Viikonloppuna juhlittiin Annin ystävän synttäreitä. Lapsijuhlat ovat sellaisia, että kovin jäykkä juhlamekko ei ole koskaan hyvä idea. Pitää pystyä liikkumaan ja istumaan lattialla (sekä juoksemaan jumppapalloa karkuun alakerran pitkällä käytävällä lasten kanssa, mutta se on jo toinen tarina). 

Helpommaksi tai rennommaksi ei juhlapukeutuminen enää muutu, kuin kauniin kimonotakin kanssa. Alle joustava perusmekko ja päälle takki. Koruista lisämaustetta, jos tarpeen. Tämä takki on Uhana Designin mallistoa, ja se on yksi kauneimpia vaatteitani. Toimii niin arjessa kuin juhlassa.

Meillä on ollut tänä keväänä aivan valtava määrä kaverisynttäreitä! Sen lisäksi, että ystäväpiirissä on tapahtunut viime vuosina kunnon baby boom, nyt myös päiviskavereiden synttärit ovat tulleet mukaan kuvioihin.

Ihana juttu Annille, mutta lahjapaineita äidille :D Tai ehkä vain otan turhaan paineita yrittäessäni selvittää mitkä asiat tai leluhahmot kiinnostavat lasta oikeasti. Pitäisi mielummin keksiä jokin yleispätevä lahjajuttu, josta pitävät kaikki 4 - 5-vuotiaat. Hyviä käytännön vinkkejä otetaan vastaan!

Kommentit (10)

Katika
1/10 | 

Erilaiset askartelu- tai puuhapaketit on oman kokemuksen mukaan hyviä. Siis jonkinlaisia värityskirjoja tms. Niistä tykkää lähes kaikki, ja ne voi vanhemmat laittaa surutta pois kirjan täytyttyä eivätkä jää täyttämään lelulaatikoita.

Vierailija
3/10 | 

Me ollaan annettu askartelu tai liikuntavälineitä (ei mitään kalliita, mutta perus jalkapalloa tai hyppynarua tarvii aina) :) Monet on onneksi alkaneet pitää myös lahjattomia synttäreitä, joka on ihan mahtavaa! Tai vieraat kerää esim. 2e kolehdin, joilla synttärisankari ostaa yhden mieluisen lahjan vanhempien kanssa. Itse pidän lahjattomia synttäreitä lasten kanssa ja panostetaan muuhun juhlaan, lapset on tykänneet tosi paljon ja sanoneet ettei tarvitse lahjoja ja tärkeintä että kaverit pääsee paikalle :) Sukulaislapsille lähtee kalliimpia aineettomia lahjoja, kuten elämys-, kulttuuri- ja liikuntalahjakortteja erilaisiin lasten juttuihin :)

Taikamaria
5/10 | 

Askartelulla ja yhdessä tekemisellä on kummallinen vaikutus lapsiin,positiivisessa mielessä. Vaikka lapseton ihminen olen niin kummasti se kun läväytät ison lakanan seinään ja maaliin lapaset ja pistät hommiin niin voi sitä naurua 🤣

Sanna U
6/10 | 

Eikö se ruoka tai joku yhteisleikki voisi olla synttäreiden juttu, eikä lahjat? Jos 4-12-vuotiaana pitää ostaa koko lapsen vertaisryhmälle (vaikka 15 lasta) 2-5€ lahja joka vuosi ja oletetaan, että oma lapsi saa näiltä saman, se on melkein 500€ krääsää per lapsi. Itselläni on 2- ja 3-vuotiaat ja olen kohta paniikissa pelkästä ajatuksesta. :D

Mut tuo takki taitaa nyt kyllä olla must-hankinta äidille. Ei ihan halpa kyllä sekään, mutta pysyisi toivottavasti käytössä vuosia..

