Jokainen jonka päälaki hipoo 180 senttiä, varmasti allekirjoittaa että valmisvaatteissa voi olla pieniä mitoitusongelmia. En tiedä mikä on tämän hetken "peruspituus", minkä mukaan ketjukauppojen vaatteet pääsääntöisesti valmistetaan, mutta epäilen sen olevan ainakin 10cm lyhyempi nainen kuin minä. Pitkät housut voin pääsääntöisesti unohtaa kokonaan pillimalleja lukuunottamatta, mutta se ei niin kirvele koska mekot ovat ihanampia muutenkin. Ihan ongelmattomia eivät tosin ole nekään, vaikka yleensä selviän sillä että ostan pari kokoa liian suuren mekon ja kavennan sen itselleni sopivaksi (että yläosa istuu). Näihin kompromisseihin on jo niin tottunut, että en osaa enää edes valittaa aiheesta kuinka minulle ei koskaan löydy mitään kerrasta istuvaa.

Ihaninta on kuitenkin tilata mekko Monalta, joka lisää sen 5cm heti kättelyssä minun mekkoihini lisää pituutta vaatteen yläosaan, että vyötärö istuu just eikä melkein kohdalleen. Yllättäen Olivia Rouge -mekot ovat vaatehuoneeni käytetyimpiä vaatteita, ne ovat kerrasta sopivia.

Ulkomailla tämä on jo pikkuhiljaa ymmärretty, ja monessa liikkeessä on alettu tarjota enemmän vaihtoehtoja meille, jotka emme istu "perusnaisen" muottiin. Ihan vastaavat ongelmat kun ovat varmasti keskivertoa lyhyemmillä, kuin meillä pitkilläkin. Brittien ketjukaupoista esimerkiksi Dorothy Perkinsillä (Tall / Petite) ja TopShopilla on ihan omat osastot sekä lyhyille (Petite), että pitkille (Tall) naisille. Molemmat kuuluvat vakituisiin kauppoihini aina kun visiteeraan siellä suunnalla maailmaa. Tämä seuraava kirppikseltä bongattu mekkoni on juuri tuota TopShopin Tall -mallistoa ja sen kyllä huomaa. On melkein hämmentävää, että leikkaus rinnan alta osuu kohdilleen, ilman pienintäkään kinnausta olkapäistä woah! Pisteet myös siitä, että helma on riittävän pitkä. En toki kaihda minihameita muutenkaan, mutta perusmitoituksella tehdyt minarit ovat näiden koipien kanssa enimmäkseen toppeja :D

q62helmi14

q62helmi14

Vähän tosin naurattaa että esimerkiksi nuo Dorothy Perkinsin pitkien malliston vaatteet ovat tarkoitettu 5,10" ja pidemmille, ja minä olen suunnilleen juuri sen n. 178cm pitkä joka osuu tuohon alimpaan mahdolliseen pituusluokkaan pitkien puolella. Kohta varmaan käy niin, että minut tipautetaan siitäkin ulos enkä ole enää muka edes pitkä. On nimittäin aika usein käynyt noiden pitkävaatteiden kanssa myös niin, että mekko on mitoitettu selvästi minua pidemmälle eikä sekään istu. Kunnon väliinputoaja :D No, onneksi on ompelukone.

Suomesta taitaa löytyä jo aika monelta ketjuliikkeeltä plusmallistot pehmeämmille naisille, mutta missä viipyy pitkien ja lyhyiden osastot?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (50)

Tara
1/50 | 

Gapilla on tall-mallisto. Ainakin trenssissä on pitkät hihat. Melkein liian pitkät mulle. Itse olen 180 cm.

Julia
2/50 | 

Luin nämä kaikki kommentit ja musta alkoi tuntua jotenkin vajaamieliseltä, kun mulle tuntuu kaikki vaatteet istuvan. :D En ole enää varma onko mulla joku mallinuken vartalo vai onko mulla vaan todella heikko käsitys siitä milloin joku vaate istuu ja milloin ei, ha! T. 161/55

lusene
3/50 | 

Kaikki valittavat aina, että vaatteet tehdään tissittömille, mutta jostain syystä minäkään en kyllä lautana löydä rintojen kohdalta istuvia vaatteita :D kyllä niissä vaatteissa joku tissitasku on aina ihan oletuksena, joten lörpöttämään jää, jos on muuten sopiva. Muuten minulla ei ole hillittömiä vaikeuksia löytää sopivia vaatteita, mutta vähän ongelmia on aiheuttanut myös hartioideni leveys, joka ei mitä ilmeisimmin mahdu vaate teollisuuden standardeihin. Olen myös lyhyt, joten takeissa on aina liian pitkät hihat, kinnaavat hartiat ja tyhjä pussi tissien kohdalla.

