Trenssi, ei terassi. Kuitenkin luette terassi ;) Terasseista ja alkoholista puheenollen, on ollut melkein hämmentävää miten vähän on tehnyt mieli alkoholia tässä viimeisen puolen vuoden aikana. Olisin kuvitellut että illallisella hyvässä ravintolassa olisi tullut ikävä viiniä, mutta ei. Toki sellaisia hetkellisiä tämän ruuan kanssa olisi ihana saada lasi kunnon punkkua -ajatuksia on kiitänyt ohitse, mutta siinäpä se. Ravintolassa olen nuuhkaissut ystävän punaviinilasia (kyllä :D) ja joukkueen pukkarissa poksauttanut pelin jälkeen kuoharipullon kiertoon, mutta siinä ne lähimmät raskausajan kosketukset alkomahooliin sitten ovatkin.

Raskauden suhteen olen totaalisella nollalinjalla alkoholin suhteen, ei pisaraakaan. Tiedän kyllä että osa naisista suhtautuu tähän vähän rennommin rantein ja se on toki täysin oma valinta, mutta itse ajattelen että 9kk on niin lyhyt aika että ilmankin voi olla. Pysyy ainakin mieli rauhallisena. Se mitä todella todella himoitsen on sushi ja raaka kala. Hyvänen aika sentään sitten kun voin, juoksen Marusekiin ja tilaan koko listan pöytään! Tuoretta raakaa kalaahan voi suositusten mukaan syödä, mutta niin kauan kun en ole itse omin silmin nähnyt kalan nousemista järvestä ja välitöntä fileointia, en koske raakaan kalaan.

 Trenssi: Lanvin for H&M, kengät: New Look (vanhat Lontoon tuliaiset), huivi: Zara

Täytyy nauttia trenssikeleistä nyt kun vielä ehtii, ensi viikolle taas olin näkevinäni jotain pieniä lumihiutaleen kuvia mrrrh.

s9maalis14

En tiedä miten tarkkoja noiden neuvolan suositusten suhteen ihmiset yleensä ovat, mutta minä olen kokenut että niitä on helppo noudattaa. Se mikä aluksi nostatti suurinta kauhua oli kahvin ja suolan rajoittaminen, mutta maistuupahan aamukahvi extra-hyvältä kun se on päivän ainoa kahvi. Saatan juoda pienen kupillisen iltapäivälläkin, mutta pääsääntöisesti en juo. Suolan ylimpänä ystävänä ajatus vähäsuolaisista sapuskoista oli ehkä se kaikkein pahin nakki, mutta säästyin mauttomalta ruualta kuin ihmeen kaupalla sillä verenpaineeni vetelee koko ajan alamaissa ja näin ollen sain luvan syödä suolaa normaalisti. On välillä hieman jännä olo kun hemppa on 104 ja verenpaine matala, joten pieni huimaus on läsnä. Mutta ehkä mielummin matala verenpaine kuin korkea, pitää vaan muistaa nousta rauhallisesti eikä sinkoilla minulle tyypilliseen tapaan duracelpupuna paikasta toiseen.

 

 

Kommentit (50)

rose
1/50 | 

Arvostan sinua ja kaikkia niitä naisia jotka ajattelevat sitä pientä ihmistä joka viattomana sisällä kasvaa.
Kukapa ei haluaisi turvata lapsen elämän syntymän jälkeen, nuo raskausajan elintavat erityisesti päihteiden kannalta kun tuppaa vaikuttamaan syntyvään lapseen.

Tupakointi raskauden aikana on varmaan aika kiistelty juttu, mutta musta tuntuu pahalta kun meidnän työpaikalla yksi nuori nainen käy monta kertaa päivässä tupakalla raskausmahansa kanssa ja jääpä joskus bissellekkin työvuoron jälkeen :( Ei oo mun asia tai tehtävä kommentoida mitään, jokainen vetäköön oman rekensä, mutta pidän sitä pienessä mielessäni jotenkin halveksittavana...

