Nyt tahtipuikkoihin pääsee purevan huumorin kruunaamaton kruunu, ystäväni "Shrek". Lukijatoiveena oli ystävän kirjoittama tarina ensimmäisestä kohtaamisesta ja kaveruudesta. Minä sain näköjään lempinimen Fiona :D

Shrek ja Fiona

"Shrek: Tapasin Niinan ensimmäisen kerran noin 2.5.2003 klo 8.30 kesätyöpaikkani ulko-ovella. Oli ensimmäinen työpäivä ja bisnespätevyyttä puhkuen olin sonnustautunut asialliseen housupukuun, koska kyseessä oli ensimmäinen lähimainkaan koulutustani vastaava kesätyö ja tarve osoittaa erinomaisuuteni ja äärimmäisen realistinen haaveeni vakinaistua ja saada tästä työstä eläkevirka - sehän onkin niin todennäköistä - oli päälimmäisenä mielessä. Luulin myös olevani ainoa kyseiseen kesätyöhön palkattu, joten voitte vain kuvitella hämmästykseni, kun siihen ovelle tuleekin rennosti farkkuihin, hippihörhöpaitaan ja pitkään farkkutakkiin pukeutunut kaksimetrinen köyhän miehen Christina Aguilera. Kaiken lisäksi tällä lelukaupan Barbie-hyllystä karanneella ilmestyksellä oli silmissään tekoripset, joista tuksukin olisi ollut kateellinen. Tuohon aikaan tekoripset eivät olleet vielä ihan tavallinen juttu vaan ne  kiinnittivät kyllä huomion, jos jollain sellaiset oli. Toisin sanoen Niina oli aivan uskomattoman upea ilmestys. Ajattelin, että joku missi tässä vähintään nyt on. En ole koskaan ollut kovin hyvä peittämään tunteitani, joten Niinan ei tarvinnut kauheasti arvailla, mitä päässäni liikkui mulkoillessani häntä suu auki päästä varpaisiin. Myönnän siis muodostaneeni ennakkokäsityksen Niinasta sanaakaan hänen kanssaan puhumatta täysin ulkonäön perusteella. Ja tuo ennakkokäsityshän sijoittui tietenkin jonnekin bimbon, pissiksen ja lehmän välimaastoon.

Onneksi Niina kuitenkin osoitti melko pian, kuinka väärässä olin ollut. Pakkohan sen kanssa oli ruveta ruokatuntejaan viettämään kun se niin sitkeästi halusi. Erittäin nopeasti minulle valkeni, miten umpikiva ihminen tässä oikeasti on kyseessä ja miten paljon yhteisiä puheenaiheita meillä olikaan. Niinan kanssa voi puhua i-h-a-n kaikesta eikä hän koskaan tuomitse tai pidä omituisena tai epäcoolina."

Fiona: Rakas Shrek. Huomasin kyllä, kuinka paljon inhosit minua heti ensimmäisellä silmäyksellä ja se oli yksi syy miksi sitkeästi pommitin sinua mennään kahville -viesteillä. Halusin näyttää että sinä, rakas nirppanokkainen mörököllini, olet väärässä minun suhteeni. Yleensä en jaksa vaivautua ennakkoluuloisten ihmisten kanssa, mutta tällä kertaa aavistin, että meidän kemiamme kohtaavat väkisin jossain vaiheessa, koska olit niin ihanan pippurinen heti alkuunsa. Ystävyyden ei tarvitse olla rakkautta molempien ensi silmäyksellä, se riittää että toisella on tulinen silmäys. Liitän tähän todisteeksi pari fotoa itsestäni tuolta Aguilera-ajalta, uudemmat lukijat eivät kuitenkaan usko millainen barbie olin (ja olen edelleen, naamioidun vain tumman hiusvärin alle):


y5

y5

"Shrek: Ihan rehellisesti, kuinka monella teistä ei ole edes joskus käynyt vähän mielessä, että millainenkohan diiva Niina ihan oikeasti on? No kun ei se ole yhtään. Niinalle on aivan sama, miltä hänen kaverinsa näyttävät tai millainen status niillä on. Niina on täydellisen ennakkoluuloton muita ihmisiä kohtaan eikä hän koskaan arvostele ketään ulkonäön perusteella. Niinalla on myös maaginen kyky olla välittämättä muiden mielipiteistä, mikä koskee hänen omaan ulkonäköään, mutta myös hänen kavereitaan. Alussa kriiseilin itse kauheasti siitä, voinko näyttäytyä Niinan seurassa, tai oikeammin voiko Niina näyttäytyä minun seurassani. Kyseessä oli kuitenkin tämä päät kääntävä ilmiö, joka ohi mennessään saa miehet haukkomaan henkeään ihastuksesta (yksi huoltomies kerran meinasi pudota tikkailta, tämä on fakta) ja naiset kihisemään kateudesta. Että kehtaako Niina muka oikeasti kulkea kadulla ja käydä baarissa naisen kanssa, jonka mielestä pukeutumisessa mukavuus peittoaa ulkonäon mennen tullen. Tiedoksi, että suosikkijalkineeni ovat talvisin merrelit ja kesäisin tennarit tai urheilusandaalit. Ajattelin, että katsotaan vaan, jos kulman takaa kohta tulee Niinan muita cooleja kavereita, niin se tuskin tuntee minua siinä vaiheessa. Olin niin väärässä."

Fiona: lievää liioittelua ilmassa, mutta totta kyllä, blondina barbienukkena kohtasin niin monta pelkän ulkonäön perusteella tuomitsevaa ihmistä, että päätin tiukasti olla sortumatta itse samaan lokerointiin. Päätin myös pitää kiinni omasta (välillä vähän kyseenalaisestakin) lookistani enkä koskaan taipua muiden tahtoon. Sillä tiellä mennään edelleen. Shrekin hassu panikointi jaksoi naurattaa minua, kuka oikeasti muka miettii kaverin kenkiä! Ystävien kesken hyväntahtoinen piruilu toisen blondiudesta ja PVC-housuista on hullun hauskaa, etenkin kun saa ladata takaisin pari faktaa Crocsien käytöstä. Että niin rakas Shrekini, mites ne sun talvicrocsit :D Piruilu on kuitenkin ihan eri asia, kuin oikeasti puuttuminen ystävän ulkonäköön. Tosiystävä ei koskaan häpeä toisen crocseja tai kumihousuja.

"Shrek: Niinan kanssa on ihana olla. Meitä yhdistää varsinkin järkyttävän pervo huumorintaju. Ihan turha luulla, että Niina olisi jotenkin kaino ja viehkeä. Yhdessä saamme paatuneimmankin merimiehen punastumaan noin kahdessa sekunnissa. Niina on todistanut minulle sen, että keiju ja köntys voivat olla parhaita kavereita eikä edes crocsien käyttöni ole saanut säröä aikaiseksi tähän ystävyyteen."

Fiona: älä ny prkl riko tätä kainon&viehkeän mainettani, älkää uskoko mitään, mitä Crocsien käyttäjä kertoo! Mustamaalausyrityksistä huolimatta olet ihana mussu.


y7

y7

"Shrek: PS. Niina väittää edelleen, että ne tekoripset olivat toissailtaisten vappubileiden jäljiltä ja että ne eivät vaan lähteneet irti, mutta olen aivan varma, että todellisuudessa Niina vaan piti niistä eikä halunnut ottaa niitä pois. Ja miksi olisi, ne olivat aika fantsut ripset :)"

Fiona: no kun ne oli kestoripset, joita ei voinut kiskoa irti! Kyllä vähän hävetti tulla niillä ekana päivänä töihin! Mutta mieti, että aguileratyttö selvisi 2.5.2003 klo 8:30 saaduista kylmistä katseista kaasoksesi asti. Blondit rules!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (50)

appelsiini
2/50 | 

haha, ihan mahtava postaus! Nauroin ääneen. Ja nuo blondikuvasi, ihan mhtavia !! :'D

3/50 | 

Oli muuten aika mahtavasti piilotettu viisaus tähän tarinaan upotettuna. Kunpa se vaan menis perille, etenkin niille ennakkoluuloisuuteen taipuvaisille.

