Olen käyttänyt jos mitä shampoita ja hoitoaineita tässä vuosien varrella, sekä kampaamotuotteita että markettikamaa. Toiset ovat olleet parempia ja toiset huonompia. Pääsääntöisesti volyymishampoot eivät sovi hiuksilleni lainkaan, sillä ne jostain syystä sähköistävät ja veltostavat kuontaloni. Volyymi on kuitenkin se mitä puhtauden lisäksi eniten toivoisin, mutta asiaan tarkoitetut shampoot toimivat minulla ihan päinvastoin.

Eräänä päivänä unohdin ottaa pihasaunalle mukaan omat pesuaineeni, enkä jaksanut lähteä niitä enää talolta hakemaan. Meillä on saunalla sekalainen valikoima kaikenlaisia pesutuotteita, juuri tästä syystä. Nappasin ensimmäisen käteeni osuneen shampoon, joka sattui olemaan legendaarinen suomalainen Linna Shampoo.

En usko että on montaakaan lasta Suomessa, joka ei olisi tätä perinteistä shampoota lapsena käyttänyt. Yli 50 vuotta vanha Linna Shampoo kehitettiin aikoinaan juuri lapsille, sen piti olla mahdollisimman vähän silmiä kirvelevä. En ollut ihan samaa mieltä lapsena :D Kasvettuani aikuiseksi, Linna Shampoo jäi historiaan ja satunnaisesti mökkishampooksi. Yhdistän edelleen tuoksun mökkisaunaan, kunnon nostalgiatrippi!

Mutta nyt Linna Shampoo oli käsissäni ensimmäistä noin sataan vuoteen. Pesin tukan ja totesin että nyt on niin puhtaat hiukset kun olla voi. Ihan kuin olisi käyttänyt syväpuhdistavaa tuotetta. 

Seuraavana aamuna kun aloin laittaa hiuksia, sain hämmästyä. Hiuksia tuntui olevan päässä tuplamäärä! Ihan käsittämätön volyymi! Huom. Hiuslaatuni on luonnostaan mattapintainen ja pörröinen, joten en osaa sanoa miten Linna Shampoo vaikuttaisi kiiltäviin hiuksiin. Hiukseni pysyivät koko päivän tuuhean möyheinä, ja aloin miettimään että mistä ihmeestä tämä tuuheus oikein johtuu. Sitten välähti, Linna Shampoo.

Pesin välissä hiukset omalla SP:n kampaamoshampoollani ja tilanne normalisoitui. Sitten tuli taas aika lähteä pihasaunaan. Ei muuta kuin Linna kehiin ja puuuf, taas oli tukka tuuheana seuraavana päivänä.

Ollaanko tässä nyt hiusheurekan äärellä, voiko olla niin että halpa kahden euron markettishampoo on tie onneen? Onko Linna Shampoo liian pesevä, että se pitkässä käytössä kuivattaisi hiusta ja päänahkaa liikaa? Jotain taikaa siinä nyt kuitenkin on. Olen tuosta hetkestä lähtien mennyt Linna-purkille aina, kun olen tarvinnut hyvää hiuspäivää tai tuuheaa pohjaa kampaukselle. Alan kuitenkin olla niin koukussa tuuheuden tunteeseen että en haluaisi käyttää enää lainkaan muita shampoita!

Kun on vuosia jankutettu että kampaamoshampoo on hyvä, markettishampoo on huono, siitä on aika vaikea päästää irti. Rutikuiva päänahkanikaan ei ole ottanut Linnasta nokkiinsa, oikeastaan päinvastoin. Se tuntuu suorastaan omituisen normaalilta. Nyt on melkein paheellinen olo, kun olen hylännyt kampaamoshampootani enemmän ja enemmän ja tunnustan sen vielä julkisesti :D

Linna Shampoo, käsi ylös kenelle tulee lapsuus mieleen?

Kommentit (33)

Suusuli
1/33 | 

Voi mulle! :D Meillä on juurikin tätä aina mökillä :D Eipä oo tullut kotiin ostettua varmaan ikinä lapsuuden jälkeen :)

kana
2/33 | 

Linna-shampoo on ihan yleisestikin tunnettu syväpuhdistavan shampoon korvaajana. Oma tuuheuttava suosikkini on Sebastian volupt shampoo. Sen käytön jälkeen on aina hyvä hiuspäivä :)

veerala
3/33 | 

Mä käytin joitakin vuosia sitten Hieno suomalainen mustikka -shampoota ja hoitsikkaa.. Kampaaja kysyi, että mitä tuotteita käytän kun on hiukset niin hyvässä kunnossa. Meinas tipahtaa sakset kädestä kun kerroin... Kampaamotuotteet ei aina oo niitä parhaita ;)

Miima
4/33 | 

Ihan sama efekti Erittäin Hienolla Suomalaisella Shampoolla! Kiireellä nappasin kaupasta halvimman mahdollisen, ja se osoittautuikin ohuille, nopeasti lässähtäville luonnonkiharoille ihan loistavaksi tuotteeksi ? Paljon parempi kampaamoiden kalliisiin puteleihin verrattuna.

Ninneri
5/33 | 

Joku kosmetiikkabloggari (varmaan useampikin) on kirjoittanut just tosta et Linna-shampoolla voi hyvin korvata kalliit syväpuhdistavat, se ajaa saman asian :) En sitten tiedä kuinka kuivattavaa se olis pitkällä aikavälillä, se on kuitenkin aika tujua tavaraa..

Zaza
6/33 | 

Mulla on myös pitkä ja paksu tukka, ja kerta toisensa jälkeen kampaajat ihmettelee miten hyvinvoivat mun hiukset on... Ja mähän siis pesen aina Linna shampoolla enkä edes käytä hoitoainetta kuin ehkä kerta viikkoon. ?

N
7/33 | 

Ei se hius tiedä mitä se purkki maksaa ;) se tykkää jos tykkää! Ennakkoluulottomasti vaan kokeilemaan sekä kaupasta että kampaajalta, niin löytää omat huipputuotteensa. Voi myös olla niin että jonkun shampoon ja hoitoaineen yhdistelmä toimii loistavasti. Vaikka tuotteet yksinään ja toisen tuotteen kanssa eivät toimisikaan. Eli esim halpis shampoo voi olla loistava pari kampaamon kalliimmalle hoitoaineelle.

Niina
8/33 | 

Ääni myös sille pinkissä pullossa olevalle Erittäin Hienolle suomalaiselle mustikka-hoitsikalle. Kokeilin sitä kampaajani suosituksesta ja totta tosiaan, loistava tuote!

Vierailija
9/33 | 

Sama fiilis tuli minulle Erittäin Hienon Suomalaisen Shampoon kanssa :D Mulla on samanlainen hiuslaatu (kuvauksen perusteella) kuin Nelliinalla, kihara, pörheä ja karhea. Ekalla kerralla pesin hiukset EHSS:llä pitkin hampain, kun ajattelin, että musta tulee ihan karvamonsteri, mutta ehei, EHSS pesee hiukset tosi kuohkeiksi, mutta myös pehmeiksi. :) Luomua se ei ole, mutta kaikkea ei vissiin voi saada. 

Neiti B
10/33 | 

Juurikin eilen lähti marketista lasten versio Linna shampoosta mukaan, hoitoaineeksi valitsin tämän valkoisen version. Vuosiin en ole käyttänyt ko. merkkiä, mutta nyt päätin kokeilla, ihan sen lasten shampoonkin ostin omaan päähäni. 

Vierailija
11/33 | 

Minulle parturi nruvoi, et kesäkuu-elokuu aina erittäinhieno suom. Shampoo kausi. Voisikin nyt kokeilla tuota. Sitä paitsi katsottuani kerran ohjelman jossa KAMPAAJAMESTARI teki testin. Puoli päätä kampaamo shamppoolla ja toinen puoli FAIRYLLA. ASIAKAS EI TIENNYT KUMPAA KÄYTETTIIN KUMPAAN PUOLEEN. VOITTO MENI FAIRYLLE. MESTARI MYÖS SANOI, ETTÄ MARKETTI SHAMPPOOT AIVAN YHTÄ HYVIÄ KUIN PARTURISTA OSTETUT.
TUON JÄLKEEN AINA ITSE OSTANUT NS. HALPIS PÄÄNPESUAINEET. HYVIN MENEE HIUKSILLA JA KUKKAROLLA

purkittaja
12/33 | 

Itse olen kampaaja-stailisti, ja olen jo vuosia sitten siirtynyt kotonani markettituotteisiin, koska eroa ei juurikaan huomaa. Itselleni on tärkeintä, että koko perhe voi käyttää samoja tuotteita kauniista täyttöpulloista, ja silloinhan kukaan ei edes näe, mitä se neste siellä purkin sisällä sitten edes on.

Kirsikka
13/33 | 

Silmiä alkoi kirvellä jo ajatuskin Linna Shampoosta... :)

Itse olen siirtynyt viime syksynä kahden euron oliivipalasaippuaan, joka toimii ihan vastaavalla tavalla, kuin mitä kuvailet Linna Shampoon toimivan. Pitänee kokeilla tuota Linnaa, koska jotenkin se pullosampoo tuntuu kätevämmältä, vaikka palasaippuaankin olen jo tottunut.

Vierailija
14/33 | 

Markettishampoista osa sisältää silikonia. Siskoni oli pessyt hiukset vuosikausia fructiksella ja vastaavilla, eikä hän käynyt kampaajalla tuona aikana. Kun hän sitten istui kampaajan tuoliin oli kampaaja ihmeissään, kun hiukset oli kauttaaltaan silikonin peitossa, siis ei hyvällä tavalla! Että markettituotteet VOI olla hyviä, mutta niissäkin on eroja ja ainakin silikonia sisältäviä kannattaa vältellä.. Mutta tuota Linna-shampoota pitää kyllä tämän perusteella kokeilla!

n

Nimenomaan liukkaalle ja lattanalle tukalleni on sopinut EHHS, ihan se perinteinen sininen versio (tiesittekö muuten, että sen pullon on muinoin suunnitellut Kirsti Paakkanen?). Linna ei jostain syystä tunnu yhtä hyvältä omassa päässäni.

Vierailija
16/33 | 

Oli ihan pakko ostaa ja kokeilla Linnaa.
(Oma tukka on paksu ja liukas, nopeasti lässähtävää mallia) Huomasi heti shampoon jälkeen että päänahka tuntuu hengittävän ihan eritavalla ja tukka onkin tänään ilmavampi ja hulmuavampi, eihän tosin sitä liukkautta mihinkään vienyt, mutta tykkään!

innnni
17/33 | 

Linna-shampoo + hiusöljy
Kampaaja ihmetteli minunkin hiustaikaani kun tukkaa on yli puoleen selkään ja latvaan asti hyvässä kunnossa.
Kosmetologi kyseli ihotuotteitani, Nivean Creme ja kookosöljy :D

Vierailija
18/33 | 

Suosittelen itse sitä, että ennen shampoo-pesua käyttääkin hoitoaineen päässä, koska hoitoaineen "pehmentävä" vaikutus jää hiuksiin, mutta siten ei tee hiuksista lättäniä.

Vierailija
19/33 | 

Minä olen vuosikaudet käyttänyt XZ-shamppoita. Niissä ei ilmeisesti ole silikonia ja toimivat arkikäytössä ainakin minulla loistavasti - puhdistavat mutta eivät liikaa, hiukset jäävät pehmeiksi ja sähköttömiksi. Ovat vieläpä kotimaisia, Heinävedellä valmistettuja. Ja vielä sen verran kehun että tuoksu on ihana, varsinkin suklaa-vanilja. Niin kauan kun näitä myydään, en taatusti vilkaisekaan kampaamosamppoisiin päin :D

Vierailija
21/33 | 

Hieno suomalainen shampoo on ainakin kehitetty just suomalaiselle ohuelle hiustyypille. Kannattaa lukea kys.shampoon historiikki.

Vierailija
22/33 | 

Käytin pitkään Linna-shampoota pitkiin paksuihin värjättyihin hiuksiini ja hoitoaine oli hieman kalliimpaa kamaa. Myös minulla kampaaja kehui hiusteni hyvää kuntoa.

Vierailija
23/33 | 

Oletko pessyt järvivedellä vai hanavedellä? Silläkin voi olla merkitystä, eikä pelkällä shampoo-merkillä.

Vierailija
24/33 | 

Hiusten pesutulokseen vaikuttaa lisäksi pesutapa. Vatissa pää alaspäin pestyt hiukset ovat taatusti tuuheammat kuin suihkussa pestyt. Ja kuten tässä aikaisemmin joku jo kertoikin niin vesi, shampoon lisäksi vaikuttaa lopputulokseen.

Vierailija
25/33 | 

Kiitos vinkistä. Linnaa kokeiltava. Parin vuoden aikana hiuspohja on alkanut reagoida kutisemalla. Vaihdoin hajusteettomaan muotovaahtoon, joista osa sopii, osa ei. Erittäin hienoa suomalaista shampoota ja hoitoainetta kokeilin vastikään muutaman viikon, ei sovi minun päänahalle, kutina paheni ja samoin hilseestä kärsivä puolisoni vaiva paheni. 

Vierailija
26/33 | 

Linna shamppoo on yksi vahvimmista shamppoista , tutkittu juttu jo 80-luvulla . Pesee kaiken pois hiuksista . Ihan kaiken .Ei siis hellävarainen . En suosittelisi käsitellylle kuivalle hiukselle tai kuivalle päänahalle ... pitkään käytettynä voi aiheuttaa liiallista talineritystä , niillä joilla on taipumusta rasvaisuuteen .Hiuspohja jos pestään natisevan puhtaaksi , yrittää se tasapainottaa tilannetta lisäämällä talineritystä.

Vierailija
27/33 | 

Linna shampoot (myös lasten shampoot) sisältää formaldehydiä (ainakin cosmethicsin mukaan), joten saavat kyllä jäädä kaupan hyllyyn!

Vierailija
28/33 | 

Myös Timotei toimii samoin. Ja nämä kaikki Linna, EHSS ja Timotei myös tuoksuvat ihanan nostagisilta. Vanhassa vara parempi :)

Vierailija
29/33 | 

Mun hiukset tulee paremmaksi mökkireisulla shampoosta riippumatta, kun vesi on järvestä, ei raanasta..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011