6/50 | 

Samaa mietin näin imetyksen seurauksena rinnat saaneena 175-senttisenä normaalipainoisena naisena. Esimerkiksi Vero Modan xl-kokoinen nahkatakki ei mennyt lähellekään kiinni rinnusten ja lantion kohdalta, kun kaupassa sellaista erehdyin kokeilemaan.

JT
7/50 | 

Nykyaikana kyllä ne "normaalimitoituksen" vaatteetkin on tehty pääasiassa ihmisille, jotka ei levene eikä kapene mistään kohtaa torsoa... Mikä tarkoittaa sitä, että jos onkin just tasan sen oletetun pituinen, niin lirissä ollaan heti jos on tissit tai vyötärö.

Grrita
8/50 | 

Lyhyt mutta pehmeä/leveä täällä päivää. Ihanin keksintö ikinä on kyllä nettikaupat (lähinnä olen käyttänyt ASOSta ja Dorothy Perkinsiä) kun saa vaatteita, jotka ovat tarpeeksi lyhyitä. Ennen niiden rantautumista (tai kun tajusin että lähettäähän DP:kin Suomeen) ostin housuja aina vain kun satuin Englannissa käymään.

Takitkin tietysti kannattaisi sitä kautta ostaa, kun hihat ja selkä ovat aina vähän liian pitkät, mutta sitten rintamuksen kohdalta tekee tiukkaa, kauluspaidoista nyt puhumattakaan...

Fanitan tästä syystä myös farkkuleggingsejä. Niitä voi laittaa päällensä ja ylimääräiset jäävät ehkä nilkkaan kiehnäämään, mutta ei niihin ainakaan kompastu.

9/50 | 

Ihanan pitkä nainen olet ja kannat itsesi nätisti! Monet pitkät naiset kävelee ihan kumarassa, vaikka päin vastoin pitäisi olla ylpeä siitä mitä geenit on antaneet. Valmisvaatteet suunnitellaan juurikin 168 cm pitkille, kuten tuolla aiemminkin jo joku sanoi. Itse satun olemaan juuri sen pituinen, mutta mun jalat on pidemmät kuin keskimäärin ja selkä lyhyempi, eikä siis vaatteet istu kaupasta ostettuna täälläkään. Itse kun teen vaatteet pääosin itse, pystyn vaikuttamaan juuri noihin persoonallisiin kohtiin jo leikkausvaiheessa ja vaatteista tulee istuvia. On muuten kiva tunne kun hihat on oikean pituiset tai lahkeet tarpeeksi pitkät eikä paidat ole aina lantiomittaisia ;) Jos sinua kiinnostaa tarttua haasteeseen, niin voin tehdä sulle jonkun mekon! Tarvitsen vaan mittasi.

t. Piia mallikelpoisen blogista

esmeralda
10/50 | 

Enää ei siis pitkö ole vain ylipitkä, vaan väliinputoaja... Mä olen kans 178 cm, ja onneksi ompelutaitoinen, niin saan sopivan kokoisia vaatteita. Mulla on tuo väliinputoajaongelma kenkien kanssa: useimmiten naisten kengät loppuu kokoon 41, minä olen 42. Isojalkaisten kaupassa taas pienin koko on 43. Tykkään toki kulkea avojaloin, mutta täällä se ei onnistu kovin pitkää pätkää vuodesta...

