Hei KK!

Syksyllä, kun olin lyönyt lukkoon siirtymiseni Kodin Kuvalehdelle, tuntui siltä kuin muuttoon olisi vielä ikuisuus aikaa. Nyt 2016 on jo täällä! Odottavan aika ei tällä kertaa ollut pitkä, sillä tekemistä on syksyn aikana riittänyt. Termi ruuhkavuodet on avautunut minulle sellaisella rytinällä, että heikompia hirvittää. Pieni esittely voisi olla paikallaan tähän alkuun.

Minä olen Niina, 35 vuotta. Perheeseeni kuuluu saman ikäinen aviomies Saku, 1-vuotias tytär Anni ja ikivanha kissa nimeltä Nöpö. Ostimme aikalailla tasan 2 vuotta sitten pienen 40-luvun talon Akaasta. Talo on osa Toijalan historiaa, se on rautatieläisten perua. Kun kylän läpi kulkeva rautatie alkoi työllistää paikallisia, rautatieläisille lohkottiin tontteja aseman läheisyydestä.

Meidänkin kotimme on yksi näistä taloista. Sen lisäksi että talon alkuperäinen omistaja oli konduktööri, hän oli intohimoinen puutarhuri. Elämämme lottovoitto asumisen suhteen osui käsiin vahingossa, kun ostimme keskitalvella paitsi talon, tietämättämme myös upean puutarhan täynnä ruusuja, perennoja, vadelmia, mansikoita ja hedelmäpuita. Kukkaloisto alkaa heti keväällä lumien sulaessa ja jatkuu pitkälle loppusyksyyn. Meidän tehtäväksemme jäi 20 omenapuun huolto ja puutarhaperinteen vaaliminen.

Viime kesänä perustimme perunamaan ja yrttipalstan, joista jälkimmäinen ei mennyt ihan kuin Strömssössä. Mutta oppirahat on maksettava. Huomasin kuitenkin viihtyväni sormet mullassa niin hyvin, että tälle vuodelle olen tehnyt jo kaikenlaisia suunnitelmia puutarhan osalta. Toivon tulevalta kesältä ennen kaikkea lämpöä, että kaikki hyötykasvit ehtivät tuottaa satoa.

Vaikka viihdyn kädet mullassa, sydäntäni lähellä ovat myös kauniit korkokengät ja hulmuavat mekot. Kirjoitin aikaisemmin kahta blogia, joiden pääpaino oli tyylissä ja sisustuksessa. Siirtyessäni tänne, ravistelen ihan tarkoituksella harteiltani muotibloggaajan viitan. Tai ainakaan en anna sen leiman rajoittaa kirjoituksiani. Onneksi suutarin ei tarvitse pysyä lestissään. Voin silti vakuuttaa (varoittaa) että ei takuulla tule kulumaan viikkoa, kun en intoilisi rakkaiden kenkieni parissa. Olen lapsesta saakka rakastanut vaatteita ja tyylileikkejä, rakastan edelleen. Olen varmasti tehnyt historiani aikana kaikki tyylimokat mitä on mahdollista tehdä ja olen ylpeä jokaisesta. Tai no, ehkä olisin voinut jättää väliin ne tuunaukset missä vaihdoin farkun punttien tilalle polvesta alaspäin pörröistä teddykarvaa. Mutta on ainakin asioita mille nauraa mummelina. Tyyliltäni olen muutenkin aika mummeli, sellainen retro-vintage-liehuke-fiilispukeutuja.

Sitten se tärkein. Tyttäremme syntymä 1,5 vuotta sitten ja samaan syssyyn kaupunkikaksiosta maalle muutto mullisti meidän elämämme niin täysin, että en olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut odottaa moista. Elämän prioriteetit menivät kerrasta uuteen uskoon. En ollut aikaisemmin yhtään äitityyppiä, mutta heti kun sain Annin syliini, olin 100% äitityyppiä. Se on jännä tunne, kun ei ole päivääkään kokemusta lastenhoidosta ja kuitenkin oman lapsen kanssa kaikki tuntui luonnolliselta ja helpolta. Vuoden kestävä väsymys tosin ei ollut helppoa, mutta en sitä odottanutkaan. Väsynyt ja onnellinen realisti. Vauvavuosi kului lopulta niin nopeasti, että siihen tuskin yksikään vanhempi osaa etukäteen varautua. Miten se pieni nyt jo syö, kävelee ja leikkii itse, vaikka vasta päästiin sairaalasta kotiin! Lapsen kävelemään oppiminen on samaan aikaan riemastuttavaa ja kauhean haikeaa.

Tänä syksynä teimme mieheni kanssa vaihdon, hän jäi hoitovapaalle kotiin tytön kanssa ja minä palasin töihin Tampereelle. Yli vuoden tauko päivätöistä teki hyvää, olen ollut ihan uutta intoa täynnä koko syksyn. On ollut hienoa tajuta että minulla on mahtava työpaikka ja parhaat työkaverit, näiden ansiosta äitiyslomalta palaaminen sujui pehmeästi.

Tässä sitä ollaan, keskellä ruuhkavuosia. Äiti, vaimo, kahdeksastaneljään työläinen, Kodin Kuvalehden bloggaaja, innokas aloitteleva puutarhuri, lukutoukka, ompelija, DIY tuunaaja (vaatteet ja kalusteet, kaikki käy), kenkäfriikki, reissaaja, mummoluistelija (roller derby), intohimoinen kirppistelijä ja helppojen reseptien metsästäjä.

En osaa vielä sanoa mihin suuntaan tämä blogi tulee muokkautumaan, sillisalaatti olkoon alussa ohjenuoranani.

Parasta vuotta 2016!

Kommentit (15)

Tiia
1/15 | 

Loistavaa uutta vuotta myös sulle Niina, täällä yks vanha lukija jatkaa ihanan blogisi lukemista myös tulevaisuudessa :)

Katrinsessa
2/15 | 

Onnea uuteen (blogi)kotiin! :) Minä roikun mukana ja olen onnellinen, että bloggaus jatkuu!! <3

Naapinkainen
3/15 | 

Uskollinen lukija myös täällä! Olet niin harvoja bloggaajia,jotka jaksavat vielä kiinnostaa. Et ole pinnallinen!

Jenni
4/15 | 

Olen seurannut blogiasi vuosia, myös Pätsiniemeä innokkaasti. Jotenkin aistin rivien välistä että et kirjoittanut enää täysillä, ja pelkäsin että lopetat kohta bloggaamisen. En sano tätä pahalla, sillä sinulla on sana ollut hallussa aina, mutta tuntui tavallaan siltä että olit vähän hukassa että mitäs nyt :) vuoden ikäisen lapsen äitinä toki tiedän, että bloggaamiseen ei pysty ihan niin täysillä paneutumaankaan! :)
Tieto tästä blogimuutosta oli hieno, uskon vilpittömästi että tämä on sinulle oikea osoite ♡ Ihana lukea blogiasi! Vanhasta talosta haaveilevana kotipostaukset ovat erityisen kiinnostavia, ja kovan luokan lukutoukkana aina yhtä mielenkiintoista lukea kirjavinkkejä.

Iloa vuoteen 2016!

Vierailija
5/15 | 

Odotan kyllä innolla, mitä tämä blogi tulee tarjoamaan!:) Molemmat blogisi olivat todella kivaa luettavaa ja nyt ne molemmat ovat samassa blogissa ja tiedossa myös muita aiheita eli mahtavaa settiä tiedossa varmasti!!

~Marion~
7/15 | 

Mukana ollaan! 

Ihanaa vuotta 2016 teidän perheelle, ja onnea uuteen blogiin! :)

(Oh no, ikivanha nettialiakseni "Marion" on varattu toiselle rekisteröityneelle käyttäjälle! Täytynee siis hieman modata tätä vanhaa.)

heiskav
9/15 | 

Onnea uuteen blogikotiin! Täällä ollaan ja mukana pysytään, oli blogi missä tahansa. Kiva ettet anna kategorioiden rajata itseäsi. On mukavaa lukea blogia, josta saa pienen raapaisun elämän kaikilta osa-alueilta.

Marbles
10/15 | 

Hei! Ja onnea uuteen blogikotiin! Olen seurannut blogiasi jo monta vuotta, ja toivottavasti seuraan sitä edelleen (ainakin) yhtä monta vuotta lisää! :) Jos pienenpieni piipitys sallitaan, olisiko blogin palstaa mahdollista kaventaa (ja ehkä fonttia pienentää)? Nyt tekstimassa on jotenkin hankala lukea?

Rhia
11/15 | 

Hyvänen aika, laskin juuri että olen seurannut Vaatehuonetta jo 8 vuotta ja erityisen innolla myös Pätsiniemeä. Hauskaa että ne nyt näin luontevasti muuton yhteydessä yhdistyvät samaan blogiin. Kiitos näistä hauskoista vuosista ja siitä että olemme voineet tutustua myöskin live-elämässä. Toivon monta menestyksekästä vuotta KK:n siipien suojassa. Peukut sillisalaatille, eniten nautin monipuolisista blogeista joten en pistä semmoista yhtään pahakseni. 

atomi
12/15 | 

Seuraan sinua kuin hai laivaa tänne uuteen blogikotiin. Tykkään bloge(i)stasi aivan hirmuisesti ja olen varma, että saat kosolti uusia lukijoita. Mutta yksi juttu, yli kymmenvuotias kissukka ei ole IKIvanha, entinen kisumme oli 17v kun sairastui niin, ettei parantunut enää. Hyvällä hoidolla ja tuurilla kotikisut elävät lähemmäs kahtakymmentä vuotta, ja Nöpö ainakin näyttää olevan vielä mitä mainioimmassa kunossa :D

Ellukoo
13/15 | 

Onnea uusiin tuuliin täällä uudessa blogikodissa :) Täällä seurataan perässä uskollisesti :) (En voinutkaan kommentoida vanhalla nimimerkillä kun tuli ilmoitus, että se on varattu.)

Manki
15/15 | 

Jei! Sillisalaatti kuulostaa täydelliseltä :). Lapsen saatua maailmankatsomus avartuu ja pinnallisuus vähenee, ainakin itselläni kävi aikoinaan näin, siksi ymmärrän halusi ravistella muotibloggaaja-viitan harteiltasi. Jatkan mukana vaikka kommentoinkin harvoin :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011