Tuunausjuttuja tulee nyt vähän enemmänkin, ne ketä ei kiinnosta laittaa silmät kiinni. Olen ikuisuuden halunnut piparkakkureunaista nahka- tai mokkahametta ja metsästänyt sitä epätoivoisesti. Kunnes tajusin ajatella asiaa hieman pidemmälle. Nahka on maailman kiitollisin materiaali, sitä ei tarvitse huolitella. Ja mitä mahtaa olla UFFit, Fidat ja kirpparit täynnä? No 70- ja 80-luvun huikeita nahkahameita tietenkin.

Löysin Fidalta 5 eurolla punaisen kellohelmaisen mokkahameen, joka oli minua polviin asti. Hame lattialle, 15 senttiä helmaa ensin irti, sitten tussi ja vanha juomalasi kätöseen ja piirtelemään helmaan piparkakkureunaa. Kun helma on piirretty molemmin puolin, saksilla vaan nätisti leikkaamaan niin että tussin jäljet jäävät irtoavaan helmaan.

n6-horz

Sitten kavensin hametta muutaman koon eli jouduin leikkaamaan sitä hieman uudelleen. Mutta jos käy säkä ja yläosa on sopiva, sitten homma muuttuu todella helpoksi, ei tarvitse edes ompelukonetta. Ihan varmasti jokainen osaa toteuttaa :)


n9

n9


n8

n8


n10

n10

Muotinhan voi tehdä myös jämäkästä pahvista tai vastaavasta, jos haluaa vaikkapa isompaa kuviota. Nahkahameiden helmoja kannattaa ylipäänsä katsella sillä silmällä, miettikää kuinka hienoja pitsikuvioita niihin voi väkerrellä mattopuukon ja saksien avulla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (30)

Sandy Warhol
1/30 | 

Wau, WAU! Toi näyttää ihan joltain designer-vaatteelta ja noin vähällä vaivalla. Ja kenen mielestä pukeutuminen ei ole luovaa?

mm
2/30 | 

Voihan juippi, juuri viime viikolla lyhensin leikkaamalla uutta mokkahametta, olisinpa lukenut tän jutun ennen!!!

Piparkakkureuna on ollut mullakin haaveena vaikka kuinka kauan. YHYY!

rairai
3/30 | 

Voi luoja, oon aina ihan tuskissani kaikkia upeita tuunauksiasi ihastellut, ja tuo on varmasti sellainen minkä itsekin osaisin tehdä!!! (kunhan siis ei tarvitse pienentää hametta :)

Mary
5/30 | 

Nää tuunaus ja Dyi-jutut on ihan best! Jatka vaan samaan malliin tai vieläkin enemmän ;)

Lotta
6/30 | 

Onpas ihana hamonen ja ennen kaikkea loistoidea! Kuinka ihania reikäkuvioita nahkapaskalla saisikaan hameenhelmaan! :)

Säde
16/30 | 

Tykkään ihan hirveästi lukea sun tuunausjuttuja ja askarteluja (mm hatuke, rintakoru, kaulakoruja yms). Älä väheksy yhtään!!

Milla Kurki
19/30 | 

Ihan mahtava tuunaus! Samalla täytyy myös kommentoida, että tykkään sun blogista tosi paljon :)

Ciara
20/30 | 

Siis mä en kestä miten ihania juttuja sä osaat tehdä ja miten löytyy mielikuvitusta! Ja tuokin hameen muokkaus on niin yksinkertainen asia mutta eipä sitä oma pää ole hokannut! IHANA!

Wilhood
22/30 | 

Mun on ehkä pakko joskus kokeilla jotain mattopuukkotaiteilua kyllä nahkahameeseen tai mekkoon! Mahtava idea, ite en ois keksinyt, kiitos :) Kerta löytyy vehkeetkin jo valmiiksi kun oon harrastanut intarsiaa puuviiluilla aijemmin.

Emmi
23/30 | 

Mistä toi sun paita on?

Pakko ehkä matkia ja tehä jouluks ruskee piparihame =o)

tosi upee!!!!

Andorra
25/30 | 

Apua, iiihaanaaa <3! Mulla on yksi vanha hame tuolla kaapin kätköissä joka on himpun liian pitkä makuuni...

Annu
27/30 | 

Jotenkin niin nerokkaan yksinkertaista että ihan hävettää kun en ole tajunnut että mokkaa ja nahkaa voi vaan leikata. :D Fidalle mars!

Mariella
28/30 | 

Voi että miten ihana♥ helpot tuunausjutut on mahtavia, tässä saa hyviä ideoita:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla