeltä ladolta näyttävä tila kuvassa on armas kylppärimme, jota parhaillaan puretaan atomeiksi. Etualalla myös pikkueteinen, joka uusitaan samaan syssyyn. Kuvan ottamisen jälkeen purkaminen on edennyt jo rossipohjaan asti, sillä kylppäri/WC laitetaan uusiksi perusteellisesti. Remontin hoitaa ammattilainen. Kylppäri ei ole kirjanpidossani tee itse ja säästä -osastoa.

Kun ostimme vanhaa taloa, oli ihan selvää, että remonttia tullaan tekemään. Vanhan talon omistajana tuntuu välillä siltä, että kun on jotain korjattu, seuraava nurkka jo repsottaa :D WC ja kylppäri saivat meidän talossa tuomion ensimmäisenä, mutta niiden ohi ajoi kuitenkin akuutimpi pihan putkiremppa ja pari muutakin pikku hommaa kuten sähköjen uusiminen. En ole tainnut kirjoittaakaan, että sivupihamme näyttää syksyn putkihärdellin myötä räjäytystyömaalta. Olen varmaan alitajuisesti yrittänyt kieltää kauniin ja villin puutarhani osittaista tuhoa, nyyh! 

Hopeareunus toki tässäkin, sillä nyt saan kevään tullen rauhassa suunnitella ihan omanlaiseni sivupihan, ja onneksi kaikkia omenapuita ei sentään tarvinnut kaivinkoneen tieltä kaataa. Kyllä kuulkaa kirveli, kun moottorisaha soi, ja lempipuuni pätkittiin remontin tieltä. 

Laitan jossain vaiheessa kylppäristä ennen/jälkeen -kuvia, mutta taustana sen verran, että tämä remontti ei tottavie ole pelkkä pintaraapaisu. Jokainen varmasti ymmärtää, että jos kylppärin seinät (myös suihkun!) ovat kosten tilan tapettia eikä laattaa, ratkaisu ei ole kovin pitkäikäinen. Siksi oli tarpeen tarkistaa rakenteet pohjamutia ja ulkolaudoitusta myöten. Filosofiani näissä asioissa on, että tee kunnolla tai tee uudestaan

Vaikka nämä remonttiin kuluvat viikot ja eurot ovat aina hieman tuskaa, kaunista lopputulosta kannattaa varmasti odottaa. On myös ihanaa saada varmuus siitä, että talon kosteat tilat ovat jatkossa kunnossa. 

Löytyykö kokemusta kylppäriremontista, tsemppiviestit ovat erittäin tervetulleita!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Täällä on myös menossa vanhan rintamamiestalon putki- ja viemärisaneeraus sekä laaja kylppäriremppa. Lisäksi wc laitetaan sekin viimein uuteen uskoon. Neljä vuotta olen tätä odottanut ja vain haaveillut uusista kosteista tiloista. Huomenna vihdoin ollaan jo siinä pisteessä, että laattoja voidaan asentaa.

Tsemppiä ja pitkiä hermoja teidänkin remonttiin! Kyllä se sieltä valmistuu, vaikka nyt tuntuu siltä, ettei mikään etene. Ja täysin samaa mieltä siitä, että paras ja kannattavin vaihtoehto ehdottomasti laittaa ammattilaiset asialle näissä hommissa.

Marsarsa
2/6 | 

Kuulostaa tutulta. Meillä oli vanhan rintamamiestalon kylppäri näppärästi panelia, lattiassa oli muovimatto. Matossa oli ollut reikä jo pitkään ja suihkun kohdalta alimmat panelit olivat jo ihan mustia. Ihme ja kumma, ei märkää ollut seinissä edes tukirakenteissa, joten selvittiin lattian kuivauksella. Mutta se lattian kuivaus sitten kestikin VIISI kuukautta, kun alkuun remppamies sanoi, ettei kannata käyttää jotain tehokuivaimia, kun ne maksaa niin paljon. Oltiin siis 5 kk ilman suihkua omassa talossa.