Suvi

Esmeralda, minulla on samankokoinen jalka ja vuosia tuskailin (kenkähulluna), kun ei tahtonut löytyä sopivia kokoja. brandos!!! zalando!!! ebay!!! (ja nyt niitä kenkiä on ihan liiankin kanssa)

Paular
11/50 | 

Täällä ilmoittautuu 158-senttinen ja xs/s -kokoja käyttävä. Vaatteita on välillä tosiaan pirun vaikea löytää, kun on näin lyhyt. Hoikkakin olen, mutta tuntuu siltä, että kaikki vaatteet tehdään sekä vyötäröttömille että tissittömille: jos housut istuvat reisistä/takamuksesta, vyötäröllä on senttitolkulla liikaa tilaa, liian pitkistä lahkeista puhumattakaan. Ja jos mekko istuu muuten täydellisesti, tissit eivät siihen mahdu. Ekologisuuden, opiskelujabudjetin ja istuvuusongelmien takia ostan ja käytän nykyään ainoastaan kierrätettyjä vaatteita. 1950-1980-lukujen vaatteissa mitoitus oli selkeästi aivan erilainen, paremmista materiaaleista ja kestävyydestä puhumattakaan. Vintagevaatteita löytyy tosi hyvin esimerkiksi huuto.netistä ja ihan tavallisista kirppareistakin. Suosittelen kokeilemaan!

12/50 | 

Mulla on tosi lyhyet jalat. Se aiheuttaa aina ongelmia. Lahkeet on aina liian pitkät ku lahkeen sisäpituus on yleensä 72cm tai enemmän. Nyt ku oli muodissa nilkka housut jotka oli selvästi lyhyemmät niin ostelin niitä. Ne oli just oikeen mittaset. Olis pitäny varmaan hamstrata niitä enemmäm ku nyt pitää taas ootella että ne tulee taas muotiin :D

Arska
13/50 | 

Onneksi täällä ei ole muuta kuin satunnainen "korkkarikompleksi". Ihailtavaa, miten paljon käytät korkokenkiä pituuteesi nähden! Itse olen 174 cm pitkä, kuten myös mieheni. Samanpituisuus ei estä korkokenkien käyttöä – päinvastoin, on jollain tapaa siistiä olla pidempi kuin mies, vaikka joskus hän siitä kuittaileekin. :D En ole muuten koskaan tajunnut naisia, joilla on joku "miehen pitää olla vähintään 5 cm pidempi" -sääntö tai vastaava. Kuitenkin, koroissa kipuraja taitaa mennä 10 sentissä. Jostain syystä tulee miehekäs olo – ei miehen, vaan juurikin keskimittaisten naispuolisten kavereiden seurassa. :D Hassua. Tietysti kun kengänkoko on vielä 41 (vuosien taistelun jälkeen olen hyväksynyt, että se EI tosiaan ole 40, auts..), niin siinä koossa kaikki ei näytä niin sirolta. Missä menee oma rajasi korkojen suhteen? :)

14/50 | 

Ei ole helppoa täälläkään, kun on muodokas tiimalasivartalo, mutta pituutta vain 155cm :D Pituuden puolesta siis lastenvaatteet sopisivat, mutta ei niissä ole otettu huomioon naisellisia muotoja. Erityisen paljon kyllä ihmetyttää tuo mistä nimimerkki ollis kirjoitti tänne kommentteihin, edes nämä B/C-kupin tissit ei mahdu napitettaviin paitoihin. Käytän osittain ihan vain käytännön syistä löysiä säkkivaatteita: ei tämmöiselle kropalle vaan löydy mistään istuvia vaatteita. Pitäis just mittatilauksella ostaa, mutta paljonpa on opiskelijalla varaa. Kirppareilta etsin siis rentoja paitoja ja käytän niitä sitten (farkku)leggingsien kanssa. Ihan niin kuin kaikki muutkin 12-35-vuotiaat naiset Helsingissä :D

15/50 | 

Istuvuusongelmat on tuttuja täälläkin! Oon suunnilleen 170 cm pitkä, mutta selkäni on todella lyhyt ja vyötäröni korkealla. Maksihameet ja -mekot jäävät usein killumaan nilkkapituuteen. Ja mekoissa on usein myös tissiongelma: rintojen kohdalta sopiva mekko on teltta vyötäröltä. Tämän takia en ole myöskään löytänyt sopivaa jakkua, vaikka olen jo pitempään koittanut etsiskellä sellaista vähän formalimpiin tilaisuuksiin.

