Käsi ylös, kuinka monelle tuli otsikosta ensireaktiona hieman negatiivinen vire ja sanapari turhat julkkikset. Tositeeveestä ei kuitenkaan ole pakko päätyä keikistelemään keltaisissa bikineissä maksetuille etelänlomille, vaan se voi toimia ponnahduslautana tuleville ammattilaisille. Kukaan tuskin kiistää Muodin huipulle -ohjelmasta tuttujen suunnittelijoiden taitoja. Muotiväen tietoisuuteen ovat nousseet reality TV:n välityksellä esimerkiksi Mert Otsamo, Mirkka Metsola ja ensimmäisen kauden voittaja Katri Niskanen.

Suomen muotitaivaalla on viime vuosiin asti loistettu lähinnä perinteikkäiden muotitalojen voimin. Vuosikymmenten saatossa rakennetut brändit ovat kuitenkin saaneet haastajan yllättävältä taholta, tositeeveestä. Tositeevee on tarjonnut  mahdollisuuden tuntemattomille nuorille lahjakkuuksille; yhdessä yössä valtaväestön tietoisuuteen.


katri1

katri1

Mutta vaikka ponnahduslauta tarjotaankin melkein hopealautasella mediahuomion puolesta, on turha kuvitella, että menestys on ohjelman voitolla taattu. Todellinen työnteko alkaa vasta TV-kameroiden sammuttua. Pitää vakuuttaa sekä kuluttajat että ammattilaiset kyvyistään luoda jotain ainutlaatuista ohjelman ulkopuolella.


katri3

katri3

Olen seurannut suurella mielenkiinnolla vasta 25-vuotiaan Katri Niskasen ilmiömäistä singahdusta suomalaisen muotimaailman kärkinimeksi. Katri lähti suunnittelukisasta kotiin pokaali kainalossa vuonna 2009 ja kaksi vuotta myöhemmin hänellä oli jo seitsemän pukua punaisella matolla valtakunnan ykkösbileissä, Linnan juhlissa.

Katrin oma mallisto kantaa nimeä design by katri/n ja tämän kirjoituksen kuvituksena on kevät/kesä 2012 herkkuja.


katri5

katri5

Katrin herkän naiselliset luomukset ovat vakuuttaneet Muodin huipulle -ohjelman jälkeen mm. Jenni Vartiaisen, joka oli yksi Niskasen luomukseen pukeutuneista Linnan juhlien vieraista. Oikeastaan naisen kyvyt pääsivät valloilleen kunnolla vasta ohjelman jälkeen, kun työlle ei enää asetettu ohjelman puolesta raameja. Signature lookiksi ovat nousseet upeat drapeeraukset, kauniisti laskeutuvat kankaat ja ajaton design. Näihin mekkoihin haluat pukeutua vuosi toisensa jälkeen.


katri6

katri6

Oman malliston lisäksi menestys voi avata muitakin ovia. Tämä vuonna Niskanen suunnittelee suomalaiselle Tazzialle 25-vuotisjuhlamalliston. Vierailevan suunnittelijan mallisto tulee kauppoihin syksyllä 2012. "Halusimme tuoda juhlavuoteemme jotain uutta ja samalla yllättävää. Uskon että Katri Niskasen valinta vierailevaksi suunnittelijaksi on brändimme kannalta molempia, sanoo Tazzian omistaja Siv Baumgartner."


katri2

katri2

Katri on omalla esimerkillään näyttänyt, että todellinen lahjakkuus voi löytyä myös tositeeveestä. Menestyksestä kertoo omaa kieltään myös se, että Niskasta ei enää tituleerata ainoastaan Muodin Huipulle -voittajaksi, vaan muotisuunnittelija Katri Niskaseksi.

*******

Osallistun postauksella Finnish catwalk -tapahtuman bloggaajakilpailuun, joka itse asiassa päättyy jo huomenna klo 12. Mutta hei, parempi myöhään kun ei milloinkaan ja olipahan hyvä syy ladata Katrin jumalaisia mekkoja postaus täyteen.

Postaukseni kohdalla voi painaa tykkää -nappia Finnish Catwalkin Facebook-seinällä, loppukiri!  Kaikkien tykkääjien kesken arvotaan 5 avec-lippua huomisen (perjantain) kutsuvierastapahtumaan Vanhalle, eli jos kalentereissanne on huomisiltana tyhjää, nostakaa korkkarit esille ja pitäkää peukkuja, että arpaonni iskee. KLIK!

Ps. Minä en ikävä kyllä pääse osallistumaan itse tapahtumaan, koska viikonloppuni kuluu derby bootcampilla! Kyllä,  minä valitsin tällä kertaa urheilun, enkä mene huokailemaan upeiden muotiluomusten perään skumppalasi kädessä. Valkotakkiset...?

Kommentit (34)

1/34 | 

Hei haluisin antaa sellaisen huomion kans, että tuossa Katrin mallistossa on Suomen huippumalli haussa -ohjelmassa 4:nneks (?) tullut Elsi :) Tositeevee-julkkis siis hänkin ;)

Lulu
2/34 | 

...ja hei televisiosta tähdeksi puhe ollen malli kuvissa, Anna Nevalainen, on aivan upea ja oli mukana Suomen huippumalli Haussa ohjelmassa joitain vuosia sitten, oli jo silloin suosikkini tämä lapintyttö ja katsokaa häntä nyt, minkä näköinen!

4/34 | 

Oi, en tiennytkään että Katri oli mukana jossain reality-sarjassa. Aika mainiota! Meinasin kysyä, että missä mä olin kun tämä ohjelma oli telkkarissa.. (Ruotsissa eh eh) en oo näköjään herännyt kunnolla vielä :)

Amamba
5/34 | 

Muistaakseni tuolloin oli Muodin Huipulle -tehtävänä suunnitella Jenni Vartiaiselle esiintymisasu ja Katri voitti sen. Yhteistyö lähti liikkeelle jo kilpailun aikana.

Jenni Vartiaisen puku olikin suosikkini Linnan Juhlissa.

6/34 | 

Mäkin kiinnitin heti ekana huomion malliin. Anna Nevala on itseasiassa nimeltään ja oli toissakerralla kisassa, hän oli yksi mun suosikeista silloin, mutta tippui jo joskus puolessa välissä kisasta. Mutta näkynyt kyllä monissa mainoksissa, kuvissa ja telkkarissakin, että näköjään on hyvin menestynyt hänkin!

myohmy

Minulle olisi tuo ensin ehdotettu Elsi mennyt ihan täydestä, mutta Krista Kososeen en kyllä ihan yhtäkkiä keksi muuta yhdennäköisyyttä kuin isot hiukset. :)

myohmy
7/34 | 

Yllättävä tieto oli minullekin se, että Katri on ponnahtanut tosi-tv:n kautta julkisuuteen. Häntä tosiaan tituleerataan muotisuunnittelijaksi ja olenkin ihmetellyt kuka tämä nuori suunnittelija on, joka yhtäkkiä oli joka lehdessä ja teki linnan juhliin useita asuja. Selvisi siis tämäkin. :D

Pippuri

Ja et ole ainoa joka huomaa yhdennäköisyyden Krista Kososen kanssa, voimakkaat piirteet ja vakavahkot kasvot näyttävällä, pitkällä, tummalla kaunottarella!

10/34 | 

Mielenkiintoista nähdä, tuleeko muotitaivaalle uusiakin tähtiä tulevina vuosina vai käykö niinkuin mm. Idolsille. Ekoilta kausilta Hanna Pakarinen, Antti Tuisku jne. ovat edelleen huippusuosittuja mutta henk.koht. en edes muista kahden viimeisen voittajan nimeä. Toivottavasti taso ja mielenkiinto säilyvät jos Muodin huipulle -sarjasta tulee uusia kausia. Hyvää saattaa luvata tämä kommenteissakin nähty ilmiö, ihmiset eivät edes tienneet, mistä Katri tuli pinnalle. Oikeaa suosiota siis, eikä vain hypeä. :)

myohmy

Suosiota vai pelkästään oikeanlaista näkyvyyttä? Itse en ole seurannut Muodin huipulle -sarjaa. Voi olla että Katri itse on vaikuttanut asiaan olemalla korostamatta tosi-tv taustaansa. Tuli mieleen, että tykkään PMMP:stä todella paljon, mutta minulle selvisi vasta viime vuonna, että Paula ja Mira ovat tavanneet toisensa Popstars laulukilpailussa 2002. Samainen kisa, jonka kautta Jenni Vartiainen nousi pinnalle. Kumpikaan, Paula tai Mira, eivät tuossa kisassa pärjänneet, mutta ystävystyivät ja heille tarjottiin jotain valmiita biisejä. Wikipedia mainitsee Popstarsin, mutta tänä päivänä PMMP:n omilla sivuilla biografiassa ei mainita Popstars kilpailua sanallakaan!

Agatha

Tälläisten ohjelmien etuna on nimenomaan se, että niiden avulla lahjakas kyky saa "helposti" näkyvyyttä, jonka eteen muuten joutuisi todennäköisesti tekemään paljon enemmän töitä, joten tavallaan tunnettuus tulee helpommalla. En silti usko, että pelkästään tositv-statuksella pärjäisi muotipiireissä jos ei olisi oikeasti lahjoja. Vaikka täytyykin todeta, että itse tykkäsin Jenni Vartiaisen linnan juhlien puvusta mutta tämän postauksen asut eivät juurikaan sytytä.

bubbs
11/34 | 

Ah, tuo Anna on jumalainen. Olin ihan raivoissani sen aikoinaan pudottua huippiksista, iisisti vakuuttavimman näköinen mimmi siellä koskaan. Onneksi on näkynyt aika tiuhaan häntä nyt kuitenkin. Kyllä Katrikin on ihan ihana. :)

Liisa
12/34 | 

Muista musiikkipuolen artisteista mielestäni Anna Puu on myös hyvin taitavasti onnistunut pyyhkimään Idols-leiman itsestään.

Jiksu
14/34 | 

Ajatus ensimmäisestä mekosta oli "kah, kirkkaankeltainen lakana"...

Ei ihan mulle kolahtanut ainakaan nämä kuvat, mutta Niskanen on kyllä tuttu nimi ja sinänsä hienoja luomuksia ovat.

15/34 | 

Haha juuri bloggailin eräästä realitysarjasta itsekin..:]

Mutta Khyyl olen samaa mieltä kanssasi. Hyvä kirjoitus! Ei kaikki reality todellakaan ole sitä yhtä ja samaa BB-osastoa. Parhaimmillaan se on uudenlainen foorumi, jossa lahjakkaat ihmiset pääsevät esille. Tosi-tv on tämän päivän televisiota, ja sen tapa esittää asioita , tapahtumia ja henkilöitä on, halusivat ihmiset sitä tai eivät, levinnyt myös moniin ns. asiapainotteisiimpin genreihin. Siksi ei ole enää niin helppoa edes vetää selkeää rajaa siihen, mikä on ns. "realityroskaa" , mitä monet eivät myönnä ainakaan vakavissaan seuraavansa, ja mikä sitä "kunnon ohjelmistoa".

Tuossahan on myös toinen realitystä mahdollisuutensa saanut henkilö mallina. En muista millä kaudella, mutta huippiksessa taisi olla. Tooodella kaunis, ellei kaunein suomesta löytyvä malli.

InQ
16/34 | 

Onko tämä sama malli ollut myös Saimin enkeleissä, vai onko hän vain todella saman näköinen? Katri oli muuten minun lukiokaverini, mukava nähdä toisen menestyvän :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013