Koska saatoin Barcelonan reissulla hieman innostua Espanjan ruokakulttuurista, halusin heti kokeilla vastaavaa myös kotona. Eilen askartelin ystäville pinchoja, tarjosin reissulta ostettua cavaa ja hain myös sitä omituista simaa eli Moscatelia jälkkärin seuraksi. Olen ihan huumaantunut pikkusyötävien maailmasta!

Pinchot jäivät mieleen reissulta ihan erityisesti, rakastin pystybaarityyppistä välipalaruokailua. Pinchot ovat baskien tapaksia, joissa oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Yleensä ne valmistetaan leipäviipaleen päälle, mihin laitetaan haluttu päällinen ja lopuksi tikku, jolla koko komeus pysyy kasassa (ja joiden avulla laskutus tapahtuu).

Omat pinchoni olivat niin matalia, että tikku ei ollut välttämätön, joten jätin sen pois. En myöskään rahastanut ystäviä ulko-ovella :D



 

Rakastan järjestää illanistujaisia, on niin kivaa näperrellä ruokapuolta. Alkuillan miehet pelasivat jotain typerää peliä olohuoneessa ja meikä hoilasi täysillä keittiössä Iskelmäradion tahtiin ja pilkkoi patonkia. Ruuanlaitto voi olla tosi rentouttavaa <3



Pieni lasillinen makeaa Moscatelia vei jälkiruokakokemuksen ihan uudelle asteelle. Piti elää näinkin vanhaksi, että aloin arvostamaan jälkiruokaviiniä. Pieni vaiva, mahtava lopputulos.


 


Kuvien pinchot tein seuraavasti:

2 pitkää patonkia siivutettuna riitti 4 henkilölle kolmella eri tavalla päällystettynä.

 

Vuohenjuustolla:

*Voitele viipaleet kevyesti oliiviöljyllä.

*Siivuta vuohenjuustotanko ohuiksi viipaleiksi, ja laita jokaisen leipäpalan päälle yksi.

*Lopuksi pieni nokkare Ananas-Mangohilloa jokaisen juustopalan päälle.

 

Mozarellalla:

*Sudi jokaisen leipäpalan päälle pestoa.

*Siivuta mozarellatanko ohuiksi viipaleiksi ja laita jokaisen leipäpalan päälle yksi.

*lisää vielä pieni tomaattiviipale.

*Koristele tuoreella basilikanlehdellä (meidän kaupassa ei ollut....).

 

Savulohella:

*Leikkaa sitruuna puoliksi ja sivele sillä jokainen leipäviipale.

*Voitele leipäviipaleet ruohosipulituorejuustolla (saa olla reilusti).

*Pilko kylmäsavulohi sopiviksi siivuiksi ja laita jokaiselle leipäviipalelle yksi.

*Rapsi lopuksi päälle tuoretta tilliä (meidän kaupassa ei ollut...argh!).

---

Ihanan helppoa, mutta tajuttoman herkullista pikkuruokaa iloiselle seurueelle :) Kannattaa kokeilla ja kehitellä omia suosikkitapoja päällystää leipäset.

 

Kommentit (12)

Ah pakko napata tämä sivu talteen jos joku kerta iskee tenkkapoo tarjoiltavien suhteen ;) Kuulostaa ihan tajuttoman herkulliselta (ja helpolta)!

Voih, mieleeni palasivat ne kaikki ihanat ravintolat, joissa Barcelonan reissullani kävin herkuttelemassa. Barcelonassa se ruoka ja tapasten laaja valikoima vei kyllä niin mukanaan; tämäkin kotikokki on nimittäin kerran jos toisenkin valmistellut bruschettaleipiä ja muuta mukavaa tuon reissun jälkeen. :) <3

Ihastut varmasti Baskimaan kaupunkipariin: San Sebastianiin ja Bilbaoon! Sinne vaan seuraavalla kerralla. Reilatessamme San Sebastianissa paikalliset katsoivat vähän vinoon, kun latasimme oikein rekkamiesten annokset pinchoja lautasille. Siellä kun oli tapana ottaa pari pinchoa ja olutlasillinen, jonka jälkeen paikalliset siirtyivät seuraavaan pinchobaariin...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011