16/50 | 

Ihan vaan tiedoksi että suurimman osan valmisvaatteiden "ongelmista" saa korjautettua ompelijalla.Esim.business puolella on ihan perusjuttu että 600€ valmisjakkuun tehdään vielä istuvuuteen vaikuttavia korjauksia.Ei kalliitkaan valmis vaatteet ole aina käyttäjilleen sopivia.

ollis
17/50 | 

eniten ihmettelen sitä, että c-kuppisellakin on vaikeuklsia saada paitojen ja takkien napit kiinni. tissittömillekkö vaatteet tehdään?

Leena
18/50 | 

Olen keskimittainen, juurikin tuon 168cm, ja ongelmana on AINA liian pitkät housujen lahkeet. Kaikkiin farkkuihin ei tehdä 30" lahkeita ollenkaan ja 32" on lähes poikkeuksetta liian pitkä. Joskus lahkeista menee "muoto" lyhennyksen myötä ja käännettynä ne nyt vaan näyttää urpolta. Eniten tämä kuitenkin on ottanut päähän ulkoiluvaatteita ostettaessa, tuulihousuja kun on vähän vaikee ruveta leikkelemään lyhyemmäksi. Onneksi löytyy ainakin yksi merkki (Haglöfs) joka tekee pitkää ja lyhyttä lahjetta! Ihan loistavaa.

riikka
19/50 | 

New Lookilla on myös Tall-mallisto :) Seppälä voisi jo vihdoin ja viimein luoda malliston myös pitkille vaikka osa heidän vaatteistaan sopiikin mitoitukseltaan, ainakin paidat... housut on kaikki lyhyitä. Itse olen 185cm pitkä ja farkut tilaan ulkomailta. Mut esim. Zalandolta saa LTB:n farkkuja joissa on lahkeissa pituutta 36" asti.

Chuuko
20/50 | 

Pehmeämmän puolen vaatteissa on monesti ongelmana juurikin mitoitus siinä, että oletetaan että kaikki suuremmat ihmiset ovat omenavartaloisia. Jos satutkin olemaan vartalotyypiltäsi pyöreä tiimalasi, on istuvien vaatteiden etsiminen todella vaikeaa plustyttöjen osastoilta.

Neva
21/50 | 

Kyllä! Hirveä jättikuosit ja helmojen liehuminen ja oletus, että kaikki pluskokoiset (huom. usein se pluskoko alkaa jo koosta 40/42 eli ihan normaalista...) ovat isorintaisia ja vyötäröttömiä/tasapaksuja ja hoikkareitisiä, takapuolettomia ihmisiä.

Onpa kiva etsiä vaatetta, kun on peruskokoinen rintaosa (80C/D), erottuva vyötärö ja kurvikas lantio, jossa muhkeat pakarat ja paksut reidet sekä ylipainon että vuosien lihaksia pelkäämättömän voimaharjoittelun takia. En edes etsi housuja enää plussamallistostakaan, koska nekin väistämättä ovat vyötäröltä kaksi numeroa liian isot, jos mahtuvat reisistä jalkaan. Olen niin lyhyt, että jos vyötäröllä ei ole muotoilua, näytän välittömästi raskaana olevalta. Ja kun on reilusti alle 160-senttinen, normaalimitoituksen muotoilut osuvat väistämättä lanteiden kohdalle ja kun nostaa oikealle kohdalle, selkään tulee säkki...Kuntosaliharjoittelu kun on muokannut yläkroppaa ja käsivarsiakin, nykyään aina pitää kaikki t-paidatkin sovittaa, ettei purista käsien verenkiertoa umpeen.

Mielenkiintoista etsiä vaatteita ulkomailtakaan, koska on liian paksu ns. petite-mallistoon, liian pieni curve/big size/yms.-mallistoon ja normaalimitoitus, joka on yleensä suunniteltu 10-15 cm pidemmälle, ei istu.

Summa summarum: olen luovuttanut ja ostan sen hinnasta riippumatta, mikä edes vähän istuu päälle. Yleensä se on jonkinlainen mekko (joka saattaa lörpöttää rinnuksista, koska tissioletus, mahtuessaan lantiosta) tai hame ja neuletakin yhdistelmä.

Daisy
22/50 | 

Kiitos noista lyhyempien mallistojen linkeistä! Enpäs tiennyt, että meille mini-ihmisillekin tehdään oikeasti vaatteita :) Juuri boohoo.comissa ihastelin, että ylipäätään pikkukoot on laitettu erikseen omaan kategoriaansa.

Ja minä olen sentään meistä se ns. normaali 36-kokoisella jalallani ja huimalla 158-senttisellä varrellani. Siskolla jalka kokoa 34 ja pituutta n. 150 cm. On välillä melko vaikeeta pukeutua kuin aikuinen.

23/50 | 

168cm taitaa olla keskimäärin se kokotaulukoiden peruspituus. Ihmisten keskipituus on kokoajan kasvussa. 50-luvulla naiset olivat keskimäärin sen 165 cm, nykyään se taitaa olla jo kohta siellä 170 cm tietämissä.
Vaatteiden mitoituksessahan on siinä mielessä menty massatuotannon myötä takapakkia, että ennen vaatekaupoissa oli omat mitoitukset hoikalle, normaalille ja pyöreämmälle vartalolle. Nykyään on kustannusten minimoimiseksi vain se yksi mitoitus ja sen lisäksi ehkä plus-mitoitus jossa toki vaatemallit ovatkin jo ihan erilaiset (ikävä kyllä).
Sitten jos sattuu että on sekä pitkä että rintava, pitkä ja lanteikas, lyhyt ja pehmeä jne on sopivan vaatteen löytäminen kyllä työn ja tuskan takana. Onneksi monista pienistä nettikaupoista on mahdollista nykyään tilata vaatteita omilla mitoilla.

Shrek
24/50 | 

Ei oo helppoo kenelläkään. Plus-mallistot pakottavat monet pehmeät naiset noudattamaan tietynlaista tyyliä, joka sisältää aina niitä gaaddääm kukallisia säkkejä ja minä inhoan kukallisia säkkejä! Miksei plus-mallistoista voisi olla niitä samoja vaatteita kuin siellä "normaalienkin" rekissä, mutta vain isommassa koossa?

Sitten kun voitan lotossa ja voin jättää päivätyöni, ryhdyn pluskoon vaatesuunnittelijaksi, ja mun mallistossa ei sitten todellakaan tule olemaan yhtäkään rehukuosia :D

Sophie

Asoksella taitaa ainakin olla plussakokoja ihan niistä samoista vaatteista, mitä pienempikokoisillekin on. :) Mutta siis joo, suomalaisissa kivijalkakaupoissa taitaa kyllä olla vähän tuota ongelmaa, että isommille tytöille tehdään vain niitä kukallisia säkkejä...

25/50 | 

Meinasin kommentoida saman kun Miimu: mitäs sitten kun on pehmeät tissit ja lantio, mutta olisi kiva kun vaatteet istuisi myös vyötäröltä? Nim. en ole koskaan edes harkinnut tyköistuvan kauluspaidan pukemista. :D

Miimu
26/50 | 

Entäpä kun on kaltaseni pitkä, "pehmeä" ja tisseissäkin löytyy - ei istu ei! Olen mekkotyttö henkeen vereen, mutta valitettavan usein mekon kuin mekon kohdalla joutuu pohtimaan, mihin ne tissit olisi tarkoitus laittaa. Farkkujakin toki mieluusti käyttäisin, mutta kun saan ahterin niihin ahdettua, lepattaa vyötärö. Huoh, on tämäkin.

28/50 | 

haha! enpä olekkaan ennen miettinyt vaatetusasiaa pitkien ihmisten kannalta! Ite oon aina vain harmitellu lyhyyttäni ja kuinka jotkut vaatteet on vaan niin saamarin isoja, mutta ollessani tarpeeksi lyhyt löydän vaatteita myös lasten osastolta :'D

29/50 | 

Sopivat vaatteet, mitä ne on! :D mulla on pituutta se 186cm, yritä siinä sitten löytää vaikka kivat ja opiskelijabudjetille sopivat housut.. hameita kun en kauheesti käytä, kun mulla on myös isompi kengänkoko ku 41 (joo-o, on joissain kenkäkaupoissa ne 42+ kenkähyllyt mutta ah miten rumia kenkiä ne yleensä on!!), miten liittyy hameisiin, pakko shoppailla kengät miestenosastolta, että mahtuu jalkaan, joten mulla on hirmu kasa tennareita jotka ei sovellu mekkokäyttöön... :D

Kaisa
30/50 | 

Itse olen 180 cm pitkä ja kutakuinkin mallia "lauta" ja koko ikäni olenkin saanut kärsiä epäsopivista vaatteista. Viime vuosina housuja (tosin lähinnä farkkuja) on alkanut jo löytyä (toisin oli 15-20 vuotta sitten), mutta yläosien kanssa on yhä aika toivotonta: hihat ja helmat aina liian lyhyitä. Omistan vielä leveät hartiat, joka takaa sen, että hihat ovat AINA lyhyet. Erityisen hankalaa on löytää takkeja (saa antaa vinkkejä pitkäkätisille sopivista merkeistä erityisesti villakangas- ja trenssitakeissa, hinnalla ei väliä). Toinen hankaluus on juurikin mekot: vyötärö ei osu likimainkaan sinne minne pitäisi ja helma jää aivan liian minimittaiseksi. Jokaisia kohdalle osuneita juhlia ennen on tullut vietettyä tovi jos toinenkin sovituskopeissa ja nettikauppojen sivuilla tuskaillen... Olen työskennellyt parissakin laatumerkkejä myyvässä vaatetusliikkeessä ja ihan näköalapaikalta voinut todeta tämän ongelman: mitoitukset eivät kertakaikkiaan osu kohdalleen ja usein se lisäpituuden taikominen on aika hankalaa, puhumattakaan jos on kyse suuremmista muutostöistä.
Toki omistan myös jalan mallia kanootti eli kokoa 42, ja se onkin sitten jo ihan toinen tarina...

Hemuli
31/50 | 

159 senttisenä olen siirtynyt pikkuhiljaa massaketjujen vaatteista ranskalaisiin hiukan kalliimpiin merkkeihin. Ei ole ollut enää ongelmia vaatteiden mitoituksen kanssa, ilmeisesti ranskalaiset ovat pohjoismaalaisia lyhyempiä.

tinke
32/50 | 

I feel your pain sis ! Kommentti kuulosti ihan siltä, että oisin kirjottanu sen ite. Sopivien housujen löytäminen on aina lottovoitto ja hamstraan niitä sitte aina useemmat kappaleet. :D Tän hetkinen talvitakkini on mua polviin asti, vaikka malli kuuluisi loppua pyllyn kohalla. Ei oo helppoa olla 151cm pitkä. :D

r2
33/50 | 

Sama pituus, sama ongelma! Kaikki normaalit paidat ovat liian lyhyitä, samoin polvipituiseksi tarkoitetut mekot näyttävät useimmiten päälläni kriittisen lyhyiltä. Korkeavyötäröisillä housuilla tai hameilla voi vähän yrittää pelastaa tilannetta. Kengännumero on sentään 40-41, mikä on ongelma usein sekin...

H
34/50 | 

Katoppa Junarosen mallisto! :) On siis Bestsellerin merkki kuten Vertsut, Vilat jne. ja kyllä ainakin omaan silmääni näyttää löytyvän kivaa puettavaa! Oikeesti trendikkäitä kuteita kohtuu hinnoin!:)

hihii
35/50 | 

Minä niin odotan, että milloin joku vaateketju tuo suomeen petite -malliston! Vaikka pituutta tällä aikuisella naisella on vain 152 cm, niin takalisto löytyy silti. Lastenosaston vaatteisin ei mahdu tissit eikä perse. Naisten osastolta monesti xs on liian iso eikä pienempiä kokoja ole. Housuissa vyötärölle jää aina liikaa tilaa, lahkeita pitää lyhentää 15 cm. Kaiken lisäksi minulla on todella lyhyt selkä! Talvitakin ostaminen on käytännössä mahdotonta, jos sopivan takin löytää niin samalla on kuljettava vähintään seuraavat 5 vuotta. Olisi kiva joskus saada talvipukeutumiseen edes pientä vaihtelua, mutta ei voi mitään. Istuvaa kauluspaitaa en ole koskaan kokeillut, pitäisi ompelijalla teettää.

Tällä hetkellä pukeudun lähinnä trikoomekkoihin, kellohelmaisiin hameisiin, trikoopaitoihin. Mutta minkäs teet kun vaatekaupat eivät tarjoa muuta.

