Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Pätee niin ihmisiin, taloihin kuin blogeihin. Katsooko uusi tuttavuus silmiin kätellessään, millaisia fiiliksiä talo herättää ja mitä kerron uuden projektiblogini ensimmäisessä postauksessa.

Kun astuin ensimmäisen kerran talomme kynnyksen yli, tunsin niskavillojeni kihelmöivän. Tiesin heti, että tämä on meidän. Olimme vihdoin kotona. Minä en ole perusluonteeltani romanttinen höpertelijä, mutta talossa oli kaikki. Tunnelma, lautalattiat, pihasauna, puuhella, pönttöuuni, tulvimalla valoa, sopiva tontti, vanhat omenapuut, mystinen punainen kammari jota aluksi vierastin ja mintunvihreät portaat. Mieheni oli tahollaan täsmälleen samaa mieltä. Ensimmäisen kohtaamisen jälkeen pidin sormet tiukasti ristissä, että asiat saadaan hoitumaan. Ettei kukaan lähde tarjouskilpaan, eikä talosta löydy jotain perustavanlaatuista vikaa. Koska luet juuri blogin nimeltä 37800 Pätsiniemi ensimmäistä postausta, voimme tässä vaiheessa olettaa että kaikki todella meni putkeen.

Tämän blogin kirjoittaja on kolmekymppinen nainen, joka on juuri ostanut unelmiensa vanhan hirsitalon miehensä kanssa. Parhaillaan meneillään on pieni pintaremontti, johon syvennytään tämän blogin myötä käsivarsia myöten. Suuremmat remontit säästämme hieman pidemmälle tulevaisuuteen, sillä haluamme asua talovanhuksessamme hetken ja miettiä rauhassa mitä se kaipaa. Pitää kuunnella, tutkia ja antaa ajan kulua.

Taloa ympäröi suuri puutarha, jonka kaikki maasta puskevat vihreät varret ovat meille täysi mysteeri. Lienee odotettavissa että pihan istutuksissa ei ole menty sieltä mistä aita on matalin, onhan pihan rakentanut ennen muinoin talossa asunut ammattipuutarhuri. Voidaan laittaa bingolappu vetämään jo tässä vaiheessa kuinka moni istutuksista kokee tuomiopäivänsä tämän kesän aikana, sillä luonnollisesti meillä ei ole päivääkään kokemusta puutarhan hoitamisesta. Toisaalta intoa oppia piisaa sitäkin enemmän, joten ehkä tästä vielä hyvä tulee. Pahoin silti pelkään kaikkien pihan ruusujen puolesta, jotka kuvittelevat saavansa hellää hoivaa tänäkin vuonna...

Ja ettei ruuhkavuosista vain lopu ruuhka kesken, odotamme heinäkuussa syntyväksi esikoistamme. Vauva, talo, puutarha ja sisustus. Ei muuta kuin hihat ylös ja hommiin.Kevät kolkuttaa jo ovella, mutta talviset kuvat ovat niin tunnelmallisia, että valitsin ensimmäisen postauksen kuvitukseksi ne.

Parin päivän päästä muutamme taloon lopullisesti ja jätämme hyvästit kerrostalokaksiolle Tampereella. Blogin nimi, Pätsiniemi, tarkoittaa vanhaa puutaloaluetta Akaassa. Korttelit ovat täynnä vanhoja mansardikattoisia puutaloja ja suuria puutarhatontteja, on ilo saada kutsua itseään pätsiniemeläiseksi pääsiäisestä eteenpäin.

Tervetuloa Pätsiniemeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (35)

Mei
3/35 | 

Aivan huippua! Loistavaa, että talostanne kuullaan enemmän! Vaatehuoneen puolella olenkin kaivannut enemmän remontti- ja sisustusjuttuja talostanne, mutta onneksi niistä saadaan kuulla täällä. Mekin ostimme juuri ensimmäisen omakotitalomme, Tampereelta, ja nyt remontoimme perin pohjin. Kiitos blogeistasi!

Talvikettu
4/35 | 

Ihanaa, mä oon ajatellutkin että mikset päivitä juuri ollenkaan tupajuttuja, mutta nehän on nyt täällä! En malta odottaa :)

5/35 | 

Onpa kiva päästä lukemaan talojuttuja. Meillä oli mieheni kanssa sama tilanne nelisen vuotta sitten: astuimme sisään tupaamme ja sen vaan tiesi, että tässä se on. Tosin jälkikäteen ensimmäisiä talosta otettuja kuvia katsellessa miettii, että mitä ihmettä ajattelimme... Harmittaa, etten dokumentoinut remonttia ja suosittelen, että sinun kannattaa tähän blogiin kirjata kaikki mikä tulee vastaan. Se on korvaamatonta jälkikäteen :)

B
6/35 | 

En malta odottaa näitä postauksia! Samantyyppinen puutalo olisi munkin unelma. :) Olen myös aloittelija rempoissa (teiltä tosin taisi hyvin sujua!) ja puutarhassa, mutta kiinnostusta olisi ja parin vuoden sisällä oma talo voisi olla ajankohtainen. Toistaiseksi asumme rivarissa Tampereen seudulla, ja tänä kesänä ajattelin ekan kerran laittaa vähän pihaa vaikka pieni onkin. Se on samalla vähän niinkuin "harjoittelua" tulevaa varten.

