Olen toistuvasti törmännyt nimeen Thea Cadabra pyöriessäni ihmeellisen internetin erilaisilla kenkäsivustoilla. Theaan on usein liitetty sanoja vintage, fantasy ja kitsch, eli kaikkea sitä, mitä kengissä rakastan. Oli aika laittaa google laulamaan.

Löytöni olivat aivan huikeita. Lohikäärmettä, keijusiipiä, raketteja...!


theacadabra3

theacadabra3

Kengistä tulee hieman mieleen Irregular Choicen hulvattomat mallit, lieneekö IC:n inspiraation lähteet olleet Thean vanhoissa fantasiamalleissa.


theacadabra

theacadabra

Cadabran ura kenkien parissa alkoi 70-luvulla, kun nainen pääsi kenkämestarin oppiin. Idea kenkien valmistuksesta lähti alunperin liikkelle, kun Thea ei löytänyt kaupoista tarpeeksi upeita kenkiä asuihinsa. Suunnittelija voitti malleillaan Crafts Council Shoe Show:n ykköspalkinnon vuonna -79, mutta kaupalliseksi mallistoksi Cadabran kengät päätyivät kuitenkin vasta 80-luvulla.

"Thea's original inspiration came from diverse sources such as David Bowie, Biba, the Rocky Horror Film Show and vintage clothes, to 50s kitsch."theacadabra2

theacadabra2

"Wearing wonderful shoes is a truly uplifting experience".

Mitäpä tähän lisäämään. Upeaa viikkoa kaikille :)

Kommentit (9)

Alva
1/9 | 

Mä en ole edes korkokenkäihmisiä (omistan kolmet, joita käytän vain pakon edessä ja silloinkin horjuen), mutta nuo lumpeenkukkakorkkarit, tah-too!

Saiju
2/9 | 

Juuri niin hauskoja, kauniita ja leikkisiä kuin kengät parhaimmillaan ovat. Ihania :) Itse oon nyt haasteen edessä kun tarvisin keveät juhlavat täysin matalat kengät joiden tulisi kestää hiekkarantaa ja kuitenkin sovittava juhlapukuun. Tiedän että paikan päältä saisin, mutta juhlat ovat jo samana päivänä kun saavun maahan eli ei uskalla jättää sen varaan. Kaapit pullollaan korkkareita, mut yhtiäkään matalia juhliin ei löytynyt kaapista. Positiivista että pääsen sanomaan miehelle ettei mulla ole vielä tarpeeksi kenkiä ;)

eltsu
4/9 | 

Nuo viimoiset kengät ovat aivan ihanat!! love it!! muut ehkä hieman rajuja omaan makuun, mutta tosi hienoja silti.

En ole koskaan aiemmin kuullut kyseisestä merkistä.

5/9 | 

Nuo viimeiset sai kyllä mun kuolan valumaan, ihan mielettömät!! Ja myönnetään, etten ole koskaan näin mielikuvituksellisia kenkiä nähnyt :)

Maija
7/9 | 

Gallerian kuvista päätellen näitä markkinoidaan miehille.

Kyllä en jaksa ymmärtää tota että on pakko yrittää myydä ihan kaikkea alastomalla akalla.

8/9 | 

Mun mielestä IC:t on kauniimmin muotoiltuja, nää on tavallaan vähän halvannäköisiä. Mut noi ekat on kyllä huisit, jalkoihini koska vaan :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013