Vierailija
7/10 | 

(Melko) aineettomia, tai ainakin krääsättömiä lahjaideoita, vaikka kimpassa toisen perheen kanssa hankittavaksi (tai mä en ainakaan hanki kaverisynttäreille parinkympin lahjaa, niin kuin osa näistä on):
- näin kesää kohti mennessä amppelimansikka/tomaatti tms., omakotitalossa asuvalle vaikka joku taimi tai jotain kasvimaalle laitettavaksi
- lahjakortti HopLopiin, tramppapuistoon tai vastaavaan
- loppuvuoden lapsille pakastepiparitaikina ja koristelutarvikkeita
- itse luettu äänikirja: valitse kirja jonka tiedät olevan perheessä jo olemassa ja lataa sopiva sovellus äänittämistä varten. Valmiista tuotoksesta saa tehtyä vaikka qr-koodin synttärikorttiin
- "lahjakortti" leffailtaan lahjan antajan kotiin, metsäretkelle, uimahalliin, johonkin muuhun tekemiseen
- suihkusaippua, kylpyvaahto, ihan käsisaippuakin (joku minions-versio tms.), kynsilakka...

Meillä on ollut vähän aikaa periaatepäätös että mitään lelukrääsää ei viedä kavereille lahjaksi, ja jatkossa laitetaan myös kutsukortteihin toive tuoda pari kolikkoa säästöpossuun yhtä isompaa lahjaa varten. Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa!

Atomi
8/10 | 

Kannustan myös noihin lahjattomiin synttäreihin. Voin taata että arvostat itse ja niin muksutkin sitä, ettei tarvitse konmarittaa myöhemmin valtavaa lelumäärää. Meidän perheessä ollaan vielä niin hörhöjä että pehmo- ja muitakin leluja on äärimmäisin vaikea hävittää koska niille tulee paha mieli(nyyh) ja kirppikset ja konttitorit pursuavat kierrätettyjä leluja joita ei kukaan halua. Panostakaa itse juhliin ja elämyksiin, kertokaa lapsille että on mukavampaa kun on vähemmän leluja joilla kaikilla ehtii leikkiä. Kyllä nykyajan tavarayltäkylläisyydessä elävät lapset osaavat arvostaa aineettomiakin lahjoja. Satujakin voi antaa lahjaksi - itse luettuna tai kerrottuna.

Jep
9/10 | 

Puuha- ja tarrakirjoille sekä hyville lastenkirjoille myös ääni täältä. Jos tietää että voisi olla tarvetta (eli laatikot ei pursua jo ennestään), kyniä, vesivärejä, savea, kuviosaksia jne askartelu- ja taidetavaroita. Etenkin muuten hyvät vesiväripensselit olis ollu itselleni lapsena (tai edes nuorena!!) ihan mahtava juttu. Tajusin nimittäin vasta aikuisena miten vesivärejä käytetään, kun ostin kunnollisen pensselin jossa on kärki! Taiteelliselle lapselle ehdottomasti myös vihkollinen vesiväripaperia johon on paljon parempi maalata....
Mutta kaikkia kivoja askartelu- ja pelijuttuja varmasti löytyy nykyään.
Leluja en ostaisi jollei oikeesti tiedä mikä miellyttäisi sekä lasta että tämän vanhempia.
Meillä oli viime viikolla 3-vuotiaan kaverisynttärit ja vietiin lahjaksi pari "teekuppeja" lautasilla ja "teekannu", oli siis ihan aikuisten astiasarjan harvinaisen söpöset vaaleanpuna-valkoiset espressokupit ja maitokannu, mutta sopinee tämän rauhallisen tytön teeleikkeihin kivasti, ja voi käyttää ihan oikeastikin. Ainakin meillä samanikäinen tykkää kovasti itse kaataa..... ;) Ja juoda "kahvia"....... :) Meidän kaupungissa ei lastentarviketarjontaa paljon ole, joten tuli katsottua vähän laajemmalla silmällä ja luulen että se oli ihan hyväkin juttu. Tämä lahja tosin maksoi vähän enemmän kuin jollekin päiväkotikaverille olisi ostanut, kun oli kyseessä ystäväni lapsi, mutta kumminkin.

Vierailija
10/10 | 

Oppi ja Ilo - puuhakirjat ja pinkat on ollu vakkarilahja 4-6 v synttäreille viimeisen vuoden aikana. Kynän saa pyyhittyä pois eli tekemistä pitkäksi aikaa. Maksaa 10-15€ mitä enempää en halua maksaa pienen lahjasta

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011