Kauheinta mitä voisin kuvitella Barcelonassa tapahtuvan, olisi vatsapöpö tai vastaava, mikä estäisi syömisen ja viineistä nauttimisen. Olen korviani myöten ihastunut paikalliseen tapaskulttuuriin. Pöytään tilataan pieniä annoksia "vähän kaikkea" ja sitten jaetaan sapuskat pöytäseurueen kanssa ja maistellaan ihan kaikkea. Minä olen syönyt paljon sellaistakin, mistä ei ole pienintäkään käryä mitä se on :D ääntä kohti vaan ja rousk rousk. (Mitä ihmettä on eel... noh, kokeillaan.).

Tänään vietettiin päivää kaupungilla shoppailemassa (oikeasti, minua kiinnostaa tämä ruoka&juoma täällä niin paljon enemmän, että shoppailu oli täysin toissijaista toimintaa). Siinä vanhassa kaupungissa kiertelyn ohessa poikettiin paikalliseen kauppahalliin ihmettelemään tarjontaa.




Ostin tuollaisen kirkkaanpinkin hedelmän, koska en tiennyt mikä se on ja halusin maistaa sitä.Odotin jotain kirpeää, mutta se olikin makea, kuin laimeahko kiivi.


Annastiina ehdotti pystybaarista päivä-cavaa. Barcelonan hienous, voit pysähtyä melkein mihin kohtaan kadulla tahansa, kääntyä ympäri ja edessäsi on pieni baari/tapaspaikka, missä voi nauttia lasillisen tai syödä jotain pientä.


Ramblan poikkikadulla oli aivan jumalainen tapasbaari, jossa sai lautasen käteen ja sitten vaan valitsemaan huikeasta valikoimasta herkkuja. Lopuksi lasku maksettiin syötyjen tikkujen mukaan. Kappalehinta oli 1,95e ja jo kolmesta vaihtoehdosta tuli aivan täyteen.

Suosittelen lämmöllä tätä paikkaa:




 

Jos ikinä tulette Barcelonaan, syökää, juokaa ja nauttikaa. Kälysimmän näköinen pikkubaari saattaa tarjota tajunnanräjäyttävän hyvää ruokaa, joten ennakkoluulot kaatopaikalle ja elämyksiä etsimään.

Kommentit (27)

Wandabe

noi pitahayat on mun koululaisen feivörittejä - mitä kypsempiä ne on, sitä makeampia!

Cerp

Pitahayaa, tuttavallisemmin lohikäärmehedelmää, en oo tuoreena ikinä maistanut, mutta voi taivas se pitahaya-jaffa, joka oli parisen vuotta sitten markkinoilla! Kaipaan sitä niin lujaa ettei mitään rajaa. Toivoa kyllä on, sillä se on jo ollut kaksi kertaa markkinoilla - ensin kielletty hedelmä -jaffana ja sitten omana ittenään pitahaya-nimellä. Häipyi kaupoista niin äkkiseltään, etten kerinny ees hamstrata!

Anne95

Onks sulla tolle tapaspaikalle jotain tarkempaa osoitetta muistissa? Kaikki Barcelona vinkit otetaan myös ilolla vastaan. :)
Kaks kuukautta olis odotettavana, että pääsee tutustuun ko. kaupunkiin ensimmäsitä kertaa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

se eelin salaisuus selvisi minulle vasta illalla hotellilla :D mutta hyvää oli ankeriaskin, kerrankos sitä. Mua jaksoi ihastuttaa se ihmisten hyväntuulisuus, tultiin siihen lopputulokseen että aurinko tekee ihmisistä onnellisia :)

olen täysin vakuuttunut että gaudi oli joko känässä koko ajan, tai muuten seinähullu, niin hauskoja ne rakennukset oli :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mira

Suosittelen lämmöllä El Raval-alueen ravintoloita - loistava ruoka + viini. Avinguda Diagonal-kadun päässä olevalla ostarilla on muuten Primark, Pull&Bear, bershka jne. El Marisme-asema on ihan vieressä.

Ihana kun bloglovinin otsikkokentässä ei näy ääkkösiä "tulin, nain, soin" :D Tapas -kulttuuri on kyllä kiva, vähän niin kuin suomalaiset nyyttärit! Me joskus kaveriporukalla testattiin kaikki eksoottiset hedelmät mitä kaupasta löydettiin, monet olivat pettymyksiä. Niin kuin juuri tuo laimea kiivi (olikohan se lohikäärmehedelmä??).

Monsku

Täällä myös yksi Barcelona- fani. Tuo kaupunki on aivan lumoava, siinä on jotain maagista! Muutaman kerran siellä käyneenä aina sydän halajaa takaisin. Se ruokahan siellä tosiaan on melkein parasta antia; tapakset, merenelävät, mehukkaat pihvit, juustot... Ja tietenkin sitä cavaa kului melko paljon... ;-) Toki myös se rento ja mutkaton elämänmeno ja hauskat espanjalaiset tekevät kaupungista niin erityislaatuisen. Ja Gaudi! Se häiskä oli kyllä sekaisin! :-D

Ps. Eel on ankerias. :-)

Nyt en enää kestä. Mutta vaikka tekisi mieli singahtaa heti tänään Kauppahalliin ja kasata lautaselle herkkuja niin on sunnuntai.

Ja onhan tuolla vielä tortilla-aineksia ja lättyä jääkaapissa............... :D

Iina

Lohikäärmehedelmiä löytyy ainakin isommista marketeista. Mulle tulee mausta mieleen omenan ja päärynän yhdistelmä, nam.

Ihanan värikkäitä kuvia! Hedelmät näyttävät tosi herkullisilta, samoin kuin muutkin nuo muutkin herkut. Lihoisin varmasti palloksi tuolla ;)

miis

Noita pieniä tapaksia kutsutaan nimellä pinchos, ovat kotoisin Pohjois-Espanjasta, Baskimaasta. Sieltä niitä löytyy joka baarista, ja ovat muuten hyviä!

Leeli

Aattelin jo, että olet löytänyt minun (ja monen muun tuttuni) lempparipaikkaan Bilbao Berriaan, joka on tuommoinen samanlainen "tikkubaari" :D Löytyy Placa Novalta, Catedral de Barcelonan vierestä, jos tikuttelu vielä kiinnostaa :D Täytyypä painaa seuraavaa Barcelonan reissua varten mieleen tuo Taverna Basca Irati myös. Kälysistä pikkubaareista puheen ollen, jos kuljette vielä keskustassa shoppailemassa Portal del Angelia pitkin, suosittelen poikkeamaan sisään kamelipatsaan kohdalta krääsäkauppaan. Kaupan perältä löytyy portaat ylös "salakapakkaan", josta saa mahtavia mohitoja :D Barcelona on mahtava!

Memmu

Aika hassu juttu. Olin viime viikonloppuna Barcelonassa ja sitä ennen tuli netistä etsittyä kaikenlaisia Barcelonavinkkejä. Muistelin että eikös se Nelliinan vaatehuoneen tyttö reissaa paljon ja ajattelin katsoa oisko sulla jotain Barcelonasta. Ja olihan sulla..
lopputuloksena että ensimmäisenä tapas-ravintolana testattiin tuo Taverna basca irati ja tapakset siellä olivat juuri niin taivaallisia kuin olit mainninnutkin. :) Siispä kiitokset todella hyvästä vinkistä! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011