Olen muutamaankin otteeseen manaillut sitä, että pienille lapsille löytyy vain joko pinkkiä tai sinistä, eikä muita vaihtoehtoja ole. Prinsessoja ja poliiseja, lapset pysyköön kiltisti omissa lokeroissaan. Tämä päätelmä on toki aika yleistävä ja suoraviivainen, aina on jotain vaihtoehtoja. 

En ole edes kovin kranttu, omasta mielestäni :D Vaatteita kuluu paljon ja lapsi kasvaa nopeasti, joten se ei ole niin justiinsa edustavatko ne 100% sitä tyyliä mitä haluaisin. Pientä taaperoa tuskin kiinnostaa minkä värisessä haalarissa hän ulkona touhuaa. Mutta silti, silti. En halua pinkkiä tai tummansinistä haalaria tai talvitakkia, jos ei ole aivan pakko. 

Tänä talvena ei ollut pakko. Sitä ilon määrää kun bongasin Lindexiltä lasten toppatakin (39,95) todella kauniilla kuosilla. Takissa seikkailee karhuja ja Annin suureksi riemuksi myös pupuja. Väri on vaaleanturkoosinsinertävä tai sinnepäin, kaunis sävy joka tapauksessa. 

Tiedän että siellä ruutujen takana on muitakin pinkille allergisia äitejä, joten tässä vinkiksi heti kättelyssä kun takkia vielä löytää kaupasta (koossa 92-122cm) :) Ulkona lämpötilat eivät ihan vielä edellytä toppatakkia, mutta kauppojen syys- ja talvikausi on jo alkanut.

Kommentit (6)

Sawa
1/6 | 

Ei välttämättä ihan iske sun tyyliin, mutta oletko tutustunut sellaisiin kotimaisiin merkkeihin, kun Gugguu, Nosh ja Papu. Niillä on ainakin kaikenlaisia sävyjä lapsille, ei vain pinkkiä ja sinistä. ?

AnneLeena
2/6 | 

Tämä on varmaan ikuisuusasia! Omien poikieni kanssa harmittelin 90-luvun alussa kun tarjolla oli pojille vain vihreää ja sinistä. Toisen pojan lempivärikin oli kirkkaan punainen, mutta eipä juuri punaista poikien vaatetta löytynyt. Lemppariksi nousikin sitten punainen ulkomailta ostettu Mikki Hiiri huppari...

Eila
3/6 | 

Kiitos ihanasta blogista! Meillä on tytöllä lahjaksi saatu Ipana Aitan retrokuosinen takki. Hienoja värejä ja kuviota, jos retrosta tykkää...

jenski
4/6 | 

Tässä kanssa hyvä kirjoitus aiheesta: http://www.heikkileppimaki.fi/2016/03/tyttoja-ja-poikia-punaista-ja-sini...

Itsekin tullut huomattua, että vauvojen, taaperoiden ja lapsien pukeutuminen on niin stereotyyppistä! Meidän poikaamme luultiin tytöksi, koska hän istui punaisessa turvakaukalossaan (jonka rakkaudella olimme juuri hänelle valinneet, koska emme halunneet tylsää harmaata/mustaa/sinistä). Muutenkin tykätään mieheni kanssa pukea pojalle myös esim. oranssia ja violettia, mutta niitä on kyllä vähän vaikeaa saada mistään, jos kuitenkaan prinsessaksi poikaa ei halua pukea! :D

Vierailija
5/6 | 

Ihana takki!

Ja niin samaa mieltä! Mä en kestä pinkkiä ja puen mielelläni tyttölpselle punaista, sinistä ja keltaista. Murrettuina tai kirkkaina, mutta ei hempeinä versioina. Ihmiset on ihan hämillään, koska eivät osaa päätellä vaatteista kumpaa sukupuolta lapsi on ja jillekin se ilmeisesti on ongelma. Meille ei.

Sanjana
6/6 | 

www.sampsukka.com siinä pohjois-karjalaista osaamista, on kuosia ja väriä jos jonkinlaista :) ei itellä vielä lapsia, mutta aina ihastelen näitä kun vastaan tulee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010