Kun viimeksi kävimme Näsilinnassa kahvilla, oli tarkoitus poiketa samalla Museo Milavidassa. Fiksu olisi ehkä etukäteen katsonut että museo on kiinni maanantaisin ja tiistaisin, joten ei auttanut kuin tehdä uusi reissu. Museossa on tällä hetkellä kaksi näyttelyä, Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit ja Unelmien askeleet – Salvatore Ferragamo 1898–1960. Kumpikin edellä mainituista oli minua kovastikin kiinnostava joten tämä jos mikä oli hyvä hetki vierailla Milavidan toisessa kerroksessa. Unelmien askeleet on esillä 10.1.2016 asti, jos joku aiheesta innostunut ei sitä ole vielä nähnyt.Unelmien askeleet -näyttelyssä on esillä 35 paria Salvatore Ferragamon suunnittelemia kenkiä, aina 18 karaatin kultakorkokengistä kalannahkaisiin kenkiin. Ferragamo sai jalan oven väliin 1900-luvun alussa elokuvateollisuuden kautta, ja hänen kuuluisimpiin asiakkaisiinsa kuuluivat esimerkiksi Marilyn Monroe, Sophia Loren, Greta Garbo ja Marlene Dietrich. Lisäksi Ferragamolla teettivät kenkiä useat seurapiirinaiset, prinsessat ja kuningattaret. Marilyn Monroeta varten patentoitiin ihan oma piikkikorko, joka oli 11 cm korkea ja valmistettu puoliksi puusta, puoliksi teräksestä. Ferragamo on tuotemerkkinä edelleen vahvasti läsnä elokuvateollisuudessa ja tekee yhteistyötä pukusuunnittelijoiden kanssa.


Kenkänäyttelyn viimeisessä huoneessa on mahdollisuus katsoa lyhytelokuva Salvatore Ferragamon elämästä. Oli jotenkin liikuttavaa nähdä elokuvahuoneen penkillä äiti ja tytär seuraamassa kenkäneron vaiheita. Mekin sitten joskus Annin kanssa.


Toinen puoli yläkerrasta onkin sitten pala Tampereen historiaa. Milavidan alkuperäisten omistajien, pietarilaisen Nottbeckien perheen vaiheisiin pureutuva näyttely on rakennettu useampaan huoneeseen. Esillä on kalusteita, sukuvaakuna, näköisnukkeja ja vaatteita, sekä tietysti paljon tietoa Nottbeckien vaiheista. Myös kirjeitä ja laskuja pääsee lukemaan kirjoituspöytien äärellä.

Minulle Peter von Nottbeckin perheen ja Milavidan surullinen tarina oli tuttu jo entuudestaan, mutta näyttelyssä mentiin ajassa vielä paljon taaksepäin 1800-luvun alkupuolelle, kun Wilhelm von Nottbeck lähetettiin vain 20-vuotiaana puuvillatehtaan johtajaksi Tampereelle.

Jäi erityisesti mieleen maininta kuinka Nottbeckit eivät juuri seurustelleet paikallisten kanssa, sillä tamperelaiset olivat liian... rahvaanomaisia juntteja :D


Suosittelen lämpimästi tekemään museovierailun Näsilinnaan, näiden kahden näyttelyn kanssa saa kulumaan mukavasti muutaman tunnin.

Kommentit (5)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011