Katru

Täytyy ihan näin tupakoivana ihmisenä (ei lapsia, enkä ole raskaana) sanoa, että pidän ihan itsestäänselvyytenä sitä, että tupakointi loppuu viimeistään sitten kun vauva ilmoittaa tulostaan. Nyt ei siihen motivaatiota juuri löydy, ja jos motivaatiota ei ole, ei tule tuloksiakaan (vain stressiä epäonnistumisesta). En ymmärrä, miten joku voi tupakoida raskausaikana, ja näin saattaa syntymättömän lapsen vaaraan. En usko kyllä että vieroitusoireet voisivat tehdä pahempaa haittaa (niistä lapsi ei ainakaan saa häkää ja tervaa elimistöönsä). Toivon, että jokainen lasta odottava valmistuisi äitiyteen jo raskausaikana, ja laittaisi lapsen edun omien mielihalujensa edelle.

Ihanasti suhtaudut Nelliina raskauteen, totta on että aikaa sushille ja muille herkuille on vaikka kuinka vauvan tulon jälkeen! :) Ja silloin ehkä niitä kahvipannullisia tarvitseekin, kun vauva on tullut ;). Onnea vielä hirmuisesti niin talosta kuin vauvastakin! :)

JanskuK

Ite olen tupakointia vastaan aina ja ikuisesti (vaari kuoli keuhkosyöpään ennen syntymääni). Olen myös joutunut kuuntelemaan kun lapsi synnärillä itkee "nikotiinintuskissaan", mutta.. Jos äiti on tupakoinut ennen raskautta runsaammin, ei sitä kannata lopettaa kokonaan raskaaks tulon takia, koska ne äidin vierotusoireet on jonku tutkimuksen mukaan pahemmat sille syntymättömälle vauvalle, ku ne tupakan aiheuttamat haitat. Tupakointia pitäis mun mielestä kyllä vähentää, mutta ymmärrän kyllä jos sitä ei kokonaan lopeta.

Alkoholi nyt sitten on asia erikseen. Jos töissä pystyy käymään, niin sitä tuskin on juonu niin, että sais vierotusoireita...

Hemuli

Tuo että runsaasti tupakoivan ei kannattaisi raskausaikana lopettaa koska vieroitusoireista olisi vauvalle haittaa, on aivan täyttä urbaanilegendaa. Mitään tuollaista tutkimusta ei todellakaan ole tehty, ihan kuulopuhetta koko juttu.

2/50 | 

Järvikalaa en söisi raakana vaikka miten sen näkisin nousevan vedestä. Makean veden kaloissa on aina lapamatojen ja muiden loisten riski jota merikalassa ei ole.

Itse joudun olemaan sushitta koska tän kaupungin ainut sushipaikka meni nurin/muutti muualle. Himo iski tietty entistä kovempana kun lappu meni luukulle, nyt tässä mietin että koskahan lähtisi Tampereelle että pääsee herkuttelemaan!

myohmy
3/50 | 

Minulla on mitattu hemppari joskus 103, eikä sitä voinut selittää raskaudella. Alhainen verenpaine on myös todettu, joten tiedän vähän liiankin hyvin nuo huimaukset. Mutta hyviä uutisia minäkin siis saan vetää suolaa. :D Tosin tykkään kyllä aika vähäsuolaisesta ruuasta ja käytän mieluummin yrttejä ja muita mausteita.

Hienoa, että sinulla odotus sujuu edelleen hyvin ja olette päässeet laittamaan uutta kotia. :) hah ja meidän kissa ravasi kanssa portaita, vaikka oli vanha köpö. Se rapina mihin herää keskellä yötä kun kissalla on tylsää ja se tulee makuuhuoneeseen hiippailemaan...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
4/50 | 

Sama meininki täällä, en antaisi itselleni koskaan anteeksi jos olisi pienikin riski että olisin omalla välinpitämättömyydellä aiheuttanut jotain ongelmia. Matalin mahdollinen stressiaita toimii siispä minullakin :) Ja ehdin ihan varmasti elämässäni juoda pannukaupalla kahvia, syödä kaksinkäsin sushia ja nauttia punaviinistä myöhemminkin, ei tässä mikään hätä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Reni
6/50 | 

Inkiväärikielto oli kyllä aika kurjaa, kuuluu suosikkimausteisiini. Ja sushista: lähetin miehen heti synnytyksen jälkeen hakemaan Marusekista vadillisen :)

7/50 | 

Mulla oli se pahoinvointi koko raskauden ajan läsnä niin eipä tehnyt mieli edes vetää moisia "herkkuja" kun ennen! :D Alkomahoolin käyttö on nyt loppunut muutenkin miltei kokonaan, kun en ole viininlipittelijä ollutkaan ikinä :) Sai kyllä tarkkana olla kun pesin vihanneksia (niistä kun varoiteltiin) ja kertaalleen tuli vaan ostettua tsatsikia jossain annoksen yhteydessä ja hokastua vasta sitten et ahaa, eipä tätä saakaan syödä.

8/50 | 

Mun teki mieli raskausaikana viinaa ihan kamalasti. Mutta en tietenkään ottanut, en pisaraakaan! Mutta se että kun mua vitutti koko ajan (hormonit!!! Lapsi oli kyllä toivottu) ja normaalisti semmosen vitutusviikon jälkeen lähti aina nollaamaan vetämällä perskännit ja sitten yhtäkkiä niin ei voinutkaan enää tehdä vaikka se vitutuksen määrä triplaantui :D Mutta hyvin selvisin silti, ja kun lapsi oli synytynyt niin eipä sitä viinaa ole juurikaan kerennyt miettimään ja aika tosi harvaksi on juomingit jääneet. Mutta se etteikö raskausaikana tekisi mieli niin ei pätenyt muhun :D

R.
11/50 | 

Mä olen raskausaikana aika usein maistanut kaverin lasista kaljaa tai punkkua, ja kaksi kertaa juonut vajaan neljänneslasin skumppaa - vain havaitakseni, että ei se alkoholi kyllä kauhean hyvältä maistu tällä hetkellä. Ensimmäinen raskausoirekin oli (ennen positiivista testiä), ettei viina oikein uponnut. Eli hyvin malttaa olla ilman. Ja kun tietää, ettei viina maailmasta sillä välin lopu kun itse on juomatta...

Ruoan suhteen oon aika rennosti ollut, eli olen kyllä syönyt inkivääriä, muutaman kerran graavikalaa, juustoja yms. Tulee tietysti kyllä katsottuakin tarkemmin, mitä suuhunsa pistää, mutta en jaksa sen kummemmin stressata.

Maarit
13/50 | 

Mä olen jopa tilannut nuuhkimisannoksen viiniä Antikassa :) Hauskaa miten kaikki painii samojen asioiden parissa raskausaikana.

Katja
14/50 | 

Haa, mulla on noissa lukemissa hemot vaikka en ole edes raskaana. Mitähän ne oliskaan jos paksuna olisin. Raskausaika olis ainakin viinan puolesta helppoa kun en ole tähän päivään mennessä juonu vaikka ikä on jo lähempänä neljää- kun kolmeekymmentä :)

piitzi
Liittynyt28.2.2014
15/50 | 

Minä olen ehkä pari kertaa ottanut hörpyn olutta ja kielenkärjellä maistanut miehen viskiä. Esikoista odottaessa oli jotenkin suurempi himo alkoholiin kuin nyt tälläkerralla. Löysin hyvän alkoholittoman oluen ( Bavaria oli nimeltään) mut sitäkin olen juonut vain kahdesti =D Limppareidenkin juomisen olen jättänyt lähes kokonaan, jotenkin ne kuplat turvottaa jo muutenkin pallokasta oloa ja maistuvatkin niin ällömakeille. Maksalaatikkoa olen syönyt pari kertaa ja salmiakkia syönyt jos mieli tekee, mullakin matalahko verenpaine ja hemppa 107 (normisti on 150...) Hyvä se on olla tarkkana syömisten ja juomisten suhteen, oman mielenrauhankin kannalta, se stressikään kun ei ole hyväksi vauvalle =)

