Minulle ei ole koskaan tehty hampaiden valkaisua, vaikka tämän luokan kahvinarkkarille valkaisu olisi enemmän kuin tarpeellinen. Olen pitänyt silmällä paikallisia valkaisumainoksia, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Tämä menee vähän samaan kategoriaan kun ajan varaaminen kampaajalle tai kosmetologille, en muka ikinä ehdi, jollei ole äärimmäinen kriisi päällä (= hiukset muistuttavat enemmän vesikauhuista rottaa kuin hiuksia).

Pari viikkoa sitten sain tamperelaisen Beauty Putiikin tytöiltä kutsun tulla testaamaan Beaming White -valkaisua, joka oli juuri rantautunut putiikkiin. Ja torstaina suunnistin jännittyneenä Itsenäisyyydenkadulle. Pelkään hammaslääkäriä, joten yhdistän kauhumielikuvissani hampaiden valkaisunkin samaan kategoriaan. Mitä jos se sattuu?!


h4

h4

Pelkotilojani hälvensi kuitenkin iloinen henkilökunta ja ihana pikku pörriäinen, joka tuli heti ovissa vastaan. Ja nyt puhutaan chihusta, vaikka valkaisuhoitsuni Heidikin oli toki ihana ;D


h1

h1

Odotellessa ihastelin upeita käsintehtyjä ylöjärveläissaippuioita, joita putiikissa oli myynnissä. Saippuayritys on nimeltään Solina, ja minulle ihan uusi tuttavuus. Söpöset sydänsaippuat yllättäen viehättivät.


h3

h3


h2

h2

No ne hampaat. Aluksi Jarna ja Heidi suorittivat vertailua omien leegojeni ja värikartan välillä. Tytöt päätyivät lopputulokseen että aloittaessa hampaideni sävy oli suunnilleen kuvan "ennen" luokkaa. Valkaisun lopputulosta taas merkkaa luonnollisesti "jälkeen".


h6

h6

Ennen hampaiden valkaisua asiakkaan on hyvä käydä hammaslääkärillä rapsimassa mahdolliset hammaskivet pois ja tsekkaamassa että hampaat ovat muutenkin reiättömät. Minulla kyseisestä (ikävästä) tapahtumasta ei ole kauaa, joten menin valkaisuun suoraan. Kannattaa ottaa tosissaan tuo hammaslääkärillä käynti, koska reikäisiin hampaisiin valkaisu voi tuntua kuulemma aika vinkeältä ja hammaskivihän ei käsittelyllä vaalene. Terveet hampaat, paras mahdollinen lopputulos.


h5

h5

Valkaisu kesti noin tunnin ja siihen kuului kolme 15 minuutin jaksoa geeli suussa ja led-valo suunnattuna hampaisiin. Oli muuten sievä olo tuon huulien levittimen kanssa, mutta sillä estetään vaalennusaineen osuminen turhaan ikeniin ja huuliin joten se on tarpeellinen.

Heidi laittoi aina ennen jokaista käsittelyä ikeniin suoja-aineen, jonka nimensä mukaan suojasi ikeniä valkaisuaineelta. Valkaisu ei vihlonut tai sattunut tuon tunnin aikana muuten yhtään, paitsi yhden kerran onnistuin saamaan viimeisellä minuutilla valkaisuainetta alahuuleeni, kun yritin puhua tuon levittimen kanssa ja se kirpaisi. Eli älkää säätäkö omianne kun valkaisua tehdään, vaan pysykää hiljaa :D


h7

h7


hampvalkaisuennenjalkeen

hampvalkaisuennenjalkeen

Tästä tuli nyt kunnon TV-shopvalokuva kun nuo ovat noin eri sävyiset :D Mutta sama kirjallisena. Hampaani ovat suht vaaleat muutenkin, mutta vuodet kahvipannun äärellä ovat tehneet tuhojaan ienrajaan ja hammasväleihin. Nämä pienet värjäytymäläntit lähtivät valkaisussa lähes kokonaan ja yleisilme on nyt paljon puhtaampi, samoin alahampaat vaalenivat vastaamaan ylähampaita. Ero oli silminnähtävä myös kulmahampaiden ja etuhampaiden välillä. Kulmahampaani ovat aina olleet  tummemmat kuin etuhampaat ja tämä väriero tasoittui kivasti. Me happy!

Hoidon aikana hampaitani ei vihlonut ollenkaan, mutta samana iltana kyllä. Tytöt neuvoivat ottamaan mahdolliseen vihlomiseen särkylääkkeen ja käyttämään vihlomiseen tarkoitettua hammastahnaa, mutta minulle riitti Burana illalla ja aamulla ja sitten hampaiden tila oli jo palautunut normaaliksi. Ikävintä koko hommassa oli itseasiassa joutua olemaan vuorokausi ilman kahvia hoidon jälkeen! Vuorokauden ajan pitää välttää kaikkea värjäävää.

Lopputuloksen pitäisi kestää vuodesta pariin vuoteen, mutta tottakai se on riippuvainen hampaiden huokoisuudesta ja omista elintavoista. Tupakka, kahvi ja punaviini värjäävät ikävästi hampaita, kuten kaikki varmasti tietävät.

Beaming White -käsittely on Beauty Putiikissa normaalisti 249e, mutta tällä hetkellä uutuustarjouksessa 199e eli jos valkaisu on ollut to do -listalla, niin nyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (29)

Terhi
1/29 | 

Kuulin muuten, että jossain vaiheessa on tulossa laki, joka kieltää nämä kauneushoitolavalkaisut.

Itse olen valkaisuttanut hampaani ihan hammaslääkärin toimesta ja hintaa sille kertyi kaikkineen (hammaskivenpoiston kanssa) 163e (varsinaisista toimenpiteistä Kela-korvaus). Kyseessä siis ns. pitkä valkaisu, eli muotit hampilääkärillä ja valkaisutöhkät kotio :)

Tässä asiassa en halunnut olla "mulletännekaikkihetinyt" -ihminen vaikka melkein kaikessa muussa olenkin. Hampaitani ei sorki kuin siihen koulutksen käyneet henkilöt ;)

Kysyitkö/tiedätkö minkäprossasta valkasuainetta ne sulle käytti Nelliina? Ehkä tuo kotivärjäysvalkaisuaine ei ole niin vahvaa, ettei haittaa, jos ikeniin sitä hieman menee. Mulla on siis sama kuin sulla, Terhi, ja oma aineeni on 10 ja 15%.

Mulla se tökötti ei pahemmin osu yön aikana ikeniin, vaan pysyy aika hyvin muotissaan. Kolme yötä voi pitää, eikä ikenissä tunnu mitään. Mutta jos viikon pitäisi putkeen, niin sitten varmasti saattaisi kirpaista.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Se on vain totuuden toinen puoli... alahammasrivistöni kun taas on liian ahdas ja yksi hammas pyrkii rivistä ulos. Olen ikuisesti katkera hammaslääkärille joka sanoi muksuna että et sinä oikomishoitoja tarvitse, kyllä se alarivi siitä asettuu. Ei asettunut prkl. Onneksi ei ole tapana hymyillä kahdella rivistöllä :DD

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

3/29 | 

Oi ihanaa! :) Mäkin olen haaveillut hampaiden vaalennuksesta välillä, itsellä ois vaan oikomishommat ensisijaisempia, sen takia kanssa, kun joskus 4-5 lk oikojalla sain itse päättää (!!), haluanko raudat vaiko en. No en sit halunnut... :P Mut hienot hampaat sait ostosteevekuvista päätellen! ;D

Juu, tai no valita ja valita, mut oikoja sano, että mulle tulee vaan persoonallinen hymy, etten tarvii välttämättä rautoja. Olin silloin kiusaamisen takia todella helpottunut etten joutunut niitä ottamaan, mutta myöhemmin purentaongelmien takia asiaa harmitellut (nyt nimittäin joutuisin maksamaan sen ~800 euroa kaikkinensa aivan itse, kun lapsen viisaudellani silloin joskus kieltäydyin). :P

Anneli_
4/29 | 

Lakialoitteesta en tiedä, hammaslääkärin tyttärenä olen kuitenkin hampaani valkaissut nimenomaan tuolla lääkärin tekemällä muotilla ja valkaisuaineella (aine laitetaan muottiin ja muotti suussa nukutaan). Mihinkään kauneushoitolaan en menisi hampaitani hoidattamaan, nimenomaan sen takia että ko. paikoissa ei ole kunnollista koulutusta siihen. Ihan samalla tavalla en menisi poistattamaan luomia tai papa-kokeeseen kosmetologille. On syitä siihen miksi _lääkäriksi_ opiskellaan vähän pidemmän aikaa...

Tuuli

Terve, tiedän että tästä postauksesta on paljon aikaa, mutta päätimpä vastata kysymykseesi kun se osui silmään eikä alkuperäinen kommentoija ole vastannut. Luulen että tärkein syy siihen miksi valkaisu kannattaisi aina suorittaa hammaslääkärillä eikä kauneushoitolassa on se, että kauneushoitolan henkilökunnalla ei ole koulutusta eikä välineistöä tarkastaa suun tilaa ennen valkaisua. Karies, reiät ja huonoksi menneet paikat on riskitekijöitä valkaisua tehdessä: lisäksi hampaiden sävy voi mennä epätasaiseksi jos niissä on pieniäkin kiillevaurioita (mitä ei edes paljaalla silmällä näe, usein näkyy kuitenkin hampaat "kuivatessa"). Hampaat pitäisi aina käydä hammaslääkärillä puhdistattamassa ennen valkaisua jolloin esim ientaskuista poistetaan plakki jne. Hammaslääkäri tai suuhygienisti pystyy eliminoimaan ison osan potentiaalisista valkaisuun liittyvistä riskeistä.

Lisäksi aineet mitä kauneushoitoloissa käytetään eivät välttämättä ole yhtä turvallisia kuin ne mitä hammaslääkärit käyttävät, ja mitä heiltä saa ostettua kotiin käytettäviksi.

No, joka tapauksessa, osalla sujuu ihan hyvin kauneushoitolavalkaisussakin ja osalla voi mennä hammaslääkärilläkin pieleen. Riippuu paljon omasta hammastyypistä ja lähtökohdista, mutta ainakin itse suosittelen varmuuden vuoksi menemään hammaslääkärille, koska todennäköisemmin valkaisu onnistuu siellä.

5/29 | 

Olen miettinyt niiin kauan hampaiden valkaisua, että ei ole tosikaan. täällä meilläpäin lystistä saa maksaa helposti kolminkertaisen summan tuohon verrattuna...

Olen tulossa maaliskuussa Tampereelle ja voisin enemmän kuin mielelläni tarttua tuohon tarjoukseen. Tiedätkö, miten kauan tarjous on voimassa? Ja mahtavatkohan pitää salonkiaan auki sunnuntaisin?? Hmm.. voin toki olla sinne suoraan yhteydessä. Kiitos kovasti tästä postauksesta! :)

Tiinu
6/29 | 

Hmm, hyvinhän tuo näytti onnistuvan ja tehokaskin oli! Ei tuohon hommaan mielestäni tarvita 6 vuoden koulutusta :)

7/29 | 

Mun hampilääkärin tekemällä kotivalkasusetillä on kyllä pysyneet hampahat valkeina jo vuodesta 2009, tosin olen ehkä noin 10 yönä sen jälkeen pitänyt muotteja aineineen suussa.

Joka päivä juon muuten teetä,

8/29 | 

Mun kampaaja on Beauty Putiikin yläkerrassa ja tuo pieni karvakaveri oli viimeksi siellä pyörimässä, kun kävin leikkauttamassa hiukseni ^^ Oikein symppis toveri!

Anna
9/29 | 

Tässä "vähän" faktoja hampaiden valkaisusta. Valkaisussa siis nimenomaan valkaistaan hammasluuta (dentiiniä), ei poisteta värjäymiä. Värjäymät, hammaskivi jne. tulee poistaa ennen valkaisua. Myöskään paikkojen väri ei muutu valkaisuaineilla.

Älkää hyvät ihmiset valkaisko hampaitanne kotona, enkä kyllä suosittele kosmetologiakaan. Siitä voi tulla ikäviä seurauksia kun ei ole ammattilaisten käsissä.

terv. hammaslääkäri

"Vaalennuksen historia on yli 100 vuotta vanha, oksaalihappoa käytettiin v. 1877 ja vetyperoksidia ensimmäisen kerran v. 1884. Vetyperoksidi eri konsentraatioissa ja erilaisissa kombinaatioissa on nykyisinkin vaikuttava aine. Konsentraatio vaihtelee 3–35 %:iin. Vetyperoksidimolekyyli on pieni, joten se läpäisee helposti kiilteen ja dentiinin. Vetyperoksidin vaikutusta voidaan tehostaa käyttämällä sen kanssa valoa tai lämpöä tai toista hapettavaa ainetta.

Vetyperoksidi aiheuttaa hapetusreaktion. Se muodostaa hajotessaan vapaita happi- ja perhydroksyyliradikaaleja, joista perhydroksyyli on vahvempi hapettaja. Jos miljöö on hapan, kuten vaalennusgeeleissä, muodostuu enemmän happiradikaaleja. Jos liuoksen pH on 9,5–10,8, perhydroksyyliryhmiä muodostuu enemmän ja vaalennusteho on parempi. Kun läsnä on katalyyttejä ja entsyymejä, kahdesta vetyperoksidimolekyylistä tulee vettä ja happea, ei siis synny vapaita radikaaleja eikä vaalenemista tapahdu. Hampaiden on siis oltava kuivat ja puhtaat optimaalisen tuloksen saamiseksi. Kun hapettava vetyperoksidi diffundoituu kiilteen ja dentiinin läpi, reaktiossa voimakkaan väriset hiilirenkaat avautuvat ja muuttuvat ketjumolekyyleiksi, jotka ovat väriltään vaaleampia tai värittömiä. On arveltu, että saturaatiopisteessä ei enää tapahdu vaalenemista, vaan prosessi alkaa hajoittaa kiilteen omia proteiineja hiilidioksidiksi ja vedeksi.

Kotivaalennuksessa käytettävät geelit sisältävät 10–20 % karbamidiperoksidia, joka hajoaa vetyperoksidiksi ja ureaksi ja nämä edelleen hapeksi ja vedeksi sekä ammoniakiksi ja hiilidioksidiksi. Kymmenprosenttisesta karbamidiperoksidista tulee vetyperoksidikonsentraatioksi 3 %, 15 %:sta noin 5 % ja 20 %:sta noin 7 %. Hyytelömäisen konsistenssin aikaansaamiseksi geelit sisältävät apuaineina mm. karboksimetyylipolymeeriä ja glyserolia." *teksi lainattu Therapia Odontologicasta, kirjoittaja Carita Porko*

Anna

Haluaisin vielä kommentoida ketjuun, ettei tule väärää käsitystä valkaisusta. Hampaiden valkaisu on oikein tehtynä ja oikeilla aineilla TÄYSIN TURVALLINEN toimenpide. Turha hysteria ei ole tarpeen, mutta kannattaa kuitenkin kääntyä ammattilaisen puoleen.

ps. Nelliinan blogi on ihana

terv. hammaslääkäri

Ali
10/29 | 

Olin jotenki aina aatellu että sulla ois vähän kierot hampaat tai jotain ku en muista aiemmin niitä kuvissa nähneeni ;D Mutta tosi suora rivistö on ja valkoisetkin ovat, olen kateellinen :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

HAHAH :D juu kyl mun hymykalusto on ihan sievä, mutta ikävä kyllä jos yritän väkisin pakottaa hammashymyä kuviin, siitä tulee mieleen enemmän Frendien Chandlerin kihlajaiskuvahymyilyt kuin missihymyt :D ts. en pysty hymyilemään luontevasti hampaat näkyvillä, jollei oikeasti aidosti naurata.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

ella
11/29 | 

Kiitos jutusta Nelliina!

Itse huomasin jo ala-asteella hammasluuni olevan paljon luokkatovereiden hampaita keltaisempi (ja sain kuulla siitä jatkuvasti) ja asia vaivaa minua aika ajoin. Nykyisin onneksi ikätovereiden elämäntavat (kahvi, punaviini, tupakka) tasaavat tilannetta :D Toimenpide on silti sellainen, jonka voisin kuvitella haluavani tulevaisuudessa opiskelijan rahattomuudesta päästyäni. Olen sikäli epävarma purukalustostani, että suunhoidon ammattilaisen konsultointi lienee tällöin joka tapauksessa paikallaan.

Olisi erittäin mielenkiintoista, jos haastattelisit aiheesta hammaslääkäriä tai muuta suuterveyden ammattilaista. Perinpohjainen haastattelu selvittäisi myös varmasti näitä keskustelussa liikkuvia paikoin mystisiäkin käsityksiä toimenpiteestä.

12/29 | 

Tämä oli mukava blogi lukea. Itse olen haaveillut tästä jo pitkään - mutta olen sellainen kahvin juoja, että luulen ettei hampaat pysy kuin hetken hohtavan valkoisina, että onko kannattavaa laittaa tuollainen summa.. Kahvista en pysty luopumaan :)

Smile
13/29 | 

Hei, olen teettänyt saman valkaisun omille hampailleni ja olin tulokseen erittäin tyytyväinen.