Ja täytyy tosiaan myöntää, että oot kyllä ollu niin paljon jäätävämpi blondi kuin meikä tohon aikaan, että ihan varmana oisit saanu litsaria, jos ois vuonna 2003 baarissa törmätty ja mulla ois (ollu) tapana olla aggressiivinen ja suvaitsematon pissis. :D

ellu
4/50 | 

Hurmaava vuoropuhelu! Liippasi läheltä omaa elämääni ja pisintä ystävyyssuhdetta.

Rytsis
10/50 | 

Tämä tarina ollaan juteltu monta monituista kertaa mutta silti nauroin ääneen

:DDDD

SaraJana
12/50 | 

Aivan ihana postaus!! :) Ja kyllä tällaisen pitkänlinjan lukijankin (alusta asti) on vähän hankala hahmottaa, että tuo kuvien barbie-blondi on todellakin sama Nelliina! :D Ei kyllä enää meinaa edes muistaa niitä blogisi alkuaikoja, kun olit edelleen blondi.

candycarousel
14/50 | 

Ihastuttava postaus! Ja Niina, Aguileralookkisi pamahti justiinsa mun kauneusihanteeksi. meh wants to be a real life barbie too. Olet(te) ihan(i)a!

Mirkku
15/50 | 

Olipas mukavasti maanantaiaamuna mieltä lämmittävä postaus :)

Olen itseasiassa ollut myös yhden kesän kanssasi samassa työpaikassa noina blondiaikoinasi. Blogin löysin noin vuosi sitten, mutta koska tyyli on muuttunut niin paljon, niin vasta tästä postauksesta sain täyden varmuuden että kyseessä on sama ihminen, hehe :)

rairai
17/50 | 

Aivan mahtava postaus! Voi hyvänen aika, kun nauroin katketakseni. Minulla on myös kokemuksia tällaisista hauskasti alkaneista ystävyyssuhteista: minä vihasin vuosikausia nykyisin parasta ystävääni, joka taas pelkäsi minua vuosikausia. :D Aivan syyttä suotta oltiin molemmat ennakkoluuloisia. Mutta kyllä tälle asialle ollaan vuosikausia naurettukin!

Pippuri
18/50 | 

Ihana postaus!

Ja ihanasti "vuoropuheluksi" rakennettu, tosi kiva toteutus!

Ja vielä ekstra pisteet noista ihanista blondikuvista, ihan mahtavia!

19/50 | 

Tää oli ihan mahtava :) Ja ei vitsi noita vanhoja kuvia, olin jo melkeen unohtanu miltä oot näyttäny. Kuitenkin aika alkuajoista saakka seuraillut blogiasi.

lambi
22/50 | 

En ois kyllä tunnistanut tota aguileratyttöä samaksi Nelliinaksi jos ei olis ollut selventäviä tekstejä kuvissa! :D

Ihana! Shrek ja Fiona on hyvä vertaus, koska Shrek oli ihana eikä ollenkaan kamalan näköinen! (Niin siis tietenkin Fionakin :D) Ihana että vikassa kuvassa on vihreä huivi niin Shrek on väriteemassakin.

23/50 | 

Sun olis pitänyt kuulla miten repesin nauruun nähtyäni ja luettuani ton aguileratyttö-kohdan.. :D Oot ihan erinäkönen!

Ihana postaus muutenkin ^^

25/50 | 

Ihana postaus! :) ja voi herranen aika nuo vanhat kuvat susta... Vaikka tiesin sun olleen ennen blondi, en silti ihan tuollaista lookia ajatellut sulle :D

mmarppaa
26/50 | 

herraisä ootko oikeesti ollu joskus ton näkönen ? ::D:D:D hämmentävää....... mutta tää nykynen tyyli istuu sulle paljon paremmin :>

rairai
27/50 | 

Hei, saako vielä esittää toivepostausehdotuksen? Olisi aivan huippua, jos tekisit postauksen missä näkyisi erilaiset hiustyylisit eri ajoilta!

