Koin oikein kunnon herätyksen tässä taannoin, kun kiertelin paikallisella kirpputorilla. Kierrän yleensä kaikki turistikrääsät ja siihen viittaavatkin kaukaa, mutta tällä kertaa otin hetken mielijohteesta käteeni "kullankaivajan hatun". Oli melkoinen yllätys, kun näppituntuma olikin kunnon villakangas, ei mikään halpisrimpula. 

Hatun tarkempi syynäys osoitti, että se tosiaan oli 100% villakangasta ja vielä suomalaista tekoa: 

Kirppiksellä mukana ollut appiukkoni totesi, että hattu näyttää myös lohimiehen hatulta. Nämä nauhalliset hatut ovat nykyään ilmeisesti enimmäkseen turisteille suunnattuja matkamuistoja, mutta ehkä niillä on historiaa kullankaivajan tai lohenkalastajien keskuudessa. Sivistäkää minua pohjoisessa asuvat jos on parempaa tietoa?

Pyörittelin hattua käsissäni ja totesin, että jos siitä riisuisi nauhat ja koristekilkkeet pois, se olisi itseasiassa melko pätevä ja laadukas hattu. Ja iso! Olen sen verran isopäinen, että miestenhatun mitoitus on yleensä parempi :D Haluan hattuni väljinä, etteivät ne paina hiuksia ihan liiskaan, siksikin koko 58 on hyvä. 

Ihan minimaalinen tuunaus eli vähän ratkomista sai aikaan sen, että kukaan ei todennäköisesti saa enää mielleyhtymiä turistikrääsään hatun nähdessään. Etenkin, kun vastaavat hatut ovat nykyään muotia.

Musta villakangashattu on klassikko, joten pitäkää silmät auki kirppiksillä :) 

Kommentit (4)

Ansa
1/4 | 

Miesten ja naisten päiden koko eivät itseasiassa eroa juuri ollenkaan sukupuolen mukaan :) Ja ole huoleti, 58cm on ihan normaalikokoinen päänympärys meillä Pohjolassa! Ei lähelläkään isopäisyyttä :) T:modisti :)

Soikkeli
3/4 | 

Meillä on kotona vastaava hattu. Taidankin joululomalla katsoa, jos se kävisi minulle. Ei olisi tullut ilman kirjoitustasi edes mieleen. Kiitos vinkistä!

Vierailija
4/4 | 

Mun tornionjoella lohestavalla ylitorniolaisisällä on tuollainen hattu punaisena, kylläkin hupimielessä! Taitaa tosiaan olla vähän semmoinen turistikrääsäkampe :DD

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011