Omat hampaani valkaisi alan kouluttajana toimiva henkilö. En kokenut joutuvani minkäänlaiseen vaaraan toimenpiteen aikana. Hygienia paikassa ja toimenpiteen suorittajalla oli moitteetonta. Jokaiseen esittämääni kysymykseen sain mutkattoman ja suoran vastauksen. Myös ohjeet ennen valkaisua olivat selkeät ja minua neuvottiin poistattamaan hammaskivi sekä tarkastuttamaan hampaat hammaslääkärin vastaanotolla mahdollisten reikien tms. vuoksi. Jokaiselle varmasti on selvää että vihlontaa saattaa esiintyä jos hampaat eivät ole terveet, vihlovathan ne silloin jopa erinnäisistä ruoka-aineista johtuen. Käytettävä vetyperoksidi oli juuri 16% vetyperoksia sisältävää geeliä. Eli noin puolet miedompaa kuin hammaslääkärien käyttämä, tosin useat hammaslääkäritkin ovat siirtymässä miedompiin aineisiin koska tuotteiden kehittyessä samat tulokset voidaan saada aikaan miedoimmilla aineilla eikä näin ollen ikeniä ole tarvetta suojata. Ikenissä ei tuntunut toimenpiteen aikana miltään, tosin jos ikenet ovat rikki niin aivan varmasti mikä tahansa aine saa ne kirvelemään tai reagoimaan. Jokaisen täytyy siis ylipäätään huolehtia omasta suustaan muutenkin kuin vain satunnaisilla hammaslääkäri käynneillä. Hampaiden oma värisävy on geneettisesti perittyä, joten tällä valkaisumenetelmällä poistetaan vain ruokien yms. aiheuttamat värjäymät. Ei siis valkaista hammasluuta. Se kuinka kauan tulos kestää on täysin jokaisen oman elämäntyylin ja hampaiden huollon aikaan saannosta. Toimenpidettä ei saa eikä pidä suorittaa useammin kuin 6kk. välein. SIlloin hammaskiille ei vaurioidu! Eli osa vastuu on myös asiakkaalla, jos asiakas on käynyt valkaisussa toisessa paikassa vain muutama kuukausi sitten ja tulee teettämään uuden valkaisun toiseen paikkaan eikä kerro asiasta niin vastuu on asiakkaalla itsellään. Sama on käykö hän tällöin kosmetologin vai hammaslääkärin vastaanotolla. Sama asia on jos asiakas on raskaana eikä kerro tästä ja teettää toimenpiteen joka on kiellettyä raskausaikana. Kyllä kuluttajalla itselläänkin on vastuu ja velvollisuus kertoa asioista jos niitä kysytään.

Olin itsekin tyytyväinen valkaisun tulokseen ja olen suositellut sitä muillekin. Jokainen tosin voi päättää missä ja kenen tekemänä valkaisun teettää. Selvennykseksi vielä: hammaslääkärien opintoihin eivät kuulu valkaisut vaan myös hammaslääkärit hankkivat koulutuksen näihin toimenpiteisiin valkaisuaineiden maahantuojilta.

Tiina
14/29 | 

Hei.

Vaikka oli jo vanha keskustelu, niin oli pakko tulla kommentoimaan. Ajat on muuttunu näköjään aika paljon parissa vuodessa. :D
Nykyään hampaiden valkaisu onnistuu kotona vähintään yhtähyvin, kuin ennen lääkärissä.
Itse jouduin käymään parikertaa vuodessa ammatilaisella hampaiden valkaisussa, koska elän kiireistä elämää ja poltan ja juon liikaa kahvia.
Kokeilin useampaa kotivalkaisu tuotetta silloin aikanaan ja ne eivät todellakaan toimineet, kunnes ystäväni toi minulle jenkeistä Crestin 3DWhite liuskoja. Kerran kokeiltuani jäin samantien koukkuun. Hampaidenvalkaisu muuttui todella helpoksi ja sen pystyi tekemään joko aamulla töihin valmistautuessa tai sitten illalla sohvalla maatessa ja telkkaria tuijottaessa.
Suosittelen siis teillekkin jos ette ole vielä päässeet kokeilemaan, niin tilatkaa 3dwhite.fi:stä liuskat ja hammastahna, niin voitte unohtaa kalliit hammasvalkaisut hammaslääkärissä ja pääsette siirtymään nykyaikaan. ;)

Anniina
15/29 | 

Moi Niina,

Oli kiva lukea onnistuneesta hampaiden valkaisusta! Aika usein nimittäin saa lukea siitä, miten hampaiden valkaisua ei kannata tehdä missään nimessä, mutta tuo Beauty putiikin tekemä valkaisu ei kuulosta ollenkaan hullummalta! :)
Tästä on jo muutama vuosi aikaa, oletko joutunut toistamaan käsittelyn? Tuona vuonnahan noita EUn rajojakin kai muutettiin, että vetyperoksidia ei saisi olla yhtä paljon kuin ennen ( lähde: https://www.whitening.nu/fi/hampaiden-valkaisu/karbamidiperoksidi-vetype... ), mutta en tosiaan ole Beaming Whiten tuotteisiin tarkemmin tutustunut, niin en tiedä kuinka pitkäkestoisia ovat ja millaisia määriä valkaisuainetta niissä on.

Joka tapauksessa kiitos vielä blogistasi, on tullut luettua vähän enemmänkin! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012