Olen käynyt Oulussa vain talvella. Tuosta visiitistä jäi mieleen lähinnä hyytävän kylmä merituuli joka meni suoraan luihin ja ytimiin, ja metrin lumikinokset. Kaupunki ei varsinaisesti sillä reissulla näyttänyt parhaita puoliaan. Toisin oli kuitenkin nyt, keskikesällä. Oulu on aivan mieletön kesäkaupunki, meren läheisyys ja valtavan suuret puistoalueet saavat mielen rentoutumaan vaikka ollaankin keskustan vilskeessä.

Meillä oli koko ajan mukana paikallinen opas eli Sakun sisko, joka luonnollisesti tuntee kotikaupunkinsa kuin omat taskunsa. Käveltiin ympäri keskustaa ja puistoja parinakin päivänä, pysähdeltiin kahviloissa ja ravintoloissa, kunnon lomamoodi siis.Pronssinen Toripolliisi on vähintäänkin sympaattinen vahtiessaan silmä tarkkana torin kuria ja järjestystä.


Oulun erikoisuutena ovat nämä hurmaavat Kauppatorin makasiinit, eli kaksikerroksiset 1700- ja 1800-luvuilla rakennetut aitat joiden uumenista löytyy kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Ne tuovat torimaisemaan ihan oman leimansa. Yhdessä aitoista pitää majaansa Pannukakkutalo jota todella moni suositteli, mutta sinne oli vajaa tunnin odotusaika joten käännyimme tiskiltä takaisin. Harmi, olisi ollut kiva herkutella mutta ilmeisesti moni muukin oli samaa mieltä :D

Onneksi mahduimme sisään Burgeribaari Kauppuri 5:een, jonka on mainittu olevan Oulun, ellei jopa Suomen paras hampurilaispaikka. Eli ihan must see meikäläiselle. Pieni ja persoonallinen ravintola terasseineen pitää majaa osoitteessa Kauppurienkatu 5 ja kyllä nämä huhut erittäin herkullisista burgereista pitivät paikkansa, ei käy kieltäminen. Älä jätä tätä väliin, jos olet hampurilaisten ystävä ja Oulussa.


Vatsat pinkeinä oli syytä lähteä kevyellä kävelylle, suuntana Hupisaaret ja Ainolanpuisto. Oulujoen suistoalueen Hupisaaret ovat todella kaunis ja vihreä alue ihan keskustan tuntumassa, ja aurinkoisena päivänä siellä riitti kuhinaa. Tosin lääniäkin on, joten privaatin piknikpaikan löytänee helpollakin vaikka ihmisiä olisikin liikenteessä.Puistoon kävellessä vastassa oli vähän erikoisempi ilmiö, kävelytiet olivat osittain soutukunnossa. Tämä antoi pientä osviittaa tulevasta...
Ainolanpuistosta löytyy vehreän silmänilon lisäksi myös Pohjois-Pohjanmaan museo ja Oulun taidemuseo, jos museoissa vierailu kiinnostaa.


Tuomiin oli iskenyt tuomenkehrääjäkoi, yöks.Lainehtivat kävelytiet mistä aiemmin mainitsin, johtuivat Merikosken voimalaitoksen ohijuoksutuksesta. Padot auki niin sanotusti, ja johan oli näky! En tainnut koskaan nähdä näin massiivista koskea. Meilläpäin on vain rauhallisia järvimaisemia.

Kuohuja olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan, puhumattakaan erikoisen näköisistä pilvistä joita muodostui kosken yläpuolelle. Siinähän sitä olikin, ensimmäiselle päivälle elämystä kerrakseen.

Kommentit (12)

1/12 | 

Jee huippua! Kiitos vinkeistä! Oon tänä kesänä menossa ekaa kertaa Ouluun, nyt on siis otettava kauppahalli ja noi makasiinit suuntimeen :)

Mitä sielä Hailuodossa on?! (..vai pitäskö tämä tietää..?) :D Halutaan nähdä mahdollisimman paljon kun kerran sinne suunnalle satutaan - nämä sun vinkit tulee niinkun tilauksesta! :)

Cerp
3/12 | 

Ah, kiitos tästä! Oulussa oon käynyt muutamaan kertaan ja tykkään kaupungista (ja murteesta!) ihan älyttömästi. Jalometalli olis ajankohtainen tossa elokuussa, joten burgerivinkki pistetään korvan taakse :)

4/12 | 

Miten tuo mangon mekko näyttää sulla noin hyvältä? Mulla se oli julmettu raskauskaapu ja olkasaumat/hihat ommeltu oudosti,vähän jos nosti käsiä niin koko mekko nousi pakettina ylös. Eikä polyesterikään saanu pisteitä. Ootko muokannu mekkoa jotenkin?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mulla on kaksi kokoa suurempi kaapu kuin oma kokoni olisi ollut, eli se tuo tunikaan hulmuavuutta oikein kunnolla eikä "paketti nouse" (:D) käytössä :) Näissä kaavuissa kannattaa aina testata vähintään pari kokoa oman koon ulkopuolelle ja saa usein paremman lopputuloksen. Istuvissa vaatteissa tää kikka ei luonnollisesti toimi :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Annika
5/12 | 

Oulussa on ihan järjettömän hyviä kahvilaravintoloita, mm. Rooster, josta saa myös hyviä burgereita!) ja Tuba, josta saa lähi- ja luomuruokaa mm. burgereiden muodossa. Niistä saa myös irtoteetä nii tee-elitisteillekkin kelpaa. :) Ja pakko kyllä myöntää että tykkään ite enemmän Oulun Pannukakkutalosta entä Tampereen Vohvelikahvilasta, Pannukakkutalosta kun saa ihan täyttävää ruokaa (ja toki herkkujakin) ja pannukakut ovat normaali pitsan kokoisia. Ja jotkut raaka-aineet paistetaan sinne sisälle, nam nam. :)

6/12 | 

Oon asunut Oulussa elämäni ekat 20 vuotta (muutin viime syksynä Tampereelle) enkä oo saanut aikaiseksi käytyä Kauppuri 5:ssa! :D Kaikki kaverit kehuu kyllä kovasti, mutta en oo saanut vaan aikaseksi. Ehkä nyt tänä kesänä kun täällä kesää viettelen... :D

KF
7/12 | 

Tajuttoman upeita kuvia Oulusta! Merikosken voimalaitoksen upeista koskeista otetut kuvat näyttävät enemmän taidemaalaustöiltä!

Joonas
8/12 | 

Oon osin kaikkien Kauppuri-kehujen takia jo parina kesänä harkinnut Oulun-reissua, mutta jäi tänäkin kesänä väliin :)

Muuten olen aina kovasti pitänyt Oulusta (juuri kesällä). Nyt en ole yli 10 vuoteen siellä käynyt, mutta 90-luvun puolivälistä 2000-luvun alkuun joka kesä vähintään kerran, joskus muulloinkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012