Lomareissun menomatkalla ystäväperheemme ehdotti lounaspaikaksi Tiirinkosken Tehdasta Hämeenlinnassa. Nimi oli etäisesti tutun kuuloinen, mutta en ollut koskaan käynyt paikassa. Siellä oli kuulemma ylämaankarjaa eli tukkalehmiä lasten ihasteltavaksi, hyvää lounasta, ja tilan puoti täynnä sisustusherkkuja. Selvä, sinne siis. 

Enpä tosiaan arvannut, että meitä lähellä on näin kiva lounaspaikka! Tiirinkoski on ihan ehta maatila, jossa viljellään esimerkiksi härkäpapua. Kahvilasta voi ostaa mukaan tilan omia tuotteita aina härkäpapujauhoista villalankaan, mutta vanhaan navettaan laitetusta suuresta putiikista löytyy muitakin aarteita:

Putiikissa myytäviä vaatemerkkejä ovat esimerkiksi Hunkydory, Minimum, Becksöndergaard, Levi's ja Odd Molly. Ja triljoona muuta fiilikseen sopivaa brändiä. Vaatteiden ohella tarjolla on kosmetiikkaa, asusteita ja sisustusta. Suomi on matkailumaana ihan ykkönen juuri tästä syystä, että odottamattomista paikoista löytyy piilotettuja helmiä. Tässä tapauksessa keskeltä Hämeenlinnan peltoja.

Ja se lounas! Älä vaan jätä väliin Tiirinkosken härkäpapupannaria, suolaisena tai makeana: 

Olen niin iloinen, että meidän läheltä löytyi taas yksi kiva retkikohde, ihan erityisesti ruokamielessä. Hyviä lounaspaikkoja ei voi olla liikaa, ja Tiirinkosken Tehdas oli sellainen, että sekä lapset että aikuiset viihtyvät. Meidän tyttö oli onnesta soikeana pihan pupujen kanssa ja minä taas jaksan katsella tukkalehmiä loputtomiin. 

Tiirinkosken Tehdas

Haantie 5
13500 Hämeenlinna

Kommentit (4)

NiksNaks
1/4 | 

Lähimatkailukohteeksi suosittelen Iittalan vanhassa pappilassa olevaa sundayshoppia, aivan erityisen super hyvää jätskiä!!!!!

MarjukkaS
2/4 | 

Kiitos tosi paljon tästä vinkistä!
Miksen ole koskaan kuullut tästä paikasta?

Essiiij
3/4 | 

Näin neulojaihmisenä eniten kiinnostusta herätti nuo aivan ihanan näköiset langat! <3 Näytti kyllä muutenkin tosi kivalta paikalta - täytyy pitää mielessä, jos tulee Hämeenlinnan seuduilla joskus ajeltua.

jennii
4/4 | 

Loistovinkki, taitaa lähteä käyttöön jo viikonloppuna! Itsekään en ole koskaan kuullut ko. paikasta. Olisipa joku nettisivusto, jossa Suomesta olisi kattavasti esillä kaikki tällaiset ihanat retkikohteet!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010