Iris
28/50 | 

Meinasin tippua tuolilta kun näin sun blondi-kuvat :D Oot kyllä muuttunu hurjasti niistä ajoista, ei kyllä tunnistais samaksi henkilöksi noista kuvista ja nykyään.

Tosi ihana postaus, ja hauskasti kirjoitettu. Niin se on, ettei aina kannata uskoa siihen mitä näkee. :)

maria
29/50 | 

Mahtava postaus, liikkis! Olen lukenut blogiasi useamman vuoden, ja odottanut blondikuvia pitkään :)

Eee
30/50 | 

Ei sillä, ettetkö olis ollut blondina barbie-tyttönä nätti, mutta tykkään nykyisestä lookistasi paljon enemmän. :D En uskaltais kommentoida mitään tuon näköiselle. :<

Maija
31/50 | 

Vaikka tuo kisakin hujahti ohi, niin kannanpas mäkin korteni kekoon ja heitän sulle varastoon vielä yhden toivepostausidean!

Eli oon viime aikoina itse muistellut kirjoituksiasi kengistä. Tässä juhlien kynnyksellä oon testaillut erinäisiä korkkareita, ja todennut niiden näyttävän ihanilta mutta samalla pelännyt niiden pilaavan kokonaan jo tennareilla pilatut jalkani (matalat jalkapöydät löytyy). Toivon siis, että postaisit jonkinlaista settiä korkojen (ja miksei muidenkin kenkien?) terveysvaikutuksista. Hahhaaaa mikä ilmaus :D siis kertoisit korkkareista(si), jotka ovat ihania mutta samalla hyviä jalalle, ja muutenkin aiheesta jotain, mikä tuntuu hyvältä. Oot maininnut näistä postauksissasi useastikin, sana "päkiäplato" on jotenkin syöpynyt mieleeni blogias lukiessani ja liitän sen aina suhun :D Postaus voisi olla vaikka jonkinlainen yhteenveto jutuista, joita oot jo kertonut.

Olisin todella otettu, jos tästä joskus kirjoittaisit, mutta ei mitään paineita :) Kiitti ihanasta, piristävästä ja sivistävästä blogista ja ihanaa kesää!<3

32/50 | 

Saahan näille nauraa vedet silmissä jalat kohti taivasta? Olen nähnyt monesti näitä sun blogikuvia, mutta nää oli jotenkin... niin...

Mutta tuollaisia ennakkoluulo tapauksia sattuu.. Hoitsukoulussa eräs tuleva luokkatoverini katsoi minua kauhusta kankeana kun olin pukeutunut ekana päivänä juuri takapuolen peittävään vaaleanpunaiseen minihameeseen ja muutenkin kaikkeen vaaleanpunaiseen hörhötykseen. Lopulta olimme koko 3 vuotta kuin paita ja peppu.

Aleksandra
33/50 | 

Ihastuttava postaus! Ja ei, en olisi tunnistanut sinua noista kahdesta ensimmäisestä kuvasta, pakko myöntää. Joudun myös häpeäkseni myöntämään, että olisin melko valmis lyömään sinut blondibimbolaatikkoon vain noiden kuvien perusteella. Toisin sanoen: jos ensimmäistä kertaa lukiessani kuvissa olisi poseerannut tuollainen Nelliina, en olisi vieraillut blogissa todennäköisesti toista kertaa. Nyt kuitenkin rakastan blogiasi, aiheita ja erityisesti kirjoitustyyliä! Postaus sai siis todella ajattelemaan ja häpeämään ennakkoluulojani. Kiitos!

LaLau
34/50 | 

<3 tämä postaus on parhautta. Jumankekka tota blondia babea tuolla postauksen keskivaiheilla. :D

Kalypso
35/50 | 

Ei mulla muuta, mutta halusin vain kertoa, miten hyvälle tuulelle tämä postaus minut sai. :) Jaksaa hymyillä pitkään!

Minttu
37/50 | 

Voi sentään että tää piristi mun päivää kuin suuri kulhollinen lakritsijätskiä konsanaan! Vastakohdathan nimenomaan täydentää toisiaan, niin parisuhteissa kuin ystävyyssuhteissa. :)

Pee
38/50 | 

Olipa hauska nähdä piiiiiiitkästä aikaa noita barbie-kuvia :D Sä olit kyllä niin täysin erinäköinen silloin! Ja kuinka kauan mä olen tätä oikein lukenut, kun muistan sun blondiuden tosi hyvin..

Miu
40/50 | 

IHANA! Nyt kyllä kelpaa tämmöisen persoonan blogia lukea aijai! :)

Tää sai mut varmistumaan siitä että voi oll aihan oma itsensä, ei tartte muovailla ittensä muitten mukana että olis 'cool', kiitti Niina!

Maryann
41/50 | 

Aivan ihana postaus! hymy huulilla luin alusta loppuun. ja mahtavia nuo vanhat kuvat!! :)

42/50 | 

Ihana ystävyystarina. Tällainen tarina olisi hyvä jokaisen lukea vaikka kerran vuodessa niin pysyisi itselläkin muistissa mitä kuuluu ystävyyteen. Vaikka kauniit asiat ovatkin ihania niin ihan liikaa ihmiset miettivät sitä pintaa, itsensä ja muiden.

jenski
43/50 | 

Ihana postaus ystävyydestä:) Ilmeeni oli varmaan O_O kun katsoin kuvaasi, jossa oikeasti näytit aikamoiselta pissikseltä!:D Ajattelin että "Voiko nuo OIKEASTI olla Niinan hiukset! Ettei vaan mitään perukkia olisi laittanut!":D

44/50 | 

Muiden mukana täytyy henkäillä, että ihana postaus. Olisi mahtia kuulla omien kavereiden ensikäsityksiä itsestään, täytynee alkaa kyselemään. Barbien sijaan olen varmaan näyttänyt "kaksimetriseltä" (meiltä kun senttejä löytyy tasan saman verran) menninkäiseltä rastoineni ja miljoonine lävistyksineni. Mutta tosiaan huippu postaus!

epäkäs
48/50 | 

Voi kun kertoisit vielä että saitko paljonkin vihaista suhtaumista kestää blondina, siis tuntemattomilta... On se hämmentävää se ennakkoluuloisuuden määrä mikä ihmisiin mahtuu..

j
49/50 | 

"Alussa kriiseilin itse kauheasti siitä, voinko näyttäytyä Niinan seurassa, tai oikeammin voiko Niina näyttäytyä minun seurassani. Kyseessä oli kuitenkin tämä päät kääntävä ilmiö, joka ohi mennessään saa miehet haukkomaan henkeään ihastuksesta (yksi huoltomies kerran meinasi pudota tikkailta, tämä on fakta) ja naiset kihisemään kateudesta. Että kehtaako Niina muka oikeasti kulkea kadulla ja käydä baarissa naisen kanssa, jonka mielestä pukeutumisessa mukavuus peittoaa ulkonäon mennen tullen. Tiedoksi, että suosikkijalkineeni ovat talvisin merrelit ja kesäisin tennarit tai urheilusandaalit. Ajattelin, että katsotaan vaan, jos kulman takaa kohta tulee Niinan muita cooleja kavereita, niin se tuskin tuntee minua siinä vaiheessa. "

Voi ei, kuulostaa todella surulliseslta, jos joku on oikeasti näin epäitsevarma. Ihan kuin ala-asteella...anteeksi, pakko vain oli sanoa. Tiedän, että liioittelua on tekstissä varmasti runsaastikin, mutta really? Ei hyvä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012