Vaikka kallistun vintagemaailmassa juhlamekkojen osalta Amerikan maalle, on sitä osattu Suomessakin. Etenkin vanhat kotimaiset käyttövaatteet ja arkimekot ovat välillä toinen toistaan hienompia. Suuri osa näistä vanhoista brändeistä on jo poistunut tuotannosta, siellä kuten kaikki tiedämme, kotimainen vaateteollisuus ei elä helppoja aikoja. 

Minulla on hämärä muistikuva Weekendin vaatteista lapsuudesta, olen lähes varma että minulla on ollut Weekendin farkut 80-luvulla. Hevosenkenkälogo on sen verran muistettava. Tämä nykypäivänä vakkarikäytössä oleva farkkurotsi on saman merkin, ja sen niskalapussa lukee SOK Helsinki Factories Finland

Upeasti kuluneen takkini hihasta löytyy haalistunut yksityiskohta, siihen on kirjoitettu mustekynällä Leena, Anna ja pari muuta tytön nimeä. Ehkä nuori mies on kirjoitellut valloituksiaan ylös tai tyttöjen kaveriporukka on merkannut toisensa. En kirppisellä edes huomannut noita kirjoituksia, ne sulautuvat niin hyvin takin hihaan. Kirjoitukset ovat hauska jälki takin entisestä elämästä. 

Vintage- ja kierrätysvaatteissa parasta onkin tarina. Sen saattaa kuulla joko suoraan myyjältä itseltään tai tarinan vaatteen ympärille voi luoda oman mielikuvituksen voimin. Farkkutakkini kertoo mielestäni ehdottomasti tyttöjen välisestä elinikäisestä ystävyydestä. Farkkutakin hihaan kirjatut nimet yhdistävät, vaikka itse vaate onkin jo jatkanut matkaansa uusiin seikkailuihin ja jatkaa todennäköisesti myös minun jälkeeni, sillä se on erittäin laadukasta jälkeä. Se on kunnianosoitus entiselle farkku-Suomelle.

Takin hinta: 2,50€

Kommentit (1)

Ida
1/1 | 

Aika kiva, tajusin postauksen lukemisen jälkeen että oma 'perintöfarkkutakkini' (isältäni, joka oli pitänyt sitä joskus lapsena) on tuota samaa merkkiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010