Samalla vedettiin koko talon käyttövesiputket pintaan ja muutettiin ulkona putkien reittiä, jotta saatiin siirrettyä ulkona maakellarissa sijainnut vesimittari sisälle. Ennen tätä putket oli talvella lähes koko ajan jäässä kaikista kikoista huolimatta.

Remppa sisälsi niin paljon ylläreitä, että alkuun hyvin yläkanttiin suunniteltu budjetti paukkui ja jouduttiin unohtamaan yläkerran kylpyhuoneen remontti. Mutta vaikka homma maksoi ja venyi, kyllä kannatti. Nyt ei ole kahteen vuoteen jäätynyt putket, kylppärissä on lämmintä ja ennen kaikkea kuivaa. Nyt on vihdoin myös alkamassa yläkerran oranssi-kelta-kuvioidulla muovimatolla seiniä myöten vuoratun kylppärin remontti ja sen myötä saadaan taloon suihku ja vessa, jonne ei tarvitse kulkea kylmän kuistin kautta.

Paljon tsemppiä, kokemuksesta tiedän, että homma on ihan pyllystä, mutta kaiken tuskan arvoista!

Sanjay
3/6 | 

Me ostettiin rintamamiestalo juuri syksyn alussa. Yksi
remontoija kävi jo kattoo pesuhuonetta, mutta ei vielä päädytty ottamaan, kun sen verran tyyris tikki olisi (1000e enemmän kuin arvioi ensin) niin pitää hetki kartuttaa rahatilannetta paremmaksi. Mutta innolla odotan, että joskus saataisi se rempattua! Kiva päästä seuraamaan teidän remppaa, jos ideoita saisi vaikka :)

Vierailija
4/6 | 

Meillä onneksi saatiin kylppäriremppa hoidettua ennen kun muutettiin, se oli oikeastaan mun ainoa vaatimus tässä remppakohteessa. :D Tällä hetkellä kesken on yläkerran ylimääräisten seinien kaataminen ja kevyt pintaremontti, eli toisin sanoen asutaan olohuoneessa. Myös keittiöremppa on tulossa yläkerran jälkeen. Mutta mikään ei kyllä oikeastaan haittaa, rakastuin tähän 1930 vuonna rakennettuun hirsitaloon heti kun näin tän ja Pätsiniemi alueena on aivan ihana! 😍

Vierailija
5/6 | 

Kokemusta löytyy! 4 vuotta sitten tehtiin kylppäriremppa, tosin kerrostaloasunnossa. 70-luvulla rakennettu talo ja kylppäri oli aika lähellä alkuperäistä.. (putkiremppaa ei ole tehty täällä vieläkään) Muovimattoa lattiassa ja tapettia seinässä. Hyh. Tehtiin remontti itse, tai siis kaikki mitä sai tehdä itse. Vesieristeet ja putkihommat hoidettiin toki ammattilaisten kautta. Aikataulu venyi heti alkuunsa, kun muovimaton alla oli sen verran kosteutta, että pari viikkoa meni kuivatellessa. Alkuperäinen erittäin optimistinen arvio oli, että koko remppa olisi saatu hoidettua miehen kesäloman aikana eli neljässä viikossa, mutta loppujen lopuksi remontti venyi syksyyn saakka. Onneksi meillä oli mahdollisuus asua evakossa sekä miehen vanhempien että omien vanhempieni luona. :D Lopputulos oli kyllä kaiken vaivan arvoinen. :) 

makke
6/6 | 

On tuo kylppäriremppakin taiteenlaji, jota jokaisen ei kannattaisi ryhtyä tekemään. Meidän asunnossa tehty kylppäriremppa kahteen kertaan reilu 5 vuotta sitten, eikä menny toisellakaan kerralla putkeen. Kaadot päin p:tä ja vesi valuu kaivosta poispäin. Tiedä sitte johtuuko tästä vai muusta syystä, että nyt vuoden jatkuneiden sairastumisten jälkeen epäillään homeongelmia ja muutto edessä. 

Omat harrastesivuni. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011