7/35 | 

Kiva juttu tämä "rinnakkaisblogi"! Voi että, tiedän niin tuon tunteen. Reilu viisi vuotta sitten kohtasin vähän samantyyppisen talokaunottaren Viialasta, kuin te nyt, ja se oli menoa. Sittemmin tiemme vaalean kaunottaren kanssa ovat eronneet, mutta lämmöllä häntä yhä muistelen... ;)
Kevät on ihanaa aikaa muuttaa "uudelle pihalle". Yhtään et tiedä, mitä yrttejä maasta nousee ja voi sitä kauneutta, kun omenapuut kukkivat. Lohdutan sinua, että et sä niitä ikivanhoja perennoja saa hengiltä, vaikka peukalosi ei (VIELÄ) olisikaan kovin vihreä. Ne pärjäävät ja kasvaa porskuttavat vuodesta toiseen yllättävän kiitollisna :)

villasukka
8/35 | 

Ihanaa päästä lukemaan teidän remontista! Oma unelma olisi oma talo, tai vaikka rivarikämppä, mutta haave tuntuu niin kaukaiselta eikä hermot kestäisi odotusta. Mies vielä opiskelee ja käy töissä, itsellä ei ole vielä löytynyt vakitöitä valmistumisen jälkeen - talo ei ole ihan ajankohtainen. Onneksi on sentään asp-tili aluillaan niin unelma on vähän lähempänä :)

Martta
9/35 | 

No mutta kiitos, mahtavaa! Ja jotenkin erityisen spesiaalia siksi, että nuo kulmat ovat lapsuudesta jollain muotoa tuttuja, nimimerkillä naapurikaupungin plikkoja :) Omankin talovanhuksen remppa alkaa olla pian käsillä, joten mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä teillä alkaa tapahtua!

siljar
10/35 | 

Ihanaa Niina, upeeta! Olen lukenut kirjoittamaasi blogia jo hävettävän monta vuotta ja yksi suurimmista haaveista on ollut saada lisää sisustusjuttuja. Olen onnellinen, että arjestasi löytyy aikaa ilahduttamaan meitä kaikkia sisustusintoilijoita, jotka odottavat palavasti tutustumista teidän uuteen kotiin! <3

11/35 | 

Ihanaa, kerkesin jo huokailemaan kommentoiden tuonne vaatehuoneen puolelle ihanasta talostanne :) Jään todellakin seurailemaan mitä kaikkea keksitte! Rakastan niin kovin noita vanhoja taloja, omakin kun on vuosimallia 1956 :)

13/35 | 

Heh. Ostimme avokkini kanssa aika samoihin aikoihin teidän kanssa oman kodin. Tosin rivaripätkän Tampereen Lietsusta vuosimallia -89. Mutta rakkauden ja remontin tarpeessa on tämäkin kolo ja itsekin laitoin pystyyn remontti- ja sisutusblogin Rivari Rientolan. Tervetuloa lukemaan ;)

Ihanaa, että laitoit remontoinnille ja sisustukselle oman blogin pystyyn, sillä sattuneesta syystä kaikki tee-se-itse -meininki ja muiden ratkaisut kiinnostavat. Itse olen myös ihan käsi kaikessa mihin liittyy pora, saha, vasarat, mittaaminen jne. Osaan ainostaan maalata :D Mutta onneksi tuo avokkini on raksamiehiä, joten ammattitaitoa löytyy kotoa. Jopa ehkä ärsyttävässäkin määrin, sillä tarkkana insinöörinä ukkoni osaa kyllä ampua alas ehkä hieman turhankin lennokkaat haaveillut... Onneksi on tuo blogi, jonne niitä voi sitten kirjata.

Onnea uusille talonomistajille ja onnea esikoisesta! Olen lukenut muoti- että liikuntablogiasi jo pitkään, joten tämä sopii hyvin lukulistan jatkoksi :)

LittlePhoenix
14/35 | 

Tosi kiva päästä lukemaan näitä juttuja : ) itseäni vain vähän hihityttää kun tuossa vajaa 5 vuotta sitten muutin koulun perässä maalta kaupunkiin ja taisin tulla sanoneeksi että taitaa mennä muutama vuosikymmen ennen kuin taas omakotitalo-elämään palaan, mutta nyt katsoessani kuvia teidän talostanne ja tontistanne tekisi mieleni lähteä samantien katselemaan talonäyttöjä : D onnea teille uuteen kotiin!

Minna
15/35 | 

Mielenkiinnolla seurataan talojuttuja! Vanhoista perennoista piti myöskin sanomani että kyl ne varmasti pärjää alkuunsa ilman sen suurempaa hoitoakin :)

Nina
16/35 | 

Onnea uuteen kotiin ja uudelle blogille! Ilman muuta seuraan projektin etenemistä mielenkiinnolla :) Tosi kiva, että sinulla riittää energiaa jakaa kokemuksia meillekin!