36/50 | 

Miten voikin olla näin! Itse olen 158cm hukkapätkä ja minulle puolestani lähes jokainen sovittamani vaate on lähtökohtaisesti liian pitkä. Farkkuja, joita ei tarvitsisi lyhentää 10-15cm on turha edes etsiä, ja muille minimekoiksi laskettavat "bilemekot" ovat minulle ainakin polvimittaisia. Ilmeisesti naisen pitäisi olla n. 165cm pitkä, että löytyisi sopivia vaatteita. Ei auta olla pitkä eikä pätkä. Petite ja tall mallistot myös Suomeen!

37/50 | 

Voin todellakin kuvitella, että sulla on ongelmia vaatteiden löytämiseksi, kun tuntuu, että omalla vähän päälle 170cm pituudellakin moni hame on vaan auttamattoman mini!

38/50 | 

Niin tutun kuuloista! Täällä 184cm M-koon nuorinainen. Housuissa täytyy olla pituutta 38" ja yhdenkään pitkähihaisen paidan hihanpituus ei riitä, ellei valitse kokoa XL. Miltä se sitten näyttää päällä.. Talvitakkeja on turha koittaa edes etsiä, ellei ole valmis maksamaan noin 400-500 euroa. Kengänkoko on 42. Olisi kiva löytää uudet saappaat, mutta noita kokoja ei tunnu riittävän ollenkaan. Jos löytyy, niin sitten on korkoakin väh. 8cm - ei kiitos!

Riittävän pitkät housut ja takit tilaan LongTallSallysta, ootko semmoisesta kuullut? (http://eu.longtallsally.com/) Hinnat ovat ehkä hieman normi ketjuliikkeitä korkeammat, mutta itse olen todennut vaatteet ihan laadukkaiksi. :) Suosittelen!

39/50 | 

Niin tuttuja ongelmia! Paitsi päinvastaisia - toivottelee 157 cm. Hämmennyin joskus sovituskopissa kuullessani viereisestä väliköstä naisen valittelevan housujen lahkeiden olevan hiukan liian pitkät ja ettei hän niitä siksi voi ottaa. Olin vain, että anteeksi mitä, mulla ei olisi yksiäkään housuja, jos en kääntäisi lahkeista aina puolta metriä pois! (Ehkä siis voisin myydä sulle ne lahjepalat? ;D)

Onneksi käytän paljon hameita, mutta niidenkin helmanpituus on ongelma. Polvimittaista hametta löytää harvoin, usein sellaiseksi tarkoitetut ovat mulla jotain epämääräistä pohjepituutta. Onneksi jalat on niin tapit, ettei minimitta näytä ikinä roiskeläpältä. :)

Kiitos linkeistä, ihan huumaannuin noista Petiteistä! Mä olen siis paitsi lyhyt, myös pikkuruinen xs ja silti tiimalasivartaloinen - ei siis sovi lastenvaatteet malliltaan ja aikuisten vaateliikkeet eivät myy mun kokoja. Tiimalasia parhaiten pukee hyvin leikattu vaate - ne leikkaukset vain harvoin osuvat kohdalleen. Suorat, väljät mekot eivät tätä vartalotyyppiä pue. Mä olen aina niin kateellinen pitkille, suoremman vartalotyypin omaaville ihmisille, jotka voivat käyttää löysiä yläosia ilman, että näyttävät pönäköiltä.

Jenni
40/50 | 

Kiitos vinkeistä. Ootko Nelliina ostanut vielä yksiäkään äitiyshousuja? Oon about sun mittanen ja sain hyvät naurut, kun sovittelin h&m maman housuja. Korkea vyötäröosuus jäi tosi kauniisti 10-15 cm:n päähän itse vyötäröstä. Ei itseasiassa riittäny ees lantiolle...

T-100
41/50 | 

Melkein voisi vetää kommenttien perusteella sellaisen johtopäätöksen, ettei kauppojen vaatteet ole yhdellekään vartalolle sopivia.

Itse olen yllätyksekseni löytänyt kirpputoreilta useampia ihan itse tehtyjä paitoja/mekkoja/pidempää yläosaa. Ja tätieni vanhat vaatteet 60-ja 70-luvuilta sopivat kivasti. En edes muista milloin olen viimeksi ostanut vaatteita saati ostanut niitä uusina kaupasta. Farkut korkeintaan toisinaan, kerran vuoteen. Olen löytänyt sopivan mallin ja valmistajan, pitäisi varmaan hamstrata varastoon. Terveisin 178cm jalkaa ja selkää.

42/50 | 

Mun suurin pukeutumisongelma on se, että kengännumero on 41 ja pohkeet niin ohuet, että jopa joissakin kaupoissa myytävät xs-vartiset kengät ovat liian löysiä. Haluaisin edes kerran elämässäni löytää pohkeista tiukat saappaat.

Toinen ongelma onkin se, että mun takapuoli on niin iso, että jos vaikka yritän ostaa mekon kokoa 38, niin yläosa istuu ja alaosa melkein repeää. Farkuissa esim. koko 42 on hyvä takamuksesta, mutta vyötärölle jää reippaasti tyhjää tilaa.

r
43/50 | 

Olen vain 175cm pitkä, mutta ylä- ja alakroppani ovat aivan eri paria, mikä tuottaa vastaavanlaisia ongelmia. En koskaaan löydä tarpeeksi pitkiä yläosia! Ns. normalimitoituksen paidat ovat aikaisemmassa postauksessa naureskeltuja napapaitoja. Se on niiiin truhauttavaa! Onneksi sentään alaosat löydän helpostin, sillä harvemmin tästä täydellisestä epäparisuudesta harvemmin hyviä puolia löytää :D Tähän pitää vielä lisätä, että kengän kokoni on 37! Onhan se kivaa, että on siro jalka, mutta se näyttää turhan huvittavalta tän varren alla..

ode
44/50 | 

181 senttinen täällä moi! Tiedän tuon ongelman liian hyvin. Mekot on ihan minejä ja housut lyhyitä. Onneksi on pillifarkut jotka on nilkkapituisina tosi jees.

Meri
45/50 | 

Siis en ymmärrä, olen 181 senttiä pitkä eikä ikinä ole ollut ongelmaa löytää vaatteita :D farkut ostan lähes aina JC:stä, ovat kylläkin sen 60e mutta istuvat täydellisesti! Tarvitsen siis pituuden 36, en koskaan sovitakaan housuja muualla kun kunnon tuumakokoja myyvissä liikkeissä. Onnekseni jalankoko on perus 39 ja tykkään näistä kammoksumistanne crop topeista ;) En muutenkaan koskaan pidä tiukkoja muotoiltuja yläosia. Ainoa ongelma on mekot, ei osu vyötärö mullakaan kohdalleen!

Katru
46/50 | 

Täällä 173 cm pitkä, tiimalasivartaloinen nainen. On tissit ja vyötärö, lantio vähän liiankin leveä... Housuja en käytä koska jos mahtuu reidet, on vyötärö ainakin 10 cm liian iso.. Mekot on usein liian lyhyitä ja vyötärö liian iso jos tissit mahtuu.. Tästä syystä käytänkin paljon trikoomekkoja, joita voin ostaa vyötäröstä sopivina koska trikoo venyy tissien kohdalta. Joudun usein kyhäilemään jotain mekon pidennyksiä ompelemalla vyätärölle lisäkaistaleen, joka sitten samalla on istuva oikeasta kohdasta. Suurimmassa osassa vyötärö niin iso että näytän siltä kun piilottelisin raskautta :D Onneks on ompelukone ja trikoomekkoja! :)

Kate
47/50 | 

Hei, mehän ollaan ihan samanpituisia! Itse olen enemmän farkkutyttö, ja vieläpä pehmeämmänpuoleinen sellainen, mikä tarkoittaa, että ostan järkyttävän isoja farkkuja ja kiristän ne lyhyillä vöillä (koska vyötärö kuitenkin löytyy).

Eee
48/50 | 

Minulla samanlaisia ongelmia! Yläkroppani on eriparia alakropan kanssa. Paitakoko noin 38 ja housuista 42 ei välttämättä mahdu reisistä tai takapuolesta mutta lantiosta jää sitten ylimääräistä. Mekkoja on toivotonta löytää, koska rinnat ovat pienet, mutta persettä ei saa sitten millään ängettyä samaan mekkoon. Muiden samanlaisten ongelmien kanssa kamppailevien kannattaa tutustua Levi's curve id -mallistoon! Parasta ikinä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012