Vaikka halla on tehnyt tuhojaan puutarhassa, se ei onneksi onnistunut puraisemaan hengiltä unikkoja. Jättimäinen oranssi kerrottu idänunikko on lempikukkiani, se on lähes hypnoottinen keinuessaan ohuttakin ohuemman vartensa nokassa, painovoimaa uhaten. Meillä unikot kasvat keskellä pöpelikköä, ei todellakaan millään pihan paraatipaikalla. Mutta on ainakin helkkarin kaunis pöpelikkö, unikkojen aikaan. 

Minua on valistettu, että unikko ei tykkää siirtämisestä, joten en ole yrittänyt muuttaa sitä näkyvämmälle paikalle. Pitää varmaan kokeilla josko sen saisi kasvamaan siemenistä vaikkapa toiseen niistä uusista kukkapenkeistä, jotka vasta perustin. Tökkäsin näihin uusiin penkkeihin (muiden kukkien lisäksi) myös pari daaliaa kokeeksi, ja ilokseni molemmat lähtivät hurjaan kasvuun! 

Toinen kuningatar puutarhassa juuri nyt on syreeni. Pyörryttävän ihanalle tuoksuva vanha muhkea syreeniaitamme puskee kukkaa sekä valkoisena että violettina. Tämä on parasta aikaa istuskella pihakeinussa, jonka ylle syreeniaita kurottelee. 

 

Kommentit (2)

Laura/iloitse
2/2 | 

Unikot on kyllä kauniita. Meillä oli edellisessä kodissa pihalla. Toinen kaunis kerrottu lemppari on pioni. Ihanaa ku piha on hetken kaunis ?

Jos sun syreenit on vielä hyvässä kukassa, niin niitä voi käyttää ruuassa. Testasin ite mm. Syreenimakusiirappia. Sen ja kuplaveden kanssa voi tehdä vaikka drinksun puutarhajuhliin tms. Heh, sama resepti muuten sopii myös ruusu(nlehti)drinkkiin ??

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011