Tiia
17/35 | 

Tosi hassua lukea banneristasi tuo Pätsiniemi, itse kun siellä tuli asuttua ensimmäiset parikymmentä vuotta ja vanhempani edelleen. Usein tulee siis siellä vieläkin käytyä vaikka opiskelujen takia asunkin toisella paikkakunnalla. Joskus kyllä vielä Toijalaan palaan, toivottavasti Pätsiniemeen. Onnittelut hyvästä valinnasta, ei ole Pätsiniemen voittanutta paikkaa <3

18/35 | 

Hahaa... Minäpäs olen jokunen vuosi sitten tainnut käydä samaisessa talossa näytössä, jos en vallan omiani muista. MUtta siis aivan ihastuttava, tunnelmallinen talo! Se vain oli liian pieni tarkoituksiimme. Mutta ihana kuulla, että kaunis talo on nyt saanut uudet asukkaat. :)

20/35 | 

Ihan mahtavaa että aloitit tälläisen blogin! Itse asun vielä hetkisen porukoiden luona, joilla on erittäin vanha rintamamiestalo ja pihapiiristä löytyy punamultamaalilla maalattu sauna, talo on mintunvihreä, pönttöuunit löytyy sekä ylä- että alakerrasta ja rappuset ovat lankkua. Jotain vanhaa sieltäkin löytyy, vaikka suurin piirtein kaikki muu on laitettu uusiksi. Nyt voin antaa heillekin sitten hiukan vinkkiä mitä kannattaa tehdä kun näen teidän projektin. :)

hannamaria
www.hannamariav.com

21/35 | 

Hei toimiiko muilla tuo Bloglovin-namiska? Minulla ei, koitin päivittääkin sivua, mutta nappi ei reagoi...

Kiva idea tehdä oma blogi projektille! Kieltämättä vähän selkeyttää asetelmaa, kun ei ole rätit ja vasarat sekaisin :) Vaikka varsin suvassa sovussahan ne ovat tähän asti menneet, ovat molemmat niin sinua.

Arja
22/35 | 

Hienoa! En pitkään aikaan olekaan lukenut Divaanin bolgeja, nyt mitä huipuin syy palata tänne! Itse aikoinaan vanhan talon kunnostaneena on mukava fiilistellä mukana. Mitä sä muuten "vedät" kun jaksat kaikki nämä sun projektit mitä täällä blogimaailmassa tiedetään + varmaan miljoona muuta hommaa yksityisesti? Mulle niitä samoja kans, kiitos! :D

Heidi
23/35 | 

Oi mahtavaa, olen odottanut kunnon remonttijuttuja teidän uudesta kodista! Itse pintakäsittelijänä tein lopputyöni kirjallisen osan juurikin perinnerakentamisesta ja vanhan korjaamisesta, suosittelen tutustumaan tähän sivuun:http://www.perinnemestari.fi/?id=61&id2=551 sekä Perinnemestarin Remonttikirjaan ja Perinnemestarin Rintamamiestalo- kirjaan. Sieltä löytyy jos jonkinlaisia vinkkejä, jos haluaa korjata vanhaa taloa perinteisin menetelmin :) Onnea uuteen kotiin sekä perheenlisäyksestä ja rutkasti tsemppiä remontointiin! Se vaatii hermoja, mutta on kyllä sen arvoista :)

24/35 | 

Jee, kiva juttu tää uus blogi! Odotan innolla varsinkin puutarhajuttuja - teillä on varmaan siellä vaikka mitä ihania aarteita! Vanhan puutarhan kunnostaminen ja laittaminen on ihanaa hommaa - mulla on sitä touhua takana nyt puolitoista vuotta. :)

25/35 | 

Tervetuloa Divaanibloggareiden porukkaan, jee! Onpa kiva seurata teidän taloprojektia - samassa pisteessä melkein täälläkin. Kohta puoli vuotta opettelua ja elämistä takana vanhassa puutalossa. Mutta on se vaan niin ihanaa :)

Nööre
26/35 | 

Rinnakkaisblogi, huippua! <3 Minä myös olen kuola valuen odottanut sisustusjuttuja uudesta talosta :D Kirjottelit vaatehuoneen puolelle, että teillä on vanhoja ikkunapokia! Ne on kauniit joko sellaisenaan, tai sitten taakse voi asentaa peilin, tai vanerin, joka on maalattu liitutaulumaatilla, tai magneettimaalilla ja stadaa! Uusi käyttötarkoitus :) Hurjasti onnea uuteen kotiin ja loppuraskauteen teille molemmille!

Meriini
31/35 | 

Voi miten ihanan kodin olette löytäneet!<3 Löysin blogisi googlettamalla pätsniemen alueesta..
Ihastuin ilmattarenkadulla myynnissä olleeseen keltaiseen taloon, mutta valitettavasti se oli kerinnyt jo löytämään uudet omistajat :( Masardikattoinen taloihanuus etsinnässä alueelta ja iso piha plussaa<3
Saa vinkata jos kuulet että tulossa myyntiin tälläistä taloa alueelta tms!:) Alan seuraileen blogiasi!:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012