Meillä on eteisessä Laitalan kaunis valkoinen tuoli, mutta kaunottaren tekstiili ei ole enää kovin hyvässä hapessa. En mitenkään syytä sinua rakas katinronttini, mutta saatat olla osasyyllinen yleisen kulumisen ohella. Toisaalta tuon tuolin istuinosan kangas tuntuu olevan kuin ohutta raakasilkkiä, eikä sellainen kestä kulutusta muutenkaan.Tähän väliin se tutuksi tullut en ole koskaan, sillä en ole koskaan uusinut huonekalun verhoilua. Kuitenkin ihan maalaisjärjellä katsottuna tämä istuin taitaa olla aika helppo nakki? Vai kompastunko nyt kunnon aloittelijan virhearviointiin?Onko teistä joku mahdollisesti toteuttanut kyseisen fiksauksen? Tarvitseeko vanhaa päällistä edes purkaa, eikö tuohon voi vain laittaa toisen kankaan päälle ja niittipyssyllä kiinni, ihan kuin vanhakin?

Työväenopistoissa kuulemma järjestetään entisöintikursseja, pitää varmaan joskus osallistua. Olisi nimittäin aika paljon vaikeampikin kohde luvassa, josta ei saa penkkiosaa irti kuten tästä Laitalan tuolista ja siihen ei tee-se-itse-naisen itsevarmuus ihan riitä :D

Kommentit (18)

Anis
1/18 | 

Olen tehnyt vastaavan homman, helppo nakki. Kannattaa vaan katsoa netistä jotain ohjeita kankaan pingottamisen suhteen. Mutta ei tohon mitään kursseja tarvita.

2/18 | 

Itse varmaan ottasin vanhan kankaan pois ihan mielenkiinnosta, että löytyykö sieltä alta vielä jotain muuta kangasta esimerkiksi :) Eipä tuo muuten vaikea homma ole. Kannattaa aloittaa nitominen kunkin sivun keskeltä edeten kulmiin. Ja vastakkaiset sivut ns. samaan aikaan. Eli vaikka takasivun keskelle pari niittiä, sitten etusivun keskelle, vetäen kankaan tasaisesti siitä päältä kireäksi. Ja sivuille sama juttu :D Ja ensin vähän joka sivulle muutamia niittejä ja sitten tasaisesti joka puolelle pitävä kiinnitys kun kangas on jo kiinni siinä.
Olipas hankalan kuuloinen selitys, vaikkei se oikeasti kovin hankalaa ole.

Varjosudenhetki
3/18 | 

Ei ole hankala homma. Tosin kaarevat kohdat ovat vähän haastavampia ja niihin jää pakostikin reunaan pientä ryppyä, mutta itseäni ei haitannut. Vedin kankaan suoraan entisen verhoilun päälle koska pelkäsin täytteiden leviävän jos irrotan vanhan. Vanha oli nakuteltu pienillä nauloilla joskus wanhaan aikaan mutta minä iskin niittipyssyllä. Helpompi irottaakin kun on aika vaihtaa päällinen. :)

villasukka
4/18 | 

Itse ottaisin vanhan kankaan pois ja tarkastaisin, ovatko pehmikkeet kunnossa.
Komppaan Nooraa tuossa kiinnitysasiassa; ensin niitin keskelle vastakkaisille sivuille ja siitä sitten lähdet sovittelemaan kangasta. Koska osaat ommella niin osaat myös tehdä tämän :) Itse olen verhoillu parin keittiöntuolin istuinta sekä 60-luvun nojatuolin, joka löytyi taloyhtiön roskalavalta, ilman mitään koulutusta aiheeseen - pelkkää harrastuneisuutta, innostusta ja kokeilunhalua!

Anna
5/18 | 

Ei oo hankala juttu. Alan opiskelijana voin antaa pari vinkkiä, vaikka aika hyviä tuossa jo saitkin :) Vanha kangas kannattaa irrottaa, lopputulos on sitten paljon siistimpi. Jos ne täytteet sieltä levähtää niin on ne syytä vaihaatkin. Pingota kangas tosiaan ensin joka sivun keskeltä ja sitten sivujen reunat keskeltä ulospäin. Sen jälkeen on helpompi saada välit kunnolla. Laita vaikka nuppineuloilla ensin kiinni, niin ei tarvi sekä kiskoa kangasta että niitata yhtäaikaa. Siinä ei meinaa aina kädet riittää :D Lisäksi voisin vielä sanoa, että jos jostain löydät vaikka sähkökäyttösen niittipyssyn, niin käytä sitä. Raksanitojalla ei välttämättä oo niin kivaa työskennellä.

teeea
6/18 | 

Verhoilijana voin sanoa, että vanha kangas alta pois, muuten istuimesta voi tulla liian paksu enää mahtuakseen hyvin paikalleen. Katso, että kangas tulee lankasuoraan, muuten näyttää vinolta. Kiristä kangasta kunnolla, kun nidot sen, suurin virhe mitä harrastelijat tekee, niin jättävät kankaan liian löysälle.

Joskus kangasta pingottaessa voi käydä niin että sitä ei kerrasta saa riittävän kireälle. Siksi kangas jää löysälle kuten teeea tuossa mainitsi. Alkupingotus kannattaa tehdä pikkuisilla nauloilla ja vasta lopullinen sitten niiteillä tai niillä samoilla pikkuruisilla huonekalunauloilla. Kiristäessä kangasta naula irrotetaan ja lyödään uudestaan kiinni niin että kangas on välissä kiristetty. Saman toki voi tehdä myös niiteillä niin että ensimmäinen niitti nypätään pois ja lyödään uusi niitti kun on kiristetty kangasta, mutta siinä voi tuhraantua niittejä suotta. Siksi on helpompaa jos kiristyksen tekee huonekalunauloin.

j
7/18 | 

Ota vanha kangas pois ja vaihda tarvittaessa pehmusteet. Pääset tutustumaan tuoliin ja tekemään siitä sellaisen, kun sen kuuluu ollakin. Ja jos pehmusteet ovat harmaa vanua, niin voit käyttää vanhaa vanua uuden vanun lisänä. Harmaa vanua saat tampereelta kilohinnalla esim. Tampereen vaahtomuovista ( siinä Tampere talon lähellä) ei maksa paljoa :) Toki voit "kiinnittää" vanun laittamalla vaikka ennen verhoilukangasta lakanakankaasta yhden päälysen, on helpompi kiristää varsinainen päälystyskangas muotoonsa. Toi on sulle käsityöihmisenä helppo nakki. Kannattaa vaikka valokuvata purkutyö, niin muistuu miten alkuperäinen pohjustus on laitettu :) Vaikeempaan projektiin, jos vaikka vaatii jousitusta, niin suosittelen kyllä jotain kurssia - menee solmut oikein :)

Kuviollista kangasta harkitessa kannattaa huomioida myös se, että esim viivasuoria raitoja sisältävä kangas on huomattavasti kinkkisempi saada fiksusti, kuin kangas jossa on vapaamuotoista kuviointia!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

"helppo nakki" :D eniten pelottaa tuon vanun sössiminen, että jos en saakaan siitä enää tasaista tuon päällisen purkamisen jälkeen. Toisaalta, aina voi purkaa jos näyttää siltä että ei mene oikein :)

Se toinen proggis olisi puhelinpöytä jossa kaunis sohvaosa, siinä ei ole jousitusta mutta istuin ja selkänoja on kiinteitä eli en sitten mitään maailman käsitystä miten se kangas siihen on saatu kiinni. Sitä en viitsi ihan itsekseni kokeilla vaan siihen tarvitsen asiantuntevaa apua :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

j

harmaa vanulla saat varmasti sileän pehmustuksen :) sitä voi repiä ja venyttää mieleisekseen ja sillä saat varmasti tasaista :) You can do it! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu