Kaikki New Yorkissa vierailevat haluavat tietenkin nähdä Vapaudenpatsaan eli the Statue of Libertyn. Me emme periaatteessa ole erityisen nähtävyyspakkomielteisiä, mielummin vain kuljeskellaan ympäriinsä ja annetaan nenän (tai väärien metrovalintojen :D) viedä, mutta Vapaudenpatsaan näkeminen kävi kätevästi samalla, kun halusimme ihmetellä Manhattania lautalta käsin. Ja mikä parasta, ilmaiseksi.

New Yorkin matkaaja voi joko maksaa (enemmän tai vähemmän) erilaisista turistilautoista Vapaudenpatsaalle, jotka menevät perille asti tai kiertelevät patsaan ympärillä, tai sitten hypätä budjettimatkailijan tyyliin ilmaisen The Staten Island Ferryn kyytiin. Lautta kulkee Staten Islandin ja Manhattanin väliä n. puolen tunnin välein ja matka kestää noin 25 minuuttia. Upean Manhattanin silhuetin lisäksi pääsee ihmettelemään matkan varrella sijaitsevaa Vapaudenpatsasta suhteellisen läheltä.

South Ferryn terminaaliin pääsee kätevästi metrolla, pysäkki on south ferry station ja metrotunnelista ulos tultaessa terminaali on ihan nenän edessä. Terminaalin ihmismassaa ei kannata pelästyä, sinne vaan massan mukaan, lautta imee sisäänsä käsittämättömän paljon ihmisiä ja erittäin tehokkaasti, monta sataa lauttailijaa oli lastattuna lähtövalmiiksi reilu viidessä minuutissa.


m41

m41


m31

m31

Lautalle Manhattanilta mentäessä Vapaudenpatsas näkyy oikean puolen ikkunoista ja toki kannattaa mennä ulos jos sää sallii.


m2

m2

Meille sattui melkoinen puhuri, joten viihdyttiin kannella tasan sen aikaa, että silmät vuosivat itsensä päästä irti ja sitten siirryttiin sisätilaan lämpimään.


m5

m5

Minulla oli tänään yllä vahingossa teemaan sopien Gothamin fanipaita.


m1

m1


m61

m61

Lautalla on myös kahvila, eli matkamukavuus huipussaan kuppi kuumaa käpälässä.

New York on ihan niin kallis tai halpa kuin itse haluaa, joten turha pelätä hintoja tänne tultaessa. Hotellit ovat sikahintaisia tasoonsa nähden (Manhattanilla), mutta hengailu, syöminen ja kokemuksien keräily eivät ole.

Kommentit (10)

Nimimerkki hölmö -- Tuossa vasemmalla tuo korkeampi rakennus jonka katolla on rakennuskurkia.. Se on uusi WTC.. Sitä rakennetaan täsmälleen edesmenneen viereen.

hölmö
2/10 | 

Jos world trade centerit olisi pystyssä niin näkyiskö ne tuossa alimmassa kuvassa

3/10 | 

Me suunniteltiin tätä, mutta päädyttiin kolmetuntiselle risteilylle jonka aikana kierrettiin koko Manhattanin ympäri. :) Kannattaa todella lautalla millä hyvänsä käydä ihailemassa paikkoja vedestä käsin.

Aurelia12
5/10 | 

Hei,

Nykissä näyttää ihanalta, ehkä minäkin vielä joskus pääsen sinne! Sitä ennen valloitan Helsingin.

Kohta nähdään,

Aurelia12

Iipu
6/10 | 

Eiiih tuli mieleen se "jäälautalla pienoinen kahvila huh hei! Jääkarhuillaaa.." -laulu =DDDD

harmi että on tuuliset kelit, avokki kävi opinahjotovereidensa kanssa kyseisessä kaupungissa ja kelit olivat kuulemma t-paitameininkiä. Toivottavasti aurinkokin pilkottaa! =)

Hauskaa lomaa!

-Iipu

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012