Tänä talvena olen jostain syystä nähnyt ihan poikkeuksellisen paljon haloilmiöitä. Siitä ei ole kauaakaan kun ihastelin Tampereella sivuaurinkoja erittäin kuulaana pakkaspäivänä järvenjäällä. Eilen kotimatkalla laskeva aurinko ja ilmassa pöllyävät jääkiteet saivat aikaan upean auringonpilarin. Se oli ehti värjäytyä oranssiksi sillä välin kun mylläsin käsilaukustani kameraa, joka onneksi sattui olemaan mukana. Ehdin räpsäistä pari kuvaa ihan viime sekunneilla, ennen kuin pilari katosi auringon mukana.

Haloilmiöt ovat niin kauniita, että joka kerta sellaiseen törmätessään sitä menee aina vähän sanattomaksi.

Viime kesänä Kylmäpihlajan majakassa yöpyessämme olisin voinut istua majakan katolla ikuisesti, sillä aurinko värjäsi taivaalle silmänkantamattomiin väripilviä. Jos innostaa hieman erilainen hotellikokemus Suomen saaristossa, tsekkaa matkajuttuni majakkasaarelta: Kylmäpihlaja osa 1 ja Kylmäpihlaja osa 2.

Millaisia haloilmiöitä te olette todistaneet?

Kommentit (1)

Rhia
1/1 | 

Taivaan erilaiset valoilmiöt ovat kyllä kiinnostavia juttuja. Olen nähnyt sivuaurinkoja ja auringonpilareita. Pakkasyönä myös kuun ympärillä erikoisemman halokaaren joka päättyi molemmilla reunoilla sivukuihin. Olen nähnyt myös valaisevia yöpilviä ja helmiäispilviä. Kaikki hirmuisen kauniita ja jännittäviä

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011