Haiha
16/50 | 

Siis onko inkiväärikin kielletty? Kommentti ei ollut ihan yksiselitteisesti ymmärrrettävä tämän osalta. Olen yrittänyt muuten kiinnostuksesta löytää noita kiellettyjen ruokien listoja, mutta en ole löytänyt. Jaetaanko niitä vain asianomaisille neuvolassa?

Henna
17/50 | 

Täällä kanssa yksi joka haisteli toisten punaviinilaseja :D varmaan ravintoloissa herätti eniten ihmetystä.
Mun piti vähän lisätä suolaa neuvolan ohjeiden mukaan. Eikä oikeastaan mikään kielto tuottanut ongelmia, en koe että se on kauhean paha olla ilman tiettyä juttua 9kk. Ja tiedän "ei ennenkään paljon rajoituksia ollut" mutta luotan siihen että ehkä ennen ei ihan vielä tiedetty kaikkea raskauden (tai lääketieteen) suhteen yleensäkään.

18/50 | 

Menin itse aika lailla suositusten mukaan raskausajan. Kahvia ei edes tehnyt mieli, mutta lakritsiin oli välillä kovakin himo.

Vasta raskauden jälkeen tajusin, että lakritsinhimo taisi liittyä turhan matalaan verenpaineeseen, joka muakin vaivasi. Olisi pitänyt vaan syödä sitä lakua! Oma äitini muisteli myös syöneensä lukuisia lakupatukoita päivässä minua odottaessaan (silloin ei kai kielletty), ja hänelläkin on matala verenpaine luonnostaan - ja raskausaikana varmaan pohjalukemissa, niin kuin minullakin.

Myös rautalisää söin suunnilleen viikosta 18 raskauden loppuun saakka, eikä se hemoglobiini siitä satasen pinnasta mihinkään silti noussut. Synnärillä sitten luvut palautuivat heti ihan normaaleiksi. :)

piitzi
Liittynyt28.2.2014
19/50 | 

Minä oon kans jättäny kynsien lakkaamisen minimiin, en myöskään ole värjännyt hiuksia plussatestin jälkeen. Jotenkin vaan ei tunnu hyvältä niiden käyttäminen. Kaikenmaailman myrkkyjä saa kroppaansa muutenkin niin edes jotain vähemmän =)

20/50 | 

"Alkoholi nyt sitten on asia erikseen. Jos töissä pystyy käymään, niin sitä tuskin on juonu niin, että sais vierotusoireita…"

Lasillinen viiniä/tölkki siideriä ei ehkä äidille ole suuri määrä juoda, MUTTA kaikki mitä äiti syö/juo menee verenkierron mukana myös vauvan verenkiertoon. Jo suullinen alkoholia voi aiheuttaa vauvalle siis "humalan". Mietippä sitten mitä tölkillinen aiheuttaa. Jo äidille pienistä määristä alkoholia voi syntyä vauvalle suuria vieroitusoireita.

Hupeli
21/50 | 

Minä jätin alkoholin (veriarvoissa oli jotain häikkää ja nyt katsotaan, vaikuttaisko tämä mitenkään) joskus marraskuussa, vaikka en olekaan raskaana, ja yhä olen ollut ilman. Pari kertaa oikein kammostressiviikon aikana olen ajatellut, että nyt voisi viikonloppuna maistua naista väkevämpi, mutta en ole sitten kuitenkaan mitään ottanut. Pitäisi jossain välissä käydä uudessa verikokeessa, mutta olen lykännyt sitä. Jotenkin on helpompi suomalaisessa kulttuurissa olla juomatta, kun on "kunnon" syy eikä vain se, että eipä maistu. Vaikka oikeasti oma sosiaalinen piirini ei kyllä mitenkään karsasta tai kummeksu raittiita; löytyyhän noita muitakin. Muta minäkin olen välillä nuuhkaissut juuri punaviiniä. Kuohua en uskalla edes nuuhkia, koska pelkään oitis nauttivani sen... Mutta kanssakieltäytyjiä siis löytyy.

pulla
22/50 | 

Aika jännä tuo inkiväärikielto, en tiennytkään että se on täällä listalla. Yhdysvalloissa asuessani muistan kun sitä nimenomaan suositeltiin aamupahoinvoinnin hoitamiseen!

Eve
23/50 | 

Heip!
Pakko kommentoida kun aika samoilla viikoilla mennään! Hauska seurata samaa tahtia menevää odotusta! Mä olen rajoittanut alkoholin ehtoo pois viiniin :) Hetkellisesti meinasin vetää siitäkin herneen nenään, mutta sitten maalaisjärki voitti.

Inkivääri lienee mausteena ok, esim. Jos sitä on johonkin kastikkeeseen laitettu. Pikemmin kyse lienee siitä, että ei ihan kokonaista iniivääripötköä naamaansa vetäisisi :) Näin neuvolatäti mulle tuumi, kun pohdin voinko nyt sit ollenkaan intialaisessa ravintolassa syödä jne ( kyllä, olen kysellyt tätiparalta yhtä sun toista :D).

Heh, mulla oli kans se linja, että ehtoollisviiniä vedin. Kaadoin sitä itselleni aina ihan minimaalisen tipan. Th jaksoi alkuun kysellä alkoholinkäytöstä, lopulta tuhahdin, että viiniä joka sunnuntai, eipähän kyselly enää sen jälkeen :)

24/50 | 

Voi että, toivottavasti saat hb.n nousuun ja olon kohenemaan. Raskauttakaan ei kestä ikuisesti (onneksi!):)

MInusta on ihana että toit tuon nollatoleranssin esiin. Raskausaikana ei tosiaan kannata juoda, turvallista rajaa kun ei ole tiedossa. Muutenkin suomalainen päihdekeskustelu on kummaa, mm. kannabis vai alkoholi. Onko pakko laittaa päätään sekaisin millään kemiallisella aineella;)

Tupakointi raskasuaikana on kans kumma homma, Suomessa sitä ei ole saatu laskuun mutta naapurimaissa muistaakseni oli tässäkin positiivista kehitystä.

Ruoan kanssa on hankalaa jos kaikkea alkaa välttelemään, mutta perusjärjellä kun varoo:)

Tiiu
26/50 | 

Mun tekis kyllä niiiiin paljon mieli hyvää viiniä. Meillä on tapana tehdä aina viikonloppuisin vähän pidemmän kaavan mukaan ruokaa ja ei se illallinen ihan samanlainen, kokonaisvaltainen nautinto ilman sitä viiniä ole. Tarkennetaan vielä, että en ikävöi alkoholia, vaan viiniä. Alkoholitonkin viini kelpaisi loistavasti, jos se vaan maistuisi samalta. Nyyh. Viimeisen kuukauden ajan olen fiilistellyt medium-pihviä ja lasillista punaviiniä. Viimeistään heinäkuussa sitten grillataan. Ah. Onneksi yhdeksän kuukautta on loppujen lopuksi melko lyhyt aika.

Vinkki vinkki
27/50 | 

Nykyään saa täysin alkoholitonta punaviiniä ja kuohuviiniä alkosta. Hyvältä maistuvat jos raskaana ollessa haluaa jotain juhlistaa.

Tiiu

Makuasioita. Mun mielestä nuo kaikki alkoholittomat ovat olleet ihan kamalia. Etenkin punaviini. Yh. Ylempänä mainittu Torresin valkoviini oli lähimpänä kunnollista, mutta sekin on kamalan makeaa.

Henna

Torresin alkoholiton valkoviini on mustakin lähimpänä kunnollista (vaikka makeaa), sen sijaan Torresin, kuten kaikki muutkin maistamani alkoholittomat punaviinit ovat kamalaa kuraa!
Alkoholittomat vehnäoluet taas ovat lähes normitavaran veroisia, se on ollut yllättävää.

Tiina
28/50 | 

Mun mies oli sairautensa takia aika pitkään alkoholikiellossa ja maistettiin Torresin alkoholitonta valkoviiniä. Tykkäsin kovasti joten suosittelen kokeilemaan jos haluaa hyvän ruuan kanssa nautiskella viiniä.

pai
29/50 | 

Raskaana olevan japanilaisen kaverin kanssa kerran keskusteltiin näistä suosituksista, sopivasti vielä sushi & misokeitto -setin äärellä. Siellä lähinnä suositellaan rajoittamaan misokeitto noin kolmeen kertaan viikossa (olikohan jodin takia tms), koska niin moni sitä syö jopa joka päivä. Vähän nauratti, kun suomalaisten suositusten mukaan olisi annoksesta kai saanut syödä vain riisin, munakkaanpalan ja mahdollisesti wasabin (vai onkohan siinäkin jotain pahaa?). Keskustelun jälkeiset pari viikkoa tuli mielenkiinnosta seurattua omaa ruokavaliota, joka tuntui olevan pelkkää riskiruokaa toisensa jälkeen, ja THL:n vältettävien lista oli melkein kuin joku ruokabingo. Salmiakkia en sattuneesta syystä juuri syönyt (asuin siis tuolloin Japanissa) :P

30/50 | 

Noista ruokasuosituksista saa järjen menemään, jos niitä liikaa pohtii. Listeria ja tokso on syytä ottaa ihan vakavasti (joo ja kyllä tuli panikoitua raskauden alettua syömiäni mediumpihvejä sen verran, että vasta-aineet tuli testattua). Omalla kohdalla rajoitin kahvia pieneen mukilliseen (niisk). Alkoholia nautin pieniä määriä (max. 1/2 alkoholiannosta kerralla ja ei todellakaan joka viikko (ehkäpä ennemminkin kerran kuussa), alkoholittomat oluet ja valkoviinit maistelin läpi, valkoviinejä on kelvollisia, oluita ei jos ei vehnäoluista pidä). Tämä sillä perusteella, että tutustuttuani tutkimusaineistoon, ei mielestäni nollatoleranssille ollut tarvetta (niin ja mulla oleva äitini vanha raskaudenajan opus vm. -77 suosittaa odottavalle äidille punaviinilasillista iltaisin rentoutumiseen, että repiipä siitä :D)). Ihan kelvollinen on minusta tullut ja tytärkin on aivan täydellinen (näin äidin objektiivisin lasein katsottuna :) Sushia kaipasin raskaana ja anoppi toikin sitä valtavat kasat mulle sitten jälkeenpäin.

Mutta se mitä haluan vinkata (ja jota en ajatellut itse ollenkaan etukäteen), niin ei ne ruokavaliorajoitteet lopu siihen synnytykseen. Sen jälkeen onkin sit imetys (jos onnistuu siinä/ haluaa) ja sen tuomat rajoitteet...erityisesti jos lapsi reagoi herkästi äidin ruokiin / on allerginen, niin siinä on aikamoista pohtimista, että mikä hitsi saa lapsen mahan kipeäksi...eli jos ei ihan putkeen mene, niin saattaa sitä ruokavaliota joutua karsimaan vähän pidempään kuin 9kk.

