Nyt lumityökauden käynnistyttyä oikein kunnolla totesin että on pakko hankkia ns. järkevät kengät lenkkeilyyn ja pihahommiin. Katselin niskahiukset pystyssä eräjormakenkien hintaskaalaa kalliista helvatan kalliisiin ja totesin että josko nyt vähän vähemmälläkin selviäisi, kun käyttö on kuitenkin loppujen lopuksi suhteellisen pientä. Osui ruokakaupassa cittarissa silmiin poistokori jossa oli ulkoilukenkiä 25 eurolla ja siinähän ne sitten olivat, varrelliset vedenkestävät popot.

Nyt sitten kaikki HC-eräjormat ihan hiljaa siellä, tai ainakin markalla saa markan tavaran -kuittailua otetaan vastaan vasta sitten kun nämä yllättäen leviävät matkalle :D Tähän asti ovat toimineet kuin unelmat, kevyet kengät pitävät varpaat kuivina ja lämpöisinä vaikka on ollut millainen loskakeli ja ovat hämmentävän hyvät jalkaan. Paremmat kuin Adidaksen juoksulenkkarini!

Meillä on lumitöiden suhteen sellainen tilanne että molemmat haluavat tehdä ne. Meillä käydään aina keskustelu kumpi saa mennä tekemään lumityöt, eikä että kumpi joutuu. 45 minuutin urakka on niin hyvää liikuntaa, että sen jälkeen tuntuu siltä kuin olisi käynyt puntilla, etenkin jos tekee vielä päälle vähän lapiohommia ja lapioi talon ympäriltä katolta tippuneet lumet pois. Arkiliikuntaa parhaimmillaan. Kumma juttu että lattioiden ja vessan peseminen ei aiheuta meissä kummassakaan samanlaista innokkuutta, vaikka hyvää liikuntaa sekin :D On kivoja kotihommia ja vähemmän kivoja.

Kommentit (10)

Parkkis
1/10 | 

Tästähän on asiantuntijat eri mieltä, mutta ainakin rossipohjaisissa taloissa suositellaan lumen lapiointia seinän vierustalle.

hop
2/10 | 

Nyt on pakko kyseenalaistaa ihan fiilispohjalta, eikös kivijalka kannata antaa eristyä lumella? Olen saanut sellaisen käsityksen. Vai onko annettu ohjeeksi lapioida kaikki pois? Vai onko lapioinnilla joku muu tarkoitus, esim piharakennuksille kulku? Ei meillä koskaan ole talon ympärystä puhtaaksi lapioitu, eikä myöskään tuttujen rintsikoissa. Monissa on selvästi kasattu lumivallieriste seinille.

JaanaCa
3/10 | 

Ihanaa kun joku muukin tykkää lumitöistä.
Rivarissa asuessani olin aina valmis lumitöihin..
ja nytkin kerrostalossa hipsin usein lumitöihin..
ja kun putsaan autopaikan, niin samalla innostun putsaan naapurin ja naapurin ja naapurin.... kukaan ei oo vielä valittanut:)

4/10 | 

Meillä sama juttu lumitöiden suhteen! Meillä on vielä mäkinen piha, sekä isosti lapioitavaa terassia ja portaita. Kun on vielä paksusti suojalunta, on haba revetä siinä 1,5h treenissä. :D Usein perustelenkin mun etuoikeutta tehdä lumityöt liikunnalla: mies kun saa pyöräillä työmatkat mun joutuessa käyttämään autoa.

Santsumantsu
Liittynyt10.6.2015
5/10 | 

Kyllä tylsäkengät olla pittää, sekä äiti-ihmisellä, että tälläisellä koiraihmisellä. Mullon goretexit Ellokselta Ahkán mallistosta ja sitten on noita Crocseja jotka pitää jalat kuivina täällä Helsingin vaihtelevassa "talvessa".
Kengät käyttötarkoituksensa mukaan :)

Tiina
7/10 | 

Teillä on menossa kuherrusvaihe omakotitaloasumisen kanssa:)
t. lumitöitä vihaava rintsikkalainen

8/10 | 

Oi vitsi, mäki tarttisin uudet tommoset! Edellisiin oli tullu reikä pohjaan, jotan kuivalla tuli sepelit sisään, märällä vedet. Eipä niitä sitten kauheasti enää käytetty, eikä todellakaan huvittaisi montaa kymppiä maksaa.

Olga
9/10 | 

Minulla on samoista kengistä joku viimevuotinen versio. Tuskallisen sisäänajon jälkeen ihan kelvot kengät ja ovat koiranulkoiluttajalla hc-käytössä. :) Ovat pitäneet vettäkin siihen saakka, että tuli tarvottua 3 tuntia märässä lumessa. Sitten oli märät sukatkin...

aamuyö
10/10 | 

Yhtään vähättelemättä mitään tai aliarvioimatta minkään lestiä; koita jalkaasi asicsen parin satasen lenkkareita seuraavaksi kun lenkkitossuja uusit :)
*kehrää ajatuksesta, pörrrrörr*

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012