Ostan välillä kirppikseltä vanhoja naistenlehtiä, jos sattuu tielle osumaan. Tällä kertaa haaviin jäi Me Naiset vuodelta -62, en ole edes tiennyt että kyseinen lehti on niin vanha! Vuosikymmenien takaiset lehdet ovat todella hellyyttäviä. Siinä missä niiden muotijutut kolahtavat minuun ilman muuta, artikkeleita saa usein nauraa vedet silmissä. On ollut hieman erilainen tyyli kirjoittaa tuohon aikaan kuin nykyään. Vai mitä olette mieltä Tuleeko meistäkin pitkiä ja älykkäitä -asiajutusta:


Noin lyhyesti kerrottuna lehtijutussa ollaan huolissaan siitä, että nuoret kasvavat liki kaksimetrisiksi ja ovat kovin vakavamielisiä, sillä pitkät ihmiset keskittyvät ainoastaan kehittämään itseään ja olemaan älykkäitä, kun taas lyhyet (ilmeisesti sitten vähemmän älykkäät) osaavat myös nauttia elämästä. Pitkien maailma näyttää niin kovin synkältä, että siihen saattaa tarvita jopa lääkärin apua. Minäkin olen suorastaan surkea tapaus tämän 178-senttisen varteni kanssa, pituudesta päätellen tosi älykäs mutta elämänilo puuttuu. Yhyy. Niin että muistakaa sitten olla kasvamatta nopeasti, ettei ilo katoa elämästänne :D

Pullukatkin ovat ilmeisen surullisia, eikä kahvinjuontikaan auta:


Vaatehuone on ollut aarre jo 60-luvulla:


Laila Kinnunen oli kova sana mainoksissa. Jotenkin hämärästi olisin muistavinani tuon Angel Face-merkin, onkohan mahtanut löytyä jostain äidin vanhasta meikkipussista.


Mainonta kertoo Teille kaiken tuotteesta. Varmasti juu.Olisipa kiva jos muotinumeron kuvat olisivat värikkäitä sillä punainen Diorin puku kuulostaa ihanalta. Epäilen tosin suuresti että kuvan asusteet olisivat pantteria...?

Harrastaako joku muu vanhoja lehtiä? Minusta nämä ovat ihan mahtavia. Jos jätetään tämä huumoriarvo sikseen, niin muotijutut toimivat ihan oikeasti. Erityisesti pidän 60-70 -lukujen muotilehdistä, silloin oli niin kauniita vaatteita ja stailauksia. Inspiraatio on takuuvarma.

Kommentit (25)

1/25 | 

Olipas kiva postaus! :) Minäkin tykkään vanhoista lehdistä ja yleensä melkein kaikesta, mikä on vanhaa! :D Blogiini olen tehnyt joitakin juttuja, joten käyhän kurkkimassa tämä ja tämä.
Iloista päivän jatkoa! :)

Shrek
2/25 | 

Hehee! Juuri tässä yhtenä päivänä kun katsoin Mad Meniä, siinä tehtiin mainoskampanjaa Pond's Face Creamille :D

atomi
3/25 | 

Mä taidan olla kommentoijana oikea ilonpilaaja, mutta valitettavasti vielä 1960-luvulla muotitalot käyttivät paljon aitoja turkiksia, myös nykyään erittäin uhanalaisten villieläinten turkiksia, joten pantteriasuste voisi hyvinkin olla juuri oikeasta kissaeläimestä peräisin :( Tietoisuus esim. kissapetojen uhanalaisuudesta yleistyi vasta myöhempinä vuosikymmeninä.

Ninni

Hyi! Voi kamala :( Toivottavasti näin ei ole tuossa kuvassa vaan että kyseessä olisi vain keinotuote jota hassusti mainostetaan pantteriksi. Jos se olisi oikeaa pantteria niin sitten kuva ei olisi pätkääkään huvittava.

salapolliisi
5/25 | 

Vauvafillä väitetään että sinä olet moden hyvä kaveri ja kontrolloisit salaa keskusteluja, true or false?