Ande

Tuo imetyksen, oman ruokailun ja vauvan hyvinvoinnin (mahavaivojen) yhdistäminen oli mulle kyllä aika iso yllätys! Välillä pidin oikein ruoka- ja itkupäiväkirjaa kun yritin selvittää että aiheuttaako joku syömäni asia itkuisuutta. Eipä siitä tullu hullua viisaammaksi, joten jatkoin syömistä vähän rennommalla otteella

Ande
31/50 | 

Joku tuossa kommentoi ettei raskausaikana syö tai tee mitään, mistä jää jotain hampaankoloon - viisaasti ajateltu! 9kk on tosiaankin lyhyt aika olla ilman THL:n listalla mainittuja asioita! Tosin pelailu alkoholin kanssa jatkuu niin kauan kuin imettää ;)

Itse en kokenut tarpeelliseksi jättää vanhempieni 60-vuotisjuhlien ja mieheni 30-vuotisjuhlien onnittelumaljoja juomatta, eikä asiasta jäänyt mitään (mun) hampaankoloon.

Todetaan vielä näin loppuun, että jos ruoka- ja juomarajoitukset on ainoita rajoituksia joiden kanssa joutuu pelaamaan niin ollaan vielä helpoilla vesillä. Moni tuttavani on joutunut miettimään raskauden aikana sairautensa lääkityksiä uusiksi. Se on jo aika iso omaan hyvinvointiin vaikuttava asia!

Krisuli
32/50 | 

Mä oon melko samoilla viikoilla, kuin sä ja alusta asti ollut kans todella tarkka noiden rajoitusten kanssa. Tai muiden mielestä oon varmaan neuroottinen, kun kahvilassakin kyselen onko sämpylän juusto pästöroitu ja onko laskiaispullissa kotimaista kermaa.. Tosin jos en olis tarkka niin sitten hermoilisin koko ajan, että tulikohan tästäkin ruuasta nyt jotain... Lakritsia ja muuta makeaa olen kyllä syönyt suosituksia enemmän, ja ensi viikolla onkin sokerirasitus, toivottavasti ei tule tuomioo.
Tää raskauasaika on kyllä muutenkin ollut aika neuroottista aikaa, kynsiäkään en ole uskaltanut lakata vaikka ennen lakkasin usemman kerran viikossa...

Annika
33/50 | 

Olen itsekin ihmetellyt miten vähän sitä alkoholia on tosiaan raskaana tehnyt mieli. Olen ihan pari kertaa maistanut miehen lasista/tölkistä suullisen, mutta siihen on juominen jäänyt ja jää tulevaisuudessakin. Onneksi kesälläkin terasilla voi hörppiä vaikka kokista tai alkoholitonta olutta.

Itse kaipaan nyt raskaana ollessa inkivääriä. Mä rakastan ginger alea ja kaikista pahimmalta on tuntunut jättää se pois ruokavaliosta. Ja siis aito inkivääri ruuassa mausteena on vaan niin hyvää.

Ja täällä myös matalaverenpaineinen odottaja. Mulla on kyllä paineet matalat normaalistikin. Olen siksi herkutellut välillä ihan surutta sipseillä. Onneksi hemoglobiini on vielä 130, joten toistaiseksi mennään ilman lisärautaa.

34/50 | 

Se on jännä miten kaikkeen tottuu raskaana :)

Mulla oli itelläni ihan selkeä linja, etten syö mitään mikä jäisi myöhemmin arveluttamaan. Todennäkösyys on pieni, mutta aika tärkeä juttu at stake ja mietin ite, että jos jotain kävisi ja olisi pienikin mahdollisuus, että se johtuu omasta huolimattomuudesta / välinpitämättömyydestä, niin en tiiä miten eläisin sen kanssa.

Ja totesin, että stressaan vähemmän, kun pidän kontrollin. Ei jää ainakaan vaivaamaan :)

Mutta siis kaikki tyylillään! Sieltä missä stressi on matalin ;)

(eli joo, nuuhkin kanssa kavereiden viinilaseja välillä :D )

Mimmi82
35/50 | 

Onneksi Marusekissa on hyviä kasvissusheja, niin ei tarvi olla kokonaan ilman sushia =). Mulla ei olisi mitään ongelmaa olla juomatta raskauden aikana, mutta käsittääkseni esim. 12cl viiniä esimerkiksi pari kertaa kuussa, ei aiheuta minkäänlaista riskiä vauvalle, joten en näe mitään syytä miksi jättäisin tuon nautinnon. Jos epäilisin, että siitä voisi olla jotain haittaa, en todellakaan joisi pisaraakaan viiniä.