Sr
6/25 | 

Näyttääkö teistä, mutta mun silmään näyttää että tolla Lailalla on musta silmä? Mä en nyt enää näe muuta tossa kuvassa...

myohmy

Oikeassa olet! Aika hyvin saatu meikillä piiloon, mutta ei täysin. Wikipedia ei Lailan yksityiselämästä paljon sanonut, mutta laulaja vetäytyi julkisuudesta 1970-luvulla yksityiselämän ongelmien vuoksi. Olisiko ollut mustasukkainen ja väkivaltainen mies. Myöhemmin alkoholisoitui ja erakoitui. :(

Ninni
7/25 | 

Voi taivas kun sain aamunaurut kun luin tuon "asusteet pantteria" kohdan! :D Hihihihihiii!!!
Vanhat lehdet ja jutut on loistavia, ei mahda mitään, hellyyttävän huvittavaa luettavaa :)

Valkoinen tähdikki
8/25 | 

Ihana päivän aloitus! Nauroin ääneen! Onneksi en ole erityisen pitkäkään... :D

Saara
9/25 | 

Vanhat lehdet ovat ihania! Sain juuri anopiltani hänen säilömiään käsityö- ja naistenlehtiä vuosilta -35 - 69; Omin käsin, Muotisorja ja Uusi nainen, mahtavia kaikki. Anoppini on tosiaan säilönyt äitinsä vanhaa lehtikokoelmaa, ja minä sain nyt valita sieltä mieleiseni.

10/25 | 

Harrastan ehdottomasti vanhoja muotilehtiä. Itse tosin suuntaudun vielä vanhempiin, ihan tuonne 10- ja 20-luvuille saakka. Tykkään huvittaa itseäni lukemalla niiden artikkeleita ja pukeutumisneuvoja. Eri vuosikymmenten lehtiä lukiessa huomaa selvästi mm. asenteiden ja kielen muuttumisen. Esim. 70-luvun lehdissä puhutaan jo hipoista ja diskotanssista ja kieli on enemmän nuorisoon vetoavaa ja sinuttelevaa, kun taas vanhemmissa lehdissä kieli on jäykempää ja virallisempaa ja selvästi aikuisemmalle väestölle suunnattua.
Erityisesti huvittavat erilaiset pukeutumis- ja kaunistautumisohjeet joissa ollaan yhtä aikaa kovin virallisia, kaavoihin kangistuneita, mutta samalla jopa tylyjä (esim että lihaville ei missään tapauksessa suositella tiettyjä pukumalleja jne). Mainoksetkin ovat tosi hauskoja luettavia, niissäkin tyyli on kovasti muuttunut alkuaikojen teitittelystä, suosituksista, suostuttelevasta kielestä ja suoranaisista valheista.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

oi mistä noin vanhoja löytää, minulle tulee aina vain näköpiiriin näitä 50-60 luvun lehtiä ja joskus harvoin 70-luvun mitä himoisin kaikkein eniten :)

Naisia kohtaan ollaan aikakaudesta riippumatta todella tylyjä, aina pitäisi olla tietyn näköinen tai vähintään pyrkiä kaikin voimin olemaan sellainen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sitkeällä metsästyksellä niitä löytyy ihan kirppiksiltä ja antikvariaateista. Muutamia olen ostanut FB:n kirppisryhmistä. Ja siitä ihan teidän naapurista, Hietsun kirjat ja kirput-kirppikseltä olen ostanut 1910-luvun käsityölehtiä, niissä tosin ei mitään artikkeleita varsinaisesti ole, ainoastaan käsityöohjeita. Ne vanhemmat lehdet on yleensä aika pölyisiä ja vähän nuhjuisen näköisiä. Usein niissä on piirretty kansi, esim Kotiliesiä löytyy helposti ihan 20-, 30- ja 40-luvuiltakin.

Daisy
11/25 | 

Mullakin on vanhoja Me Naisia. Huvittaa ja naurattaa aina tuo tosi suora ja tuomitseva tyyli. "Jos olet tällainen tai tällainen, olet vääränlainen". Mahtoi olla hankalaa olla nainen joskus ennen muinoin :D

Oon ostanut myös joskus muutaman vanhan (muistaakseni 50- tai 60-luvun) Kallen. Ne vasta upeita lehtiä ovatkin! Kuvat on ihan täyttä pin upia :) Ja nauratti yhdenkin lehden testi, jossa pariskunta _suuteli julkisesti_ eri paikoissa Helsingissä ja toimittaja seurasi ihmisten reaktioita. Huh, mitä pornoa!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei ole helppoa nykyäänkään kun kaikki mahdollinen on virheellistä mitä ikinä naisen kropassa onkin, mutta se virheiden etsiminen keskittyy nykyään lähinnä roskalööppeihin ja aikakauslehdet sentään eivät kirjoittele että sinun tulee näyttää siltä ja tältä senkin pullukka.

Pussailu julkisesti on huisin rohkeaa heh :D hassua kun miettii miten paljon niin lyhyessä ajassa on ilmapiiri muuttunut.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kerttu
12/25 | 

Tykkään myös vanhoista lehdistä ja kauneusvinkeistä. Suosikkimainoslause jäänyt mieleen jostain "Älä ole enää ruma nainen"...oiskohan siinä jotain meikkituotetta mainostettu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012