Hanna
36/50 | 

Imetysaikanahan voi alkoholia sen puolesta nauttia, että pitoisuus maidossa on sama kuin veressä, eli promilleja. Ja se myös poistuu maidosta samaa tahtia kuin verestäkin. Eli yksi annos on kadonnut noin kahdessa tunnissa. Muutenhan ei liene suositeltavaa vauvaa hoidella hirveessä kaasussa :)

johanna
37/50 | 

Itse oli raskaana ollessa kahden viikon lomareissulla Kreikassa. Muu seurue tissutteli harvase ilta ja itse kysyin jokaisesta baarista alkoholitonta olutta tms. Ei löytynyt. Litkin sitten erilaisia mehudrinkkejä ja limua. Satuimme sitten törmäämäön paikalliseen alkoon ja menin sieltä kysymään löytyykö mitään alkoholitonta ja pölykerroksen alta löytyi six-pack alkoholitonta olutta. Pakkohan se oli napata mukaan. Olimme vuokranneet huvilan ja omalla uima-altaan reunalla kölötellessä teki vain mieli välillä jotain muuta kun vettä tai sokerilitkuja. Ninpä sitten aloin juomaan noita oluita mutta yksi ilta pyörittelin tölkkiä kädessä ja huomasin että siinä luki 0,5% . Siihen loppui. Muu seurue naureskeli että eihän se ole yhtikäs mitään että juo vaan. Mutta kun olin päättänyt että se on nolla toleranssi niin jäi loput oluet juomatta. :)

Kaili
38/50 | 

En tiedä onko tämä kirjasuositus tullut jo jossain kommenttiboksissa esille, mutta lämmöllä suosittelen (yleisesti kaikille) Anu Silferbergin Äitikorttia. Luin sen viime kesänä ja harmittelin kovasti sitä, miksi minulla ei ollut mahdollisuutta lukea kyseistä kirjaa raskausaikanani kymmenisen vuotta sitten.

39/50 | 

No, minulla meni nuo välttelyt ihan yli ja tuntui, että ei meinannut mitään uskaltaa syödä. En minä muista niin panikoinut, mutta nuo tokso ja listeria pelotti tosi paljon. Kaikki alkoi siitä, kun ekassa raskaudessa päivää ennen plussatestin tekemistä söin lähes verisen pihvin ravintolassa ja sitten vasta aloin perehtymään noihin ruokarajoituksiin ja luin kauhujuttuja toksosta ja kauheat itsesyytökset jne.

Suomessa tuosta toksosta ei kauheasti edes puhuta, mutta esim. Etelä-Euroopassa niiltä, joilla ei ole tokson vasta-aineita otetaan vasta-aineita mittaava verikoe joka kuukausi koko raskausajan, jotta antibioottihoito voidaan tarvittaessa aloittaa asap.

Etelä-Euroopassa ei edes tyyliin salaatin syömistä ravintolassa suositella, kun ei voi tietää miten hyvin kasvikset on pesty. Suomessa taas raskaana olevat syö talvella ravintoloissa ihan huoletta Etelä-Euroopasta tuotuja kurkkuja, tomaatteja jne. Mutta siis, jos näitä juttuja alkaa todella miettiä, niin ihan oikeasti ei uskalla syödä mitään. Siksi minulle olikin raskausajat tosi rankkoja, mutta kaksi ihan tervettä lasta on syntynyt. :)

Sanna V.
40/50 | 

Haha, tulipas hassu olo, kun tosiaan luin TERASSIleikkejä, ja sitten siitä mainitaankin heti alkuunsa.. miten joku voi tietää minun virheeni ennen kuin